Rækker budgettet ikke til den nye Redmi Note 11 Pro, så bør du overveje Redmi Note 8 Pro, som kan købes for små penge på tilbud eller som brugt. 

Plusser

 • Langtidsholdbar
 • Lysstærk skærm
 • Gorilla Glas
 • Fremragende kameraer
 • Hurtig processor
 • 6 GB RAM
 • Hurtig opladning
 • Lækkert design
 • God formfaktor ligger godt i hånden
 • Fingeraftrykslæser
 • Hovedtelefonstik
 • Fornuftig pris
 • Lidt bloatware
 • Godt batteriydelse

Minusser

 • Dobbelt op på stort set alle apps

Samlet bedømmelse

Note-serien fra Xioami er uden tvivl en af de mest spændende serier på mobilmarkedet lige nu, når det kommer til value for money. Vi har tidligere haft fornøjelsen at anmelde den nye Redmi Note 10 5G til topkarakter. Redmi Note 8 Pro leverer på alle måder en komplet mobiloplevelse til prisen, hvor vi især må fremhæve. De virkelige gode kameraer, der overflødiggør kompaktkameraet, den virkelig hurtige ydelse, den glatte brugerflade og den utrolig flotte skærm. Alt i alt er Redmi Note 8 Pro et godt og billigt alternativ til Redmi Note 11 Pro, der koster omkring 4.400 kroner uden abonnement. Et andet godt alternativ i serien er Xiaomi Redmi 9C NFC.

Windows365.dk anbefaler derfor dette produkt som et godt brugt køb.

Specifikationer for Xiaomi Redmi Note 8 Pro

 • Skærm: 6.53", 1.080 x 2.340 pixels, 395 ppi, 19.5:9 ratio
 • Bagkamera: 64 MP, f/1.9, 8 MP, f/2.2, 2 MP, f/2.4, 2 MP, f/2.4
 • Frontkamera: 20 MP, f/2.0
 • Processor: Mediatek Helio G90T (12nm)
 • Hukommelse: 6GB
 • Intern lager: 64GB
 • SD-kort: op til 256GB
 • Batteri: 4.500 mAh, 18W hurtig opladning
 • Dimensioner: 161.4 x 76.4 x 8.8 mm, 200 gram
 • Øvrigt: Fingeraftrykslæser på bagsiden og NFC

Du kan læse vores samlede test og anmeldelse af Xiaomi Redmi Note 8 Pro her, der kan erhverves til en trediedel af prisen på en Redmi Note 11 Pro.

Unboxing


Redmi Note 8 Pro - Unboxing

Mobilen kommer i en fin lille æske som udover Redmi Note 8 Pro indeholder en lader med 230V stik, gennemsigtig plast cover og en lille brugervejledning. Her vil vi gerne rose Xiaomi for at lade et gratis cover medfølge, som ekstra beskyttelse til mobilen, udover skærmen af Goilla glas. Coveret er rart at holde ved og sidder som støbt på mobilen med en lille slip ind til indgangen ved opladeren, så denne åbning kan lukkes, når mobilen ikke oplades. Det medfølgende covere giver rigtig god beskyttelse til mobilen. Ros til Xiaomi for også at medsende en lader, hvor ledningen er lang nok. Korte ledninger er simpelthen en killer under opladning, hvis mobilen ikke er udstyret med trådløs opladning. 

Opsætning

Mobilen er slet ikke opladet, da vi modtager den, så vi tilslutter enheden til den medfølgende hurtiglader, og lader den op til 100 procent på cirka 45 minutter. Opladningen er efter vores mening rigtig hurtig, hvilket er en fordel, hvis du skal bruge en hurtig opladning af mobilen, når du er på farten. Selve opsætning af mobilen klarer vi på ganske kort tid, og det er let at isætte simkortet ved brug af den medfølgende pin. Efter vi har indtastet vores Gmail og sagt ja til hvilke apps, vi vil installere, og hvilke informationer vi vil dele med Google og Xiaomi, så er mobilen sat op. Vi har gennem tiderne nok opsat mere end 500 mobiler, og her er Redmi Note 8 Pro en af de mobiler med den hurtigste og mest glidende opsætning, som vi har oplevet.

