En bærbar computer med ekstra sikkerhedsfunktioner, holdbart design og stabil ydeevne, gør Lenovo ThinkPad T14 til et oplagt køb for virksomheden.

Der findes mange fremragende Business Laptops, hvor Lenovo ThinkPad X1 Carbon er en fremragende - men også dyr maskine. I den anden ende finder vi Lenovos T-serie med stabile og solide Business maskiner til en overkommelig pris.

Det er netop i T-serien med ThinkPads, at vi finder nye ThinkPad T14, der er en efterfølger til  T490, og en af de bedst sælgende Business Laptops, Lenovo har på hylden.

Lenovo ThinkPad T14 (Gen 2): Det bedste tastatur i Businessklassen

ThinkPads fra Lenovo har altid været karakteriseret ved at have nogle af de bedste tasturer på markedet for bærbare. Budgetmaskinen Lenovo ThinkPad T14 er heller ingen undtagelse udstyret med et af de bedste tastaturer i klassen.

ThinkPad-tastaturet er behageligt at skrive på og er udstyret med tretrins hvis baggrundsbelysning, hvilket i praksis fungerer som en rigtig god kontrast mod de sorte taster.

Lenovo ThinkPad T14 er i 2. generation næsten perfektioneret på en sådan måde, når det kommer til tastaturet, at det er et af de bedste og mest vellykkede tastaturer fra Lenovos hånd til dato.

Lenovo ThinkPad T14 (Gen 2): Bedre materialer og finish

Det nye design og valg af materiale eliminerer mange af de sædvanlige fingeraftryk og pletter, som du ellers kan kæmpe en hel del med på en Lenovo ThinkPad. Lenovo ThinkPad T14 har i generation 2 en mere kornet og grov overflade, som betyder, at der kun opfanges en brøkdel af de sædvanlige pletter og fingeraftryk.

Ellers er alt ved det gamle, når det kommer til designet, hvor du får hvad du ser, en sort ThinkPad med en rød knap midten. Og det er faktisk slet ikke så skidt endda, da ThinkPad altid er lig med produktivitet, hvor du med garanti kan få en masse fra hånden.

Alt i alt, så designet på denne Business Laptop enkelt og professionelt, som gør at den passer på alt fra skrivebordet, ude på kundebesøg, i caféen eller i bestyrelseslokalet.

Lenovo ThinkPad T14 (Gen 2): Lysstærk skærm men lille strømforbrug

Skærmen er på 14 tommer, hvilket faktisk er ret stor for en standard businessbærbar, som plejer at toppe omkring 13 tommer. En bærbar med en stor skærm er normalt kendetegnet ved at være en strømsluger, hvor der skal lades på batteriet hyppigt for at holde den store skærm kørende.

Lenovo har gjort et eller andet rigtigt her, da du ikke oplever at skærmen til trods for, at den er særdeles lysstærk, bruger mere strøm end en 12 tommer bærbar. Alene dette faktum er alene nok til at gå med Lenovo ThinkPad T14, da der ikke er mange der kan prale af en tilsvarende strømsvag skærm i klassen.

Lenovo ThinkPad T14 (Gen 2): Ny CPU og hurtigere RAM giver bedre ydeevne

Lenovo ThinkPad T14 er i den nyeste udgave udstyret med den kraftfulde 11. generation af Intel Core-processorer og en ny og hurtigere RAM-type, der samlet er med til at give en kraftig forbedring i ydeevne sammenlignet med den forrige model. 

Til trods for den hurtigere ydelse, mærker du ikke et mærkbart ekstra træk på batteriet, hvilket kan skyldes at den nye CPU har en bedre energiudnyttelse af batteriet.

Pris

Set til 7.748 kroner i Lenovos webshop.

Plusser

  • Solid konstruktion
  • Fremragende tastatur
  • Lysstræk og strømsvag skærm
  • Høj ydeevne
  • Dobbelt Thunderbolt 4
  • WiFi 6E
  • Prisen

Minusser

  • Webcam kun HD
  • Touchpad er lidt løs

Samlet bedømmelse

Lenovo ThinkPad T14 (Gen 2) er en praktisk Business Laptop, der giver rigtig meget valuta for pengene i en særdeles solid konstruktion, der gør maskinen særdeles langtidsholdbar og en perfekt makker både på kontoret, på farten eller i en produktionen. Det er svært at pege på en 14 tommer bærbar, der lige nu giver tilbyder virksomheden mere computer for pengene som både har et fremragende tastatur, høj ydeevne og samtidig en så stor og energibesparende skærm.

Det eneste business-alternativ til en denne ThinkPad, som vi lige kan pege på, er den fremragende men også dyrere Samsung Galaxy Book Pro.