Mobilen til dig med små hænder med behov for et godt kamera, og som kan købes uden risiko for lommesmerter med en pris omkring 1.000 kroner.

Plusser

  • Lille og kompakt
  • Klar skærm
  • Godt kamera
  • Fornuftig ydelse
  • Attraktiv pris
  • Lager kan udvides
  • Hovedtelefonstik
  • Fingeraftrykslæser
  • Godkendt batterilevetid
  • Hurtig opladning

Minusser

  • Android 9.0 (kan ikke opdateres yderligere)
  • Let at aktivere fingeraftrykslæser
  • Ingen 4K
  • Uden 5G

Samlet bedømmelse

Sony Xperia L4 er på ingen måder en mobil, der kan konkurrere med iPhone 13 eller Samsung Galaxy S21, da den er placeret i budgetklassen, sammen med Samsung Galaxy A12, med en pris på omkring 1.000 kroner. Kigger vi på, hvad du så får for de penge, så kan du ikke andet end blive imponeret. Klar skærm, kompakt format og ikke mindre end 3 kameraer på bagsiden. Er du træt af store mobiler med skærme tæt på 7 tommer, så er det her mobilen for dig, især hvis du har små hænder, så findes der nok ikke en bedre mobil til prisen.

Windows365.dk anbefaler derfor købet af dette produkt.

Specifikationer for Sony Xperia L4

  • Skærm: 6.2", 720 x 1.680 pixels, 295 ppi, 21:9 ratio
  • Bagkamera: 13 MP, f/2.0, 5 MP, f/2.2, 2 MP, f/2.4
  • Frontkamera: 8 MP, f/2.0
  • Processor: Mediatek MT6762 Helio P22 (12 nm)
  • Hukommelse: 3GB
  • Intern lager: 64GB
  • SD-kort: op til 512GB
  • Batteri: 3.580 mAh, hurtig opladning
  • Dimensioner: 159 x 71 x 8.7 mm, 178 gram
  • Øvrigt: Fingeraftrykslæser på siden og NFC

Du kan læse vores samlede test og anmeldelse af Sony Xperia L4 med en pris på cirka 1.000 kroner her.

Unboxing

Sony Xperia L4 - Unboxing

Mobilen kommer i en fin lille æske som udover Sony Xperia L4 indeholder en lader med 230V stik, et par In-Ear hovedtelefoner og en lille Quick Start Guide. 

Opsætning

Mobilen fra Sony er opladet 70 procent, da vi modtager enheden, hvorfor vi starter med at oplade mobilen med den medfølgende hurtiglader. Det tager cirka 17 minutter at oplade Sony Xperia L4 til 100 procent. Opsætning af mobilen tager kun ganske få øjeblikke, og det er let at isætte simkortet ved brug af den medfølgende pin. Vi indtaster vores Gmail, og vælger hvilke informationer vi vil dele med Google, hvorefter vi er oppe at køre og kan begynde at installere apps. 

Sony Xperia L4 kommer ud af boxen med Android 9.0. og kan ikke opdateres til en nyere version, og det har da den fordel, at vi sparer en del tid. da mobilen ikke skal igennem mange og store opdateringer under opsætningen. Vi modtager vel cirka 12 mindre opdateringer af styresystemet på mobilen.

Kompakt design

Sony Xperia L4 står ud med sit kompakte design i 21:9-formatet, som Sony er en af de få mobilproducenter, der benytter på stort set alle sine mobiler. 

Sony Xperia L4 - Design på bagsiden

Det kompakte format kombineret med den lille vægt på kun 178 gram, gør af mobilen ligger rigtig godt i hånden og let kan betjenes med en hånd. Den fylder og vejer heller ikke ret meget i bukselommen. Har du små fingere, så er det svært at finde andre alternativer, der kommer i mobil i klassen med små mobiler, det skulle da lige være den dyrere iPhone SE, som dog kun har en skærm på 4.7 tommer mod  6.2 tommer på Sony Xperia L4.

Mobilen er fremstillet i sort plast, som er ret modtagelig overfor fingeraftryk, og de tre kameraer er på en dejlig måde indfaset i selve mobilen, så du ikke skal slås med en mobil, der har irriterende kamerabule på bagsiden. 