Lækkert og kompakt design

Hvis vi skal være helt ærlige, synes vi faktisk, at designet på Redmi Note 8 Pro er bedre end designet på Redmi Note 10 5G, som vi tidligere har anmeldt. 

Redmi Note 8 Pro - Design på forsiden

Redmi Note 8 Pro - Design på bagsiden

Redmi Note 8 Pro - Design på forbindelser

Redmi Note 8 Pro - Design på kameramodul

Design- og materialemæssigt har vi at gøre en med mobil, der udstråler god smag og kvalitet. Formfaktoren er praktisk, så Redmi Note 8 Pro ligger godt i hånden, og kan let betjenes med en enkelt hånd. Der er let adgang til fingeraftrykslæseren på bagsiden, og sikke en stor befrielse det er, at kameramodulerne er indfaset i bagsiden på mobilen, så den kan ligge plant på enhver overflade.

Displayet på mobilen er produceret i Gorilla Glas 5, som gør skærmen ekstra modstandsdygtig overfor ridser og skrammer. Selfiekameraet er indbygget i selve skærmen, uden at det generer på nogen måde. 
På højre siden af fronten finder vi fysiske knapper til at justere lydstyrken og en power-knap. Displayet på 6.53 tommer går helt ud til kanterne med kun et lille mikroskopisk mellemrum mellem kant og skærm. I bunden af mobilen er der placeret tre huller til mikrofon, oplader og 3.5 mm jackstik.

Hurtig og intuitiv brugerflade

Vores testeksemplar fra Xiaomi kommer med Android 10 tilsat Xiaomis egen brugerflade MIUI 12. Noten kører og opfører sig som en velsmurt maskine med overskud til at udføre de opgaver, som vi kaster for den. Den starter lynhurtigt fra dvale, når vi aktiverer mobilen. Vi oplever ikke, at mobilen hænger eller mangler kræfter til at udføre opgaver som surfing på nettet, åbne apps, sende mails eller foretage tale og videoopkald. 

Redmi Note 8 Pro - Brugerflade

Xiaomis egen brugerflade MIUI 12 gør oplevelsen lidt anderledes, når vi skal betjene mobilen sammenlignet med en ren Android 10 udgave. Men. der gør faktisk ikke noget, og det som vi bemærker er, at der ikke findes en dedikeret side med alle apps, men alene det antal skærmbilleder, som brugeren opretter.

Redmi Note 8 Pro - Brugerflade og indstillinger

Når det kommer til indstillinger, så er opsætningen og layout meget lig en normal Android 10, hvor Xiaomi dog har tilføjet nogle flere funktioner og muligheder. En anden sjov detalje er, at Xiaomi sgtort set har lavet sine egne apps til at erstatte de normale apps fra Google som mail, galleri, browser og lign. Dem kan du jo så vælge, at bruge eller lade være, som du nu lyster.

Redmi Note 8 Pro er en rigtig hurtig mobil, når vi er online og besøger forskellige hjemmesider på internettet, og vi oplever ikke en eneste gang, at mobilen bliver sløv under surfing. Det kører også fint, når vi henter og installerer større apps fra Google Play på enheden.

Antenne, højtaler, mikrofon og samtalekvalitet

Vi foretager taleopkald og videosamtaler på mobilen. Mikrofonen virker rigtig godt og det samme gør højtaleren, som leverer en god lyd uden at det bliver metallisk eller skinger. Vi foretager et videoopkald, hvor videokvaliteten af frontkameraet er rigtig god, hvor modparten kan ses og klar og tydeligt på skærmen. Vi benytter den gratis app fra Mega til at foretage videosamtaler, og det fungerer bare rigtig godt uden at vi oplever nævneværdig støj på skærmen eller i baggrunden under processen.  L

Lyden fra højtaleren er rigtig god, når der streames en film på Cmore eller lyttes til musik på Spotify, og antennen finder let den nærmeste mobilmast, og vi oplever ikke støj under samtaler eller udfald, når vi tilgår internettet fra mobilen.

