Er du på markedet for en kraftfuld maskine med Windows 11, så tag et seriøst kig på disse to gamer bærbare fra Lenovo og Alienware til BlackFriday.


Fortnite er et af de mest populære Battle Royale på markedet med et uhyre vanedannende gameplay, og spillet stiller store krav til hardware, hvis du skal stå tilbage som vinder af spillet.

Hvis du ikke er interesseret i at smide penge efter en ny spille-PC, så kan du altid benytte spiltjenesten GeForce Now, som gør det muligt at spille nye spil på din gamle PC gratis i en tidsbegrænset 
spilleperiode eller ved at tegne et løbende abonnement.

Men, er du til den ægte vare, så bør du opgradere hardwaren, for at få den bedste Fortnite-spiloplevelse.

Vi kigger her nærmere på to gaming bærbare til formålet: Lenovo Legion 7 og Alienware M15 R6 med Windows 11, og giver dig nogle generelle tips til at købe bærbar gamer-PC.

Anbefalede systemkrav til Fortnite

Spiludvikleren Epic Games opgiver selv disse anbefalede systemkrav til en PC for at få den bedste spiloplevelse i Fortnite.

  • Processor: Intel Core i5 (2.8 GHz)
  • RAM: 8 GB
  • Harddisk Plads: Minimum 100 GB fri (vores anbefaling)
  • Grafikkort: AMD Radeon HD 7870, NVIDIA GeForce GTX 660
  • Direct X: DX 11

Gaming PC-flagskibet Lenovo Legion 7

Lenovo Legion 7

Har du plads i budgettet, så er Lenovo Legion 7 en fremragende bærbar spil-PC med Windows 11, der vil kunne løfte dit Fornite-spil til nye højder.

Lenovo Legion 7 opfylder alle kravene til et flagskib indenfor bærbar gaming-PC med top specifikationer, og et superlækkert design, der vil tiltale selv de mest kræsne i gamer-miljøet.

Maskinen byder, udover et flot visuelt design og en vægt på kun 2.5 kilo, også på nogle voldsomme specifikationer fra Intels 10. generation core i9-processor til et GeForce RTX 2080 Super (Max-Q) dedikeret grafikkort og op til 32 GB hukommelse og helt op til 2 TB SSD. 

Fans af RGB belysning har masser af tilpasningsmuligheder med hensyn til det indbyggede lys i TrueStrike-tastaturet, hvor det er muligt for gameren at give maskinen sit helt eget unikke præg.

Den lækre og højtydende 16 tommer skærm med en opløsning på 2560 x 1600 og opdateringshastighed fra 165Hz og helt op til max 240 H, er med til at gøre Fortnite til en gliden spiloplevelse, hvis den bakkes på af en lynhurtig internetforbindelse.

Lenovo Legion 7 (Gen 6) er en fantastisk bærbar computer med Windows 11 til gaming, der byder på en helt forbløffende ydelse. Du får en maskine, som kan trække alle de nyeste spil herunder Fortnite, hvis du har pengene at smide efter den.

Monster gamer-maskinen Alienware M15 R6

Alienware M15 R6

Er du på udkig efter et lille gaming monster af en PC med Windows 11, og er du i forvejen fan af Alienware fra Dell, så går du ikke galt i byen med Alienware M15 R6, som er en højtydende lille maskine, der kan trække alle de nyeste spil herunder Fortnite på grund af den virkelig højtydende hardware.

Den mellemstore Alienware gamer PC med skærmen på 15 tommer, er det godt køb, hvis du er interesseret i en gaming laptop fra producenten, da den både er mobil og veludstyret, der helt overflødiggør en stationær gamer PC hjemme på skrivebordet.

Alienware M15 R6 er udstyret med 11. Gen Intel Core i7-11800H, 8GB eller 16GB RAM, op til en 1 TB M.2 PCIe SSD og en kraftig NVIDIA RTX GPU, der spænder fra 3050 Ti op til 3070. 

Maskinen har samtidig en 15,6" FHD-skærm med en opløsning på 1920 x 1080 pixels og en opdateringshastighed på enten 165Hz- eller 240Hz og en responstid på 1 ms og valgfri understøttelse af NVIDIA G-Sync.

Alienware M15 R6 opfylder alle kravene til en velfungerende bærbar gaming-PC med kombinationen af høj ydelse og et rigtig lækkert design, hvor den er en overvejelse værd, hvis du er på markedet for en fremtidssikret bærbar gamer-PC.

Gode råd når du køber bærbar gamer-PC

Et godt sted at starte, når du skal ud at kigge på en ny gamer-PC, er at tjekke, hvilke anbefalede krav spilproducenten stiller til en PC for at du kan få den optimale spiloplevelse. Du bør altid gå med de anbefalede krav fremfor minimumskravene til spillet, som sjældent rækker ret langt.

Når du har fundet ud af, hvilke specifikationer du har behov for at spille spillet, så skal du til at gøre op med dig selv, hvor mange penge du vil anvende på at købe en bærbar Gamer-PC. Hvis pengene rækker til en ny maskine, der opfylder alle kravene, så er alt jo i den skønneste orden. Har du ikke helt penge nok, eller vil du ikke bruge det, som en ny dyr Gaming-bærbar koster, så kan du altid vælge at købe en brugt maskine. Her bør du læse vores gode råd til, hvilke ting du bør få styr på inden du køber en brugt bærbar

En ting som du også bør overveje, som mennesker har en tendens til at undervurdere, er hvor lang batterilevetid, du har behov for i din nye spille-PC. Det er bedre at købe en bærbar med et par timer ekstra på batteriet, da batteriets ydelse bliver forringet med tiden.

Når det kommer til skærmstørrelsen, så er det altid en afvejning mellem mobilitet og specifikationer. Du går sjældent galt i byen ved at vælge en gamer-laptop med en skærm på omkring 15 tommer. Den er ikke for stor, den er heller ikke for lille til seriøs gaming.

Mange gamere har et forhold til lyssætningen og de forskellige tilpasningsmuligheder, der findes på de forskellige maskiner. Generelt kan man dog sige, at det altid er fornuftigt at købe en gamer bærbar med RGB-lys i tastaturet, da mange gamere foretrækker at spille i et mørkt miljø.

Sidst men ikke mindst bør du gøre dig nogle seriøse overvejelser omkring selve designet og materialevalget, før du investerer i en bærbar gamer-PC. Nogle foretrækker, at maskinen skriger af gaming, når det kommer til designet og materialerne, hvor andre foretrækker et mere understated udtryk. Et langt stykke hen ad vejen er der tale om personlig smag, om du er til det ene eller det andet.