Fænomenal batterilevetid, godt kamera og fornuftig ydelse til en yderst attraktiv pris omkring 1.000 kroner bringer Samsung Galaxy A12 helt i mål. 

Plusser

 • Fænomenal batterilevetid
 • Godt Quad-kamera
 • Fornuftig ydelse
 • Attraktiv pris
 • Smart tofarvet design 
 • Lager der kan udvides
 • Hovedtelefonstik
 • Fingeraftrykslæser
 • Ligger godt i hånden

Minusser

 • Ingen 5G
 • Ingen 4K-video
 • Lidt tung
 • Ingen Gorilla Glass

Samlet bedømmelse

Samsung Galaxy A12 leverer på alle områder en komplet mobiloplevelse, vi ikke har set bedre siden Redmi Note 10 5G, som lige nu er et af de bedste mobilkøb til en pris på tilbud under 1.000 kroner. Alt spiller max, og Samsung beviser, at vi ikke behøver smide 10.000 kroner for at få en mobil med lang batteritid, flere kameraer og en ganske fornuftig ydelse pakket ind i et smart design.

Windows365.dk anbefaler derfor købet af dette produkt.

Specifikationer for Samsung Galaxy A12

 • Skærm: 6.5", 720 x 1.600 pixels, 270 ppi, 20:9 ratio
 • Bagkamera: 48 MP, f/2.0, 5 MP, f/2.2, 2 MP, f/2.4, 2 MP, f/2.4
 • Frontkamera: 8 MP, f/2.0
 • Processor: Mediatek MT6765 Helio P35 (12nm)
 • Hukommelse: 4GB
 • Intern lager: 64GB
 • SD-kort: op til 1 TB
 • Batteri: 5.000 mAh, 15W hurtig opladning
 • Dimensioner: 164 x 75.8 x 8.9 mm, 205 gram
 • Øvrigt: Fingeraftrykslæser på siden, Ansigtsgenkendelse og NFC

Du kan læse vores samlede test og anmeldelse af Samsung Galaxy A12 med en tilbudspris på 999,00 kroner her.

Unboxing

Samsung Galaxy A12 - Unboxing

Mobilen kommer i en fin lille æske som udover Samsung Galaxy A12 indeholder en lader med 230V stik og en Quick Start Guide. 

Opsætning

Mobilen er opladet 73 procent, da vi modtager enheden, hvorfor vi starter med at oplade mobilen med den medfølgende hurtiglader. Det tager cirka 20 minutter at oplade Samsung Galaxy A12 til 100 procent. Opladningen er rigtig hurtig, hvilket er en fordel, når du har brug for en hurtig opladning på farten. Hvis du er væk fra stikkontakten i lang tid, kan du vælge at supplere op med en højtydende Powerbank til at oplade Samsung-mobilen. Opsætning af mobilen klarer vi på ganske få øjeblikke, og det er let at isætte simkortet ved brug af den medfølgende pin. Vi indtaster vores Gmail, og fravælger at oprette en Samsung konto, og vælger hvilke informationer vi vil dele med Google og Samsung, hvorefter vi er oppe at køre og kan begynde at installere apps.

Funktionelt hverdagsdesign

Galaxy A12 er ikke en mobil, som vil få sidemanden til at vende hovedet, men der er alligevel tale om et mobil med et smart hverdagsdesign, hvor der samtidig er lagt vægt på funktionaliteten. Vi starter med at kigge nærmere på mobilens bagside med hensyn til design, materialevalg og udformning.

Samsung Galaxy A12 - Design på bagsiden

Mobilens bagsiden består af rent plastik i farven sort i to toner, og 75 procent af bagsiden har nogle små prikker i overfladen, som gør enheden let at holde ved. Resten af mobilen er glat incl. hjørnerne, som er afrundede, og til trods for den lidt store størrelse på mobilen, kan enheden godt betjenes med en hånd, men det er mest praktisk at bruge to hænder i længden. Ellers finder vi et kameramodul med fire kameraer indbygget og et enkelt fotolys på bagsiden. 

Nu vil vi kigge på forsiden af selve mobilen med hensyn til design, materialevalg og udformning.

Samsung Galaxy A12 - Design på forsiden

Displayet 6.5 tommer på Samsung Galaxy A12 går helt ud til kanterne på enheden, og der er tale om almindeligt mobil glas, og ikke Gorilla Glass der er ekstra modstandsdygtigt mod ridser og skrammer. Selfiekameraet er placeret foroven displayet som en lille notch indbygget i skærmen, som aldrig har gjort noget godt for oplevelsen. På siden af mobilen finder vi kan til at justere lyden og en knap til at tænde og slukke for enheden. I bunden er der placeret en udgang til lader, hovedtelefonstik og en lille højtaler.

