Samsung Galaxy Book Pro er tynd og let med en fremragende skærm. ASUS Zenbook 13 er kompakt med stor lyd. Hvilken skal du købe?

Vi har tidligere foretaget en udførlig test og anmeldelse af Samsung Galaxy Book Pro og en anmeldelse af ASUS Zenbook 13, og nu er tiden kommet til vores sammenligningstest af de to Windows 11-bærbare.

Specifikationer for Samsung Galaxy Book Pro 13

 • Mærke og model: Samsung Galaxy Book Pro 13
 • Skærm: 13.3" FHD AMOLED Display (1920 x 1080)
 • Processor: Intel® Core i7-1160G7 Processor + Intel Iris Xe Graphics
 • Hukommelse: 16 GB DDR4 RAM
 • Harddisk: 512 GB NVMe SSD
 • Styresystem: Windows 10 kan opgraderes til Windows 11
 • Forbindelser: 1 Thunderbolt 4, 1 HDMI, 1 USB Type-C, MicroSD, 1 jack, Bluetooth 5.1, WiFi 6E, 4G/LTE
 • Mål og vægt: 304.4 x 199.8 x 11.2 mm, 880 gram

Specifikationer for ASUS Zenbook 13

 • Mærke og model: ASUS Zenbook 13 UX325EA-PURE7
 • Skærm: 13.3" OLED Display (1920 x 1080)
 • Processor: Intel Core i7- 1165G7 Processor + Intel Iris Xe Graphics
 • Hukommelse: 16 GB RAM DDR4x
 • Harddisk: 512 GB SSD
 • Styresystem: Windows 10 kan opgraderes til Windows 11
 • Forbindelser: 2 Tunderbolt, 1 USB, MicroSD, Bluetooth 5.0, WiFi 6
 • Mål og vægt: 304.0 x 203.0 x 14.0 mm, 1.2 kg

Bedste Design: ASUS Zenbook 13

ASUS Zenbook 13 er udført i sort aluminium, og med en meget lille ramme rundt om skærmen, som giver indtryk af en både let, smart og kompakt enhed. Desværre er selve enheden særdeles modtagelig overfor fingeraftryk og snavs, så der skal tit sprittes af.

Samsung Galaxy Book Pro 13 er også fremstillet i aluminium med farven farven Mystic Blue, og designet passer sådan set rigtig fint til den lille ultrabook med en vægt under 900 gram, men det er dog en lille smule kedeligt. 

ASUS Zenbook 13 vinder med et lille mulehår foran Samsung Galaxy Book Pro, når det kommer til det bedste design.

Bedste skærm: ASUS Zenbook 13

De to bærbare har begge nogle flotte skærme i en kvalitet, som svarer fint til prisen på de to enheder. ASUS Zenbook 13 har efter vores mening en bedre skærm sammenlignet med Samsung Galaxy Book Pro 123, når det kommer til betragtningsvinkel, farvenøjagtighed og den lysstyrke. Farverne er også lige den anelse mere naturtro på den bærbare fra ASUS. 

ASUS Zenbook 13 har altså efter vores mening den bedste skærm sammenlignet med Samsung Galaxy Book Pro 13.

Bedste ydelse: ASUS Zenbook 13

Der er tale om to hurtige bærbare som begge har en kraftig ydelse, som vil kunne klare de fleste opgaver herunder ydelseskrævende videoredigering på fornuftig vis. 

I vores Geekbench 5 måling opnår ASUS Zenbook 13 en Single-Core Score på 1.524 og en Multi-Core Score på 5.430 i Geekbench CPU-testen. I Geekbench Compute-testen kommer ASUS Zenbook 12 ud med en OpenCL Score på 16.046. 

I vores Geekbench 5 måling opnår Samsung Galaxy Book Pro 13 en Single-Core Score på 1.180 og en Multi-Core Score på 4.431 i Geekbench CPU-testen. I Geekbench Compute-testen kommer Samsung Galaxy Book Pro ud med en OpenCL Score på 16.112. 

ASUS Zenbook 13 har efter vores mening den bedste ydelse, hvilket også understøttes af vores Geekbench 5-målinger.

Bedst til gaming: Samsung Galaxy Book Pro 13 (2021)

Når det kommer til gaming så kommer Samsung Galaxy Book Pro 13 i mål med den bedste og mest helstøbte spiloplevelse. Når vi spiller Minecraft og CS:GO, så få vi en mere flydende spiloplevelse uden nogen former for lag på max settings sammenlignet med ASUS Zenbook 13.

