Stilren bærbar fra HP byder på en fremragende Windows 11-oplevelse og om prikken over i'et ekstrem velspillende lyd fra B&O-højtalerne.

HP har valgt at lægge B&O-lyd  i sine bærbare PC'er i den dyrere ende, da producenten har erkendt, at lyd i ordentlig kvalitet bliver stadig vigtigere i al forbrugerelektronik i takt med, at stadig flere hører musik og ser film på denne måde. 

Udfordringen består i at få ordentlig lyd ud af det stadig tyndere udstyr, hvor der faktisk ikke rigtig er plads til et par solide højttalere.

HP og B&O løser på overbevisende vis lydopgaven i fælleskab med den flotte og stilrene HP Pavillion 14-ce0000, som vi her anmelder.

Plusser

 • Klasse lyd i B&O-højtalerne
 • Lækkert og stilrent design i alu
 • Lysstærk skærm
 • God ydelse
 • Vellykket tastatur
 • Helstøbt Windows 11-oplevelse
 • Stor og præcis multifunktions-Touchpad

Minusser

 • Batteriydelsen
 • Forholdsvis tung
 • Lille Enter-tast

Samlet bedømmelse

Denne HP-bærbar er en af de mest helstøbte HP-maskiner, vi har testet til dato, hvor der er en perfekt sammenhæng mellem pris. kvalitet og ydelse. Lydoplevelsen er ganske enkelt den bedste, vi har oplevet til dato i en bærbar, og vi kan ikke rose B&O nok for det vellykkede resultat. HP Pavillion 14 er en alsidig maskine, der både kan anvendes til business, studie og lejlighedsvis gaming. Eneste malurt i bægeret er en batteritid på omkring 6 timer, hvilket på ingen måder imponerer, men resten af pakken er ganske enkelt så vellykket, at det er let at tilgive.

Windows365.dk anbefaler derfor købet af dette produkt.

Specifikationer for HP Pavillion 14

 • Mærke og model: HP Pavillion 14-ce0000
 • Skærm: 14" FULL HD Display (1920 x 1080)
 • Processor: Intel Kaby Lake 2.20 GHz+ Intel UHD Graphics
 • Hukommelse: 4 GB DDR4 RAM
 • Harddisk: 256 GB SSD
 • Forbindelser: 2 x USB, 1 x LAN, Jack, Bluetooth, MicroSD, Displayport, WiFi
 • Mål og vægt: 22.17 cm x 32.68 cm x 1.79 cm, 1.59 kg

Du kan læse vores samlede test og anmeldelse af HP Pavillion 14 med en vejledende udsalgspris på 5.000 kroner her.


Unboxing og opsætning

Computeren kommer i en kasse som udover selvene enheden kommer med en oplader med stik og en lille brugervejledning.

Maskinen er fuldt afladet, da vi modtager den, så vi smider den i stikkontakten, hvorefter vi opretter en lokalkonto. Herefter foretager vi en hurtig opsætning af Windows 11, som gennemgår en række opdateringer, så i løbet af cirka en time, er vi oppe at køre med en fuldt opsat og opdateret bærbar. Har du ikke allerede opgraderet til Windows 11, så kan vi varmt anbefale dig at få det gjort, da du går glip af en masse lækkerier som muligheden for at køre Android-apps.

Stilrent og lækkert design i aluminium

Designet er flot og minimalistisk, og leder umiddelbart tankerne hen på en MacBook Pro med de flotte og blanke aluminiumsmaterialer. Maskinen er altså ikke ligefrem nogen letvægter, men en kampvægt på 1.59 kg for en bærbar med 14 tommer skærm er lige godkendt. da den på ingen måder vil føles for tung at have med rundt på farten-

HP Pavillion 14 - Lukket tilstand

HP Pavillion 14 - Halvåben tilstand

HP Pavillion 14 - Åben tilstand

Vores testeksemplar kommer i farven sølvgrå, som har en lys tone, hvor farven er den samme hele vejen rundt på enheden. Højtalerne fra B&O er flot indfaset lige ovenover tastaturet og under skærmen i et rigtigt flot mønster, som sender et signal om, at der ligger omtanke bag designdetaljerne. 

Touchpad er placeret i midten af kassen, hvilket også er vores foretrukne placering, da vi ikke er pjattede med en placering i siden, som efter vores mening er unaturlig under brug, Touchpaden har en rigtig god størrelse, og det samme kan man sige omkring de rigtig velfungerende taster.

PC-lyd i verdensklasse fra danske Bang og Olufsen

Vi har vist allerede nævnt det et par gange allerede, men der er virkelig grund til at være begejstret over lyden i denne bærbar computer. HP og B&O leverer i fællesskab her ganske enkelt den bedste lyd, vi til dato har oplevet i en bærbar. 

HP Pavillion 14 - B&O-højtalere

Højttalerne er placeret i et aflangt bånd øverst på selve computeren ovenover tastaturet, hvilket er et rasende flot design element. 

Placeringen og kvaliteten af højttalerne giver tilsammen en meget klar og velafbalanceret lyd med en tung og vellydende bas, og på max er lyden bedre end på mange TV-fladskærme. Det er noget af en magtpræstation af danske Bang og Olufsen, der er med til at give streaming, online-møder og video et markant løft i forhold til traditionel PC-lyd.  

Lysstærk skærm perfekt til billed- og videoredigering

HP Pavillion 14 - Lysstræk skærm

Skærmen på HP Pavillion 14 er særdeles lysstærk, og farverne ser strålende ud, teksten er skarp, og enhedens evne til at optimere skærmens hvidbalance i forhold til det omgivende lys er overbevisende.