Nu vil vi kigge på forsiden af selve mobilen med hensyn til design, materialevalg og udformning.

Sony Xperia L4 - Design på forsiden

Displayet på 6.2 tommer på Sony Xperia L4 går helt ud til kanterne på enheden, og der er tale om almindeligt mobil glas, og ikke Gorilla Glass der er ekstra modstandsdygtigt mod ridser og skrammer. Selfiekameraet er placeret foroven displayet som en lille notch indbygget i skærmen, som efter vores beskedne mening aldrig har gjort noget godt for brugeroplevelse. På siden af mobilen finder vi kan til at justere lyden, en knap til at tænde og slukke for enheden og en fingeraftrykslæser. Vi har en lille anke omkring placeringen af fingeraftrykslæseren, da vi let kommer til at trykke på knappen ved et uheld, så vi kommer til at bruge vores tre forsøg. Når vi så skal låse mobilen op, er vi nødt til at skrive koden, hvilket virker ret irriterende. I bunden er der placeret en udgang til lader, hovedtelefonstik, en lille højtaler og mikrofon.

Enkel brugerflade og enkelt irritationsmoment

Vores testeksemplar kommer ud af boksen med Android 9 med nogle enkle tilføjelser fra Sony, hvor vi især må fremhæve bjælken i højre side af mobilen, som er et lille irritationsmoment, da den optager unødig plads på skærmen. Og helt ærligt, så ved vi faktisk ikke helt, hvad bjælken skal bruges til. En detalje som vi må fremhæver, er muligheden for at opdele skærmen i to vinduer, så du kan se en video på YouTube mens du tjekke Facebook og lign. 

Sony Xperia L4 - Brugerflade

Vi oplever ikke, at der mangler kræfter til at udføre opgaver, eller at mobilen hænger, når vi udfører flere opgaver ad gangen på den. Xperia L4 er kvik under surfing på internettet, og vi oplever ikke, at enheden bliver sløv eller træg i det, selvom vi hører musik samtidig. Mobilen kommer med et fornuftigt udvalg af praktiske apps og nogle apps, som vi godt kan betegne som bloatware, og som brugeren let selv kan slette efter behov. 

Antenne, højtaler, mikrofon og samtalekvalitet

Vi foretager taleopkald og videosamtaler på mobilen via mobilnetværk fra YouSee og Telenor, og mikrofonen fungerer som den skal, og det samme gør højtaleren, der leverer en fin lyd.. Vi benytter den gratis Mega-app til at foretage videosamtaler, og det fungerer godt uden, at vi konstaterer støj på skærmen eller i baggrunden, da vi gennemfører videosamtalen.

Lydkvaliteten faktisk rigtig god, når der streames en film på CMore lyttes til musik på Spotify, og de medfølgende In-Ear høretelefoner har en virkelig god klang og en dyb bas. Her mærker man med det samme, at de medfølgende høretelefoner er af en rigtig god kvalitet, og at Sony også er lydproducent.

Antennen finder let de nærmeste mobilmaster på de to net, og vi oplever ikke støj under samtale, eller udfald når vier på internettet med mobilen. 

Batteritiden er godkendt

Sony Xperia L4 kommer ud af boksen med et batteri på 3.580 mAh, hvilket faktisk er et ret lille batteri i en moderne smartphone. Batteriydelsen i vores testmobil er gennemsnitlig for prisklassen omkring en tusse. Vi kommer igennem 1 1/2 dag ved moderat til kraftig brug af mobilen, hvilket er ganske fornuftigt for en mobil i denne prisklasse.

Test af mobilens kraftoverskud

Vi tester Sony Xperia L4 med Geekbench 5 for at måle mobilens ressourcer og dermed kraftoverskuddet i enheden til at udføre operationer. 

Sony Xperia L4 - Geekbench Score

I vores Geekbench test kommer Sony Xperia L4 ud med en Single-Core Score på 148 og en Multi-Core Score på 868, hvor Samsung Galaxy A12 til sammenligning kommer ud med en Single-Core Score på 184 og en Multi-Core Score på 1.092, hvilket primært skyldes den nyere processor

Det er vigtigt at huske på, at en Geekbench måling aldrig kan stå alene, og aldrig kan overtrumfe brugerens egene oplevelser af kraftoverskuddet på sin mobil i praksis. 