Enkel og brugervenlig brugerflade

Vores testeksemplar kommer ud af boksen med Android 11 tilsat Samsungs egen One UI 3.1-brugerflade. Det er lykkes for Samsung at integrere sin egen brugerflade på en særdeles diskret måde, og vi oplever ikke, at det tærer ekstra på kræfterne, da apps åbner hurtigt. Vi oplever heller ikke, at der mangler kræfter til at udføre opgaver, eller at mobilen hænger, når udfører flere opgaver af gangen på den. Dog oplever vi, at der er en lille forsinkelse i selve kamerasoftwaren, når vi skal tage billeder. Hvis du lige er opmærksom på det, så spiller det ikke den store rolle for oplevelsen.

Samsung Galaxy A12 - Brugerflade

Galaxy A12 er kvik under surfing på internettet, og vi oplever ikke at mobilen bliver sløv eller hænger i det, selvom vi hører musik og lign. samtidigt. Mobilen kommer med et fornuftigt udvalg af praktiske apps og nogle apps, som vi godt kan betegne som bloatware, og som brugeren let selv kan slette efter behov herunder Netflix og Spotify og en række dedikerede Samsung-apps.

Antenne, højtaler, mikrofon og samtalekvalitet

Vi foretager taleopkald og videosamtaler på mobilen, og mikrofonen fungerer som den skal, og det samme kan man sige om højtaleren, der leverer en fin lyd uden, at det er metallisk eller skingert. Vi benytter den gratis Mega-app til at foretage videosamtaler, og det fungerer fornuftigt uden, at vi oplever støj på skærmen eller i baggrunden, mens vi foretager videosamtalen.

Selvom der er tale om en mobil med indbygget monohøjtaler, så er lydkvaliteten faktisk rigtig god, når der streames en film på TV2 Play eller lyttes til musik på Spotify. Antennen finder let den nærmeste mobilmast, og vi oplever overhovedet ikke støj under samtale eller udfald, når vi hopper på internettet med mobilen. Som en lille tilføjelse, så understøtter Samsung Galaxy A12 Dolby Atmos.

Batterilevetiden imponerer

Samsung Galaxy A12 kommer ud af boksen med et batteri på 5.000 mAh, der er samme batteristørrelse, som Samsung Galaxy A42 5G er udstyret med. Batteriydelsen i vores testmobil er ganske enkelt fænomenal for prisklassen, hvor vi ikke har oplevet noget tilsvarende for en mobil til under en tusse. Vi kommer uden at blinke igennem to fulde dage, før vi skal oplade mobilen igen. Vores brug kan bedst beskrives som moderat til kraftig med hensyn til udnyttelsen af mobilens ressourcer. Vores testeksemplarer leverer altså et batteriresultat, der er identisk med den større og dyrere Samsung Galaxy A42 5G, som vi også tidligere har testet til to hele dage i vores batteritest. 

Test af mobilens kraftoverskud

Vi tester Samsung Galaxy A12 med Geekbench 5 for at måle mobilen ressourcer og dermed kraftoverskuddet i enheden til at udføre operationer. 

Galaxy A12 - OpenCL Score

Galaxy A12 - Core Score

Den første test viser en Geekbench OpenCL Score på 652, og i den anden Geekbench test kommer Samsung Galaxy A12 ud med en Single-Core Score på 184 og en Multi-Core Score på 1.092. Det er vigtigt at huske på, at en Geekbench måling aldrig kan stå alene, og aldrig kan overtrumfe brugerens egene oplevelser af kraftoverskuddet på sin mobil i praksis. 

Producentens softwaretilpasninger har også noget at skulle sige med hensyn til hastigheden på en mobil. Noget der virkelig kan sløve en mobil, er når en mobilproducent smider sin egen brugerflade-software ovenpå Android. Den faldgrubbe falder Samsung dog ikke i med One UI 3.1, der efter vores oplevelse ikke er med til at sløve mobilen under brug.

Test af mobilen til gaming

Vi installerer og spiller Minecraft og Call of Duty mobile på mobilen, og kommer frem til nogle konklusioner, som viser, at mobilen er velegnet til Gaming. 

Call of Duty mobile spilles med Graphic Quality på Medium og en Frame Rate på High. Minecraft Pocket Edition spilles med 20 segmenter, hvilket er en af de vigtige max indstillinger i spillet.