Batteritiden imponerer

Det indbyggede batteri i Redmi Note 8 Pro er på 5.000 mAh, hvorfor vi uden besvørligheder kommer igennem 1 1/2 dag på en enkelt opladning af enheden. Vores brug kan beskrives som moderat til kraftig med hensyn til udnyttelsen af mobilens ressourcer. Når vi så endelig står foran stikkontakten og har behov for en opladning, så er enheden hurtig til at oplade.

Test af mobilens kraftoverskud

Vi tester Redmi Note 8 Pro med Geekbench for at måle mobilen ressourcer og dermed kraftoverskuddet i enheden til at udføre operationer. 

Redmi Note 8 Pro - Compute måling
 
Redmi Note 8 Pro - CPU måling

Den første Conpute-test af Redmi Note 8 Pro giver en Geekbench OpenCL Score på 1.952, hvor Redmi Note 10 5G til sammenligning scorer 1.403 i en tidligere og tilsvarende test, vi har udført med Geekbench.

I den anden CPU-test kommer Redmi Note 8 Pro ud med en Geekbench Single-Core Score på 490 og en Multi-Core Score på 1.608. Til sammenligning så scorer Redmi Note 10 5G i vores tidligere test en en Single-Core Score på 550 og en Multi-Core Score på 1.672.  

Generelt er vores brugeroplevelse på linie med Geekbench målingerne, da vi oplever en mobil med et stort kraftoverskud, hvor der let kan spilles krævende spil som Fortnite at det vil volde de store vanskeligheder for enheden.

Kameraerne leverer imponerende resultater

Mobilen fra Xiaomi er udstyret med hele 3 kameraer på bagsiden. Et hovedkamera på 64 megapixel. Et makrokamera på 2 megapixel til at tage nærbilleder med. Et dybdekamera på 2 megapixel til at tage billeder med sløret baggrund. Optisk zoom er ikke en del af pakken, men du kan i stedet for benytte den rigtig gode indbyggede digitale zoom i kamera-appen. Vi synes, at billedresultaterne i kvalitet er på niveau med de bedste mobiler på markedet i klassen.

Billede 1: På afstand

Billede 2: Tæt på

Billede 3: Sløret baggrund

Billede 4: Selfie-kamera

Billede 5: Mørke u/fotolys

Billede 6: Mørke m/fotolys

Billerne er taget uden brug af HDR, hvor du vil kunne opnå endnu bedre resultater, hvor billederne vil komme til at optage mere lagerpads på mobilen.

Billederne taget med hovedkameraet på Redmi Note 8 Pro, er af en rigtig flot kvalitet uden skyggen af overeksponering. Detaljerne er rige og motiverne ser knivskarpe ud. Kontrasten er høj, støjen er ret lav, og det dynamiske område er rigtig godt. Selfie kameraet leverer et godkendt resultat uden dog at imponere. Farverne er ikke varme på billederne, hvilket vi synes rigtig godt om, da det billederne og motiverne på denne måde fremtår lidt mere naturlige og rigtige. 

Et godt råd er at nedskalere antallet af megapixel fra 64 megapixel på hovedkameraet, da det efter vores mening giver bedre resultater med flere og tydeligere detaljer på billederne. Du kan nedskalere antallet af megapixel i kamera-appen, efter du har taget billedet.

Generelt er er vi godt tilfredse med kameraet i Redmi Note 8 Pro, som rent ud sagt leverer rigtig fine resultater, når vi samtidig tager prisen i betragtning. Vi savner dog muligheden for at kunne optage video i 4K.

Alternativer til Redmi Note 8 Pro

Der findes en række alternativer til Redmi Note 8 Pro fra Xiaomi. Et alternativ der er værd at tage et nærmere kig på, er Samsung Galaxy A42 5G, som udover 5G byder på en krystalklar Super AMOLED skærm, lang batteritid og et fornuftigt kamera. Et andet alternativ er Redmi Note 10 5G fra Xiaomi, som efter vores mening er værd, at tage et nærmere kig på også med et prisskilt omkring 1.500 kroner uden abonnement. Mobilen har et godt kamera, god batteritid, samme processor og kommer også med 5G. I den helt billige afdeling kan vi anbefale Samsung Galaxy A12 med en pris under 1.000 kroner, der er et lille batterimonster kombineret med et godt kamera.