Test af mobilen til gaming

Vi installerer og spiller Subway Surfers på mobilen, og kommer frem til nogle konklusioner, som viser, at mobilen er velegnet til op til medium Gaming, hvilket i praksis er spil som Super Mario Run, Minecraft Pocket Edition og i samme klasse.

Sony Xperia L4: Subway Surfers

Hastigheden er rigtig god, og vi oplever ikke, at mobilen er langsom eller sløv i optrækket. Lyden er ganske enkelt formidabel og det samme gør sig gældende for de medfølgende høretelefoner fra Sony. Billederne er klare og tydelige på skærmen, og det er let at betjene spillet via skærmen, som er særdeles responsiv.

Kan jeg spille spille Fortnite på Sony Xperia L4?

Vi har ikke testet Fortnite på mobilen, da der er tale om et særdeles krævende spil, når det kommer til processor, grafik, batteri og behov for lagerplads. Kan du så spille Fortnite på Sony Xperia L4? Til det kan vi svare, nej du skal nok ikke regne med at kunne spille Fortnite på mobilen. Og hvis du kan, bliver det kun på de laveste settings, og alligevel skal du forvente at opleve lag og et generelt langsomt gameplay.

Tripple-kamera gør et flot stykke arbejde

Sony har altid haft et problem med kameraer i sine budgetmobiler, men det gør Xperia L4 endelig op med. Mobilen er udstyret med et kameramodul, der indeholder hele 3 styks kameraer. Et HD-hovedkamera på 13 megapixel. Et ultra-vidvinkel-kamera på 5 megapixel. Et dybdekamera på 2 megapixel til at tage billeder med sløret baggrund (bokeh). Mobilen er dertil udstyret med et enkelt fotolys eller LED Flash, om du vil.  

Optisk zoom finder vi ikke i vores testmobil, men du kan så i stedet for vælge at benytte den indbyggede og velfungerende digitale zoom i kamera-appen. 

Kvaliteten af billedresultaterne er efter vores mening et pænt stykke over niveauet for mobiler i den samme prisklasse.

Billede 1: På afstand

Billede 2: Tæt på

Billede 3: Sløret baggrund

Billede 4: Selfie-kamera

Billede 5: Uden fotolys

Billede 6: Med fotolys

Billederne taget med det store 13 MP-hovedkamera er kvalitetsmæssigt nogle af de flottere, vi har set i prisklassen for mobiler til omkring 1.000,00 kroner. Detaljerne er rige og motiverne er skarpe. Støjen er ret lav og kontrasten er høj på de forskellige motiver. Selfiekameraet må dog siges kun lige at være sowieso, her her resultatet ikke noget at råbe hurra for. Farverne er ikke overeksponerende og ret naturtro i forhold til farverne på de brugte motiver. Billederne taget med hovedkameraet på 13 megapixel fylder rigtig meget på mobilen, hvorfor du med fordel kan nedjustere antallet af megapixel til et mindre format i kamera-appen.

Generelt synes vi, at kameraet på Sony Xperia L4 tager nogle rigtig pæne billeder, og leverer resultater, der er en smule bedre end prisskiltet egentlig indikerer. Vi savner dog muligheden for at kunne optage video i 4K.

Alternativer til Sony Xperia L4

Det åbenlyse og mest oplagte alternativ til Sony Xperia L4 er budgetmobilen Samsung Galaxy A12, der byder ind med et godt kamera, stor skærm og et rasende godt batteri til en pris omkring 1.000 kroner.
Redmi Note 10 5G fra Xiaomi med et prisskilt omkring 1.500 kroner uden abonnement er også et godt alternativ med godt kamera, god batteritid, hurtig processor og med lynhurtig 5G. Som en dark horse vil vi lige nævne Xiaomi Redmi Note 8 Pro, som er en superhurtig mobil med et sublimt kamera, som du vil kunne købe til en rigtig god pris brugt eller på tilbud.