Samsung Galaxy Book Pro 13 er efter vores mening altså den bedste af de to bærbare til gaming.

Bedst til billedbehandling: ASUS Zenbook 13

Vi har tidligere skrevet i vores anmeldelse af skærmen på Samsung Galaxy Book Pro 13, at den kommer med en af de bedste 13 tommer skærme, som vi har testet til dato på en bærbar. Den udtalelse står vi ved, men det var før vi fik mulighed for at teste skærmen på ASUS Zenbook 13, som med sin 13 tommer OLED-skærm har en superskarp og optimal farvegengivelse, hvor detaljerne under billedredigering og gaming står krystalklart.

Samsung Galaxy Book Pro 13 er rigtig god til billedbehandling, hvor skærmen på ASUS Zenbook 13er super god, og deri ligger den lille forskel på de to skærme.

ASUS Zenbook 13 er bedste til billedbehandling sammenlignet med Samsung Galaxy Book Pro 13.

Bedste batteriydelse: Samsung Galaxy Book Pro 13 (2021)

En af de absolut vigtigste punkter ved en bærbar computer er, hvor lang tid enheden kan køre på en enkelt opladning af batteriet. Samsung Galaxy Book Pro 13 klarer lige under 12 timer på en enkelt opladning, hvor vi ikke kan presse mere end små 8 timer ud af ASUS Zenbook 13. Begge resultater er rigtig fornuftige, men langt fra MacBook Pro 13, der kan prale af 18 timers ydelse på en enkelt opladning

Samsung Galaxy Book Pro 13 har altså den bedste batteriydelse sammenlignet med ASUS Zenbook 13.

Bedste tastatur: Samsung Galaxy Book Pro 13 (2021)

Tastaturet på Samsung Galaxy Book Pro 13 er rigtig godt at skrive på og er velegnet, også hvis der er behov for at skrive lidt større tekster. Tasterne er dog en smule glatte og piletasterne er efter vores mening alt for små. Tastaturet har baggrundsbelysning, hvilket er en smart detaljer, når der skal arbejdes på enheden i svag belysning.

Tasterne på ASUS Zenbook er små og hårde at skrive på med et meget ringe feedback, når der trykkes på tasterne. Det er en anstrengende oplevelse at skulle skrive ret meget på tastaturet, hvor du hurtigt bliver træt i fingrene.

Samsung Galaxy Book Pro 13 har det bedste tastatur både til mellemlange skriveopgaver og gaming i mindre målestok sammenlignet med ASUS Zenbook 13.

Bedste lyd: Samsung Galaxy Book Pro 13 (2021) og ASUS Zenbook 13

Både Samsung Galaxy Book Pro 13 og ASUS Zenbook kommer med velspillende stereohøjtalere, som er langt bedre, end du kan forvente for en lille ultrabook. Begge de to bærbare er i stand til at spille et mindre lokale op uden at det er nødvendigt at supplere op med en trådløs højtaler. 

Begge enheder er bare så velspillende med en super god lydoplevelse både til musik og streaming, at det ikke er muligt for os at kåre en vinder indenfor bedste lyd, så det ender uafgjort mellem de to bærbare i vores sammenligningstest.

Samlet testvinder: Samsung Galaxy Book Pro 13 (2021)

ASUS Zenbook 13 opnår af vinde 4 1/2 af de 8 punkter i vores sammenligningstest med Samsung Galaxy Book Pro 13. Nu burde den naturlig konsekvens så være, at ASUS Zenbook 13 kåres som testvinder. Desværre kan vi ikke anbefale, at købe ASUS Zenbook 13 fremfor Samsung Galaxy Book Pro 13, da tastaturet er for ringe på den lille ultrabook fra ASUS. Et godt tastatur er i vores optik et af de vigtigste elementer, når der skal investeres i en ny bærbar. Vi ender derfor med at kåre Samsung Galaxy Book Pro 13, som den samlede testvinder i vores sammenligningstest. Enheden er udstyret med en rigtig god skærm, har lang batteritid, er god til gaming og har en kraftfuld ydelse og sublim lyd, hvorfor det er tale om rigtig meget værdi for pengene ved at vælge modellen fra Samsung.