Enorme grafikmuskler, høj opdateringshastighed og 32GB RAM er blot en del af den vilde gamerpakke som MSI Stealth 15M med Windows 11 udgør. 

Lenovo har sin Legion serie med højtydende gaming-bærbare, og Dell har sin egen serie med spilcomputere med Alienware-brandet.

MSI er ofte en lidt overset spiller på spilmarkedet, men faktum er, at producenten, udover MSI Afterburner som er et hjælpeværktøj til at forbedre dit PC-spil, tilbyder en lang række højtydende og særdeles pålidelige maskiner til begyndere og eksperter indenfor PC-gaming.

Hvis du overvejer at rykke dit game et level op, så bør du overveje MSI Stealth 15M, som vi her tager temperaturen på, måske kun overgået af den nærmeste konkurrent Razer Blade Pro 17 (2021).

Slank og kompakt 15"-bærbar computer til gaming

Når det kommer til selve designet, så flyver MSI Stealth 15M med IPS-skærm under radaren, da maskinen ikke ligefrem skriger på gaming men derimod er nedtonet og ganske nydelig, hvor kun det lysende tastatur afslører maskinens ophav.

Det minimale mørkegrå look med et par små detaljer passer godt til designet, som på alle måder er en lille smule underspillet.

Tastaturet har indbygget RGB-baggrundsbelysningen i farven blå, hvilket er med til at tilføje et lille strejf af gaming.

Enorme grafikmuskler til de mest krævende spil

MSI Stealth 15M er et grafikmoster i en anonym indpakning udstyret med en Intel Core i7-processor suppleret af et stærkt grafikkort i Nvidias nyeste GeForce RTX 30-serien i form af et GeForce RTX 3060-graffikkort.

Det betyder en absolut stræk ydelse, som rækker til at kunne afvikle alle de mest krævende spil på markedet ved en høj opdateringshastighed, da skærmen byder på en lynhurtig opdateringsfrekvens på hele 144 Hz.

Faktisk er ydelsen så overvældende, at MSI Stealth 15M er på niveau med mange stationære computere bygget til gaming - og i flere tilfælde vil den faktisk være bedre også sammenlignet med mange gaming-laptops.

Stor hukommelse og hurtig SSD giver et ekstra boost

MSI Stealth 15M er udstyret med en hukommelse på hele 32GB RAM og en lynhurtig SSD på 1TB, som er med til at give et ekstra boost og trække op i det samlede billede af en gamer-PC med et overvældende kraftoverskud.

Udnyttelse af nyeste Wi-Fi 6-tekonologi betyder fart over feltet

Online gaming kræver i dag et lynhurtigt Wi-Fi-netværk og en ditto internetforbindelse, hvorfor en helt ny gamer-PC som udgangspunkt bør understøtte med den nyeste Wi-Fi-teknologi. 

Den nyeste standard inden for trådløse internetforbindelser på Wi-Fi-routere hedder Wi-Fi 6, hvor du får adgang til de hurtigste internethastigheder, som udbyderne i Danmark kan tilbyde.

MSI Stealth 15M skuffer heller ikke på dette punkt, da maskinen er udstyret med den lynhurtige WiFi 6-standard, så der teoretisk kan games med hastigheder ved helt op til 10.000 Mb/s.

Plusser

  • Stærkt grafikkort
  • Hurtig processor
  • Stor hukommelse
  • Hurtig SSD
  • Lynhurtig Wi-Fi 6
  • Nedtonet design
  • Godt tastatur

Minusser

  • Batterilevetiden cirka 6 timer
  • Varm under bunden ved spil

Samlet bedømmelse

MSI Stealth 15M er en relativ kompakt gamer-bærbar med Windows 11, der gemmer på nogle uhyggelige grafiske kræfter, som der med fordel kan anvendes sammen med de nyeste og mest krævende spil - eller i en anden sammenhæng som billed- og videoredigering. Fortnite, CS:GO, Apex og Dota er spil, der vil kunne spilles på denne bærbar fra MSI med en særdeles høj opdateringsfrekvens. Alt i alt er det svært at finde en gamer-laptop, der lige pt. tilbyder mere værdi for pengene end den overlegne MSI Stealth 15M. Er prisen til den gode side, så læs om billigere gamer bærbare her til under 5.000 kroner.