Samsung Galaxy A12 - COD Mobile

Samsung Galaxy A12 -Minecraft Pocket Edition

Vi spiller Call of Duty Mobile i 45 minutter, og savner ikke kraftoverskud, når der spilles. Detaljerne på skærmen er klare og og tydelige, og skærmen er fin at spille på. Vi oplever, at vi nemt kan komme til at dække for højtaleren med vores hånd, når vi spiller, og det giver en lidt akavet spilstilling, når vi skal undgå at dække for højtaleren. Vi anbefaler derfor klart, at der spilles med et headset for at få den optimale oplevelse. Mobilen bliver en lille smule varm at holde ved efter cirka en halv times spil. Batteriet aflades med 5 procent, efter vi har spillet i de 45 minutter.

Vi spiller Minecraft Pocket Edition i 45 minutter og savner heller ikke her kraftoverskud. Betjeningen er rigtig let og god på skærmen, og detaljerne er flotte i max settings med 60 FPS. Mobilen har brugt 3 procent af batteriets kapacitet, da vi er færdige med at spille Minecraft.

Kan jeg spille spille Fortnite på Samsung Galaxy A12?

Vi har ikke testet Fortnite på mobilen, da der er tale om et særdeles krævende spil, når det kommer til processor, grafik, batteri og behov for lagerplads. Kan du så spille Fortnite på Samsung Galaxy A12? Til det kan vi svare, nej du skal nok ikke regne med at kunne spille Fortnite på mobilen. Og hvis du kan bliver det kun på de laveste settings, og alligevel skal du forvente at opleve lag og et generelt langsomt gameplay.

Quad-kamera gør et godt stykke arbejde

Mobilen fra Samsung er udstyret med et kameramodul, der indeholder hele 4 styks kameraer. Et HD-hovedkamera på 48 megapixel. Et ultra-vidvinkel-kamera på 5 megapixel. Et makrokamera på 2 megapixel til at tage nærbilleder med. Et dybdekamera på 2 megapixel til at tage billeder med sløret baggrund (bokeh). Mobilen er dertil udstyret med et enkelt fotolys eller LED Flash, om du vil.  

Optisk zoom finder vi ikke i vores testmobil, men du kan så i stedet for vælge at benytte den indbyggede og velfungerende digitale zoom i kamera-appen. 

Kvaliteten af billedresultaterne er efter vores mening et godt stykke over niveauet for mobiler i den samme prisklasse.

Billede 1: På afstand

Billede 2: Tæt på

Billede 3: Sløret baggrund

Billede 4: Selfie-kamera

Billede 5: Mørke u/fotolys

Billede 6: Mørke m/fotolys

Billederne taget med det store 48 MP-hovedkamera er kvalitetsmæssigt nogle af det flotteste, vi har set i prisklassen for mobiler til omkring 1.000,00 kroner. Detaljerne er rige og motiverne er skarpe. Støjen er ret lav og kontrasten er høj på de forskellige motiver. Især må vi fremhæve selfiekameraet der leverer et rigtigt flot resultat. Fotolys gør sjældent noget godt for et motiv, men her lyser fotolyset motivet godt op uden at blænde objektet. Farverne er ikke overeksponerende og meget naturtro i forhold til farverne på de brugte motiver. Billederne taget med hovedkameraet på 48 megapixel fylder rigtig meget på mobilen, hvorfor du med fordel kan nedjustere antallet af megapixel og benytte 3:4-formatet, som ikke optager så meget lagerplads. Det kan du gøre i kamera-appen, hvor du også kan redigere i billederne efterfølgende og tilføje elementære effekter og justere i lyset.

Generelt finder vi, at kameraet i Samsung Galaxy A12 tager nogle rigtig fine billeder, og leverer resultater, der er bedre end prisskiltet indikerer. Vi savner dog muligheden for at kunne optage video i 4K.


Alternativer til Samsung Galaxy A12

Der findes en række alternativer til Samsung Galaxy A12, hvor den mest oplagte er den prisfornuftige og kompakte Sony Xperia L4 også med et prisskilt omkring 1.000 kroner og med et rigtig godt kamera, lækkert design og en klar skærm. Andre alternativer som dog alle koster mere i indkøb, der er værd at tage et kig på, er Redmi Note 10 5G fra Xiaomi med et prisskilt omkring 1.500 kroner uden abonnement. Mobilen har et godt kamera, god batteritid, hurtig processor og kommer også med 5G. Et andet alternativ er Samsung Galaxy A42 5G, der udover 5G byder på en krystalklar Super AMOLED skærm, lang batteritid og et fornuftigt kamera og en pris uden abonnement på omkring 2.700 kroner. Som en dark horse vil vi lige nævne Xiaomi Redmi Note 8 Pro, som er en superhurtig mobil med et sublimt kamera, som du vil kunne købe til en rigtig god pris brugt eller på tilbud.