Surface Go 3 er kommet til Danmark, og du kan købe den i flere netbutikker til en attraktiv pris. 

Surface Go 3 er den nyeste enhed fra Microsofts 2-i-1 Go-serie, hvor vi tidligere har anmeldt Surface Go 2, der er en lækker allround maskine til studie og job.

Surface Go 3 byder på et hurtigere processor og det samme design som forgængeren tilsat et uændret design og et lidt billigere prisskilt.

Men, er det alt sammen nok til at skifte fra Surface Go 2 og smide pengene efter den ny Surface Go 3, eller er det måske bedre at gå efter budgetmaskinen Lenovo IdeaPad Duet 3i, der giver meget smæk for skillingen, men også byder på en del kompromiser.

Vi tager her temperaturen på den nye Surface Go 3 fra Microsoft, der er den billigste Surface-enhed, som du kan købe i den nye Surface-produktion.

Specifikationer for Microsoft Surface Go 3

  • Mærke og model: Microsoft Surface Go 3 10,5" 2-i-1 Pen/4/64
  • Skærm: 10,5" Pixelsense, 1.920 x 1.280
  • Processor: Intel Pentium Gold 6500Y + Intel UHD Graphics 615
  • Hukommelse: 4 GB RAM 
  • Harddisk: 64 GB SSD
  • OS: Windows 11 Home i S-tilstand
  • Forbindelser: 1 USB-A 3.2, MicroSD, Bluetooth 5.0, WiFi 6
  • Mål og vægt: 245 x 175 x 8.3 mm, 544 gram

Stylus og keyboard tilkøbes som ekstraudstyr.

Processoren er blevet mere kraftfuld

En af de største opgraderinger af Surface Go 3 er den kraftfulde processor, som nu er udstyret med Intel Core 10. generation i form af Intel Pentium Gold 6500Y med to kerne. Opgraderingen fra den gamle 8- generations processor har betydet et stort spring i ydelsen, så Surface G0 3 er hele 60 procent hurtiger end Surface Go 2.

Har Windows 11 forudinstalleret

Surface Go 3 Surface Go 3 er klar til at køre Windows Home i S-tilstand ud af boxen, som du har mulighed for at opgradere gratis til den fulde version af Windows 11 Home. Surface Go 2 kan også køre Windows 11, så der er ikke den store forskel der bortset for, at oplevelsen bør være mere flydende på 3'eren på grund af den hurtigere hardware.

Designet er genbrug

Microsoft har valgt at genbruge designet til Surface Go 3 fra den gamle 2'er, så der er ikke så meget nyt under solen her. Designet er uændret konservativt og funktionelt og vil ret sikkert falde i de fleste menneskers smag.

Prisen på Surface Go 3 er lidt billigere

Prisen er umiddelbart 200 kroner billigere på Surface Go 3 med en startpris på basismodellen på 3.499 danske kronger uden pen og et keyboard-cover. 

Nyt Surface-tilbehør

Microsoft har sammen med Surface Go 3 lanceret den Surface Slim Pen 2 og Ocean Plastic Mouse lavet af 20% genbrugsmateriale, som også skulle virker sammen med Surface Go 3.

Er der grunde nok til at købe Surface Go 3?

Hvis du står mangler en 2-i-1-enhed med Windows 11, som virker både som tablet og bærbar, så er Surface Go 3 det bedste køb du kan gøre lige nu. Er du i forvejen den heldige indehaver af en Surface Go 2, så er billedet lidt mere broget. Du får godt nok en hurtigere processor, men er det grund nok til at investere i en den nye Surface Go 3, da Surface Go 2 også kan opgraderes til Windows 11. Tjaaa... det kan du vel bedst selv svare på. Hvis du er på udkig efter en 2-i-1-enhed, og samtidig gerne vil spare lidt mønt, og ikke har de store krav til det ergonomiske herunder kvaliteten af tastaturet, så kan Lenovo IdeaPad Duet 3i meget vel være det rigtige køb for dig, som den billigste Windows-tablet med tastatur lige nu.