Opløsningen på 1.920 x 1.080 pixels er Full HD, og det fungerer rigtig godt, når der skal arbejdes med billedbehandling i Photoshop eller i en lang række af de gratis alternativer til Adobe Photoshop som eksempelvis Paint, som vi også har prøvet sammen med testmaskinen. Skærmen præsenterer billederne på bedste vis, og kontrastniveauet sidder lige i skabet, og det er ikke muligt at se pixelering på materialerne. Dimensionerne på 14 tommer gør denne bærbar fra HP særdeles velegnet til billedbehandling og videoredigering, da mange af de nærmeste konkurrenter som eksempelvis Samsung Galaxy Book Pro 360 "kun" kommer med en skærmstørrelse på 13.3 tommer.

HP Pavillion 14 - Paint

Skærmen er særdeles god til streaming, billed- og videoredigering, men også hvis du godt kan lide at spille lidt i ny og næ. Faktisk har skærmen en så optimale størrelse, da du helt kan spare udgiften til en ekstern skærm for bedre at kunne se detaljerne, når du benytter denne bærbar fra HP.

En rigtig vellykket skrivemaskine

HP Pavillion 14 - Vellykket tastatur

HP Pavillion 14 er en ekstrem vellykket og velbygget skrivemaskine, som er velegnet til selv de rigtige lange skriveopgaver. Forfattere, skribenter, studerende og generelt folk med behov for en bærbar med et godt tastatur vil med det samme føle sig hjemme her. Tasterne har den helt rigtig størrelse og byder på en perfekt vandring, og er vel det nærmeste vi kommer en perfekt skriveoplevelse og en direkte modsætning til ASUS Zenbook 13, som vi tidligere har anmeldt, hvor tastaturet skuffede fælt.

Er du forfatter eller skribent, og har du allerede det rigtige skriveprogram, men mangler den rigtige hardware i form af en bærbar med et rigtigt godt tastatur, så vil du føle dig godt tilpas med HP Pavillion 14, som fra dag et vil være dit bedste og mest trofaste arbejdsredskab, når der skal skrives bøger, noveller og indlæg.

Godt med kraftoverskud - også til Windows 11

Microsoft har modtaget en del berettiget kritik for, at hardwarekravene til at køre det nye system er alt for hårde, og det ser ud til, at Microsoft har taget kritikken til sig, da der arbejdes på en løsning, som vil give en bedre brugeroplevelse med Windows 11 på low-specs-maskiner.

HP Pavillion 14 - Loginbillede i Windows 11

Under testen har vi brugt computeren til videoredigering i programmet Shotcut, som er et af de mange gratis og super velfungerende programmer til videoredigering, og det kører virkelig godt og helt uden problemer. Med mellemrum så kører blæseren, og batterilevetiden bliver noget kortere, men der er ikke noget at udsætte på ydelsen, da vi mærker et klart kraftoverskud.  Det er altid rart at vide, at computeren har ekstra kræfter, når der skulle blive behov for det.  

HP Pavillion 14 - Skrivebordet i Windows 11

Dvæler vi lidt ved den generelle Windows 11-oplevelse på vores testmaskine, så mærker vi ikke noget til, at Windows 11 er ekstra ressourcekrævende at holde kørende. Der findes to udgave af den fulde udgave af Windows 11, og det er Windows 11 Pro og Windows 11 Home, hvor vores testmaskine kommer installeret med Windows 11 Home. Hvis du har behov for at finde ud af, hvilken version af Windows 11, du har installeret på din PC, så læs vores guide "Sådan kontrollerer du Windows 11-udgaven på din PC".

Nu skal det her jo ikke være en anmeldelse af Windows 11, så forholder os stringent til, hvordan vi oplever brugen af styresystemet sammenholdt med kræfterne i HP Pavillion 14 til at udføre processerne.

HP Pavillion 14 - Surfing med EDGE

Opstart af maskinen sker lynhurtigt, og det tager kun ganske få sekunder fra vi trykker på startknappen til vi er inde på skrivebordet i Windows 11. Herefter udfører vi en række rutineoperationer, som ændring af forskellige indstillinger, surfing på internettet med Edge og opstart/nedlukning af en lang række apps som Photoshop, Word og Excel. Endelig foretager vi et par videoopkald med den gratis MEGA-app. Vi tager også tid på. hvor lang tid, det tager at lave en gennemsnitlig opdatering af Windows 11 fra download til installering.

Vores konklusioner må blive som følger. Windows 11 er en særdeles smooth oplever på HP Pavillion 14, hvor det hele kører legende let, og vi oplever ikke på noget tidspunkt, at der enheden mangler kræfter til at udføre operationer. Vi bemærker dog, at batteritiden ikke er så lang, som producenten selv angiver, og det lykkes os på intent tidspunkt at presse mere end 6 timer ud af en opladning af testmaskinen fra HP. Det kan skyldes mange faktorer, hvor vi mere tror, at det skyldes, at vi udfører computeren for en stresstest med mange forskellige og tungere opgaver end en gennemsnitlig bruger udfører, fremfor en forklaring der skal søges i selve styresystemet. Windows 11 er nemlig bygget til at skulle være bedre til at udnytte batterikapaciteten sammenlignet med Windows 10.

Efter vores mening er det ikke nogen åbnelyse grunde til at fravælge at opgradere fra Windows 10 til Windows 11, da du alligevel kommer til det før eller siden, med mindre du vælge at skifte til et gratis alternativ til Windows 11.

Alternativer til HP Pavillion 14

Der findes faktisk ikke helt så mange brugbare alternativer til HP Pavillion 14, hvis du samtidig vil have den samme store skærm, byggekvalitet og ydelse. Men, et alternativ kunne være Samsung Galaxy Book, som vi tidligere har testet og anbefalet her på Windows365.dk