Hurtig SSD, flot touch-skærm og gratis opgradering til Windows 11 tilsat et overkommeligt prisskilt gør Lenovos 2-i-1-enhed til et fornuftigt køb.

Lenovo IdeaPad Duet 3 10,3" er en af de billigste 2-i-1-enheder lige nu med Windows, hvor du får rigtig meget tablet og bærbar for pengene i en og samme enhed, og alligevel efterlades du tilbage med et ønske om mere.

Plusser

 • Prisen
 • Klar og tydelig touch-skærm
 • Hurtig SSD
 • Kompakt størrelse
 • 6 timers batteritid
 • Tastatur har Bluetooth
 • Kan opgraderes til Windows 11

Minusser

 • Windows 10 S
 • Tastaturets skrivestilling

Samlet bedømmelse

Til en pris omkring de 2.500 kroner får du ikke en skrivemaskine, som eksempelvis Microsoft Surface Go 3, der egner sig til store skriftlige afhandlinger. Derimod får du en særdeles billig og velfungerende tablet med tilhørende keyboard, som medfølger til prisen, der gør sig til mindre skriveopgaver som notater og lidt billedbehandling i ny og næ. Lenovo smider samtidig en gratis opgradering til Windows 11 med i pakken, og det er slet ikke så ringe en kombi endda.

Specifikationer for Lenovo IdeaPad Duet 3i

 • Mærke og model: Lenovo IdeaPad Duet 3 10IGL5 10,3" 2-i-1
 • Skærm: 10.3" WUXGA Display (1920 x 1080)
 • Processor: Intel Celeron N4020 + Intel UHD Graphics 600
 • Hukommelse: 4 GB RAM DDR4
 • Harddisk: 128 GB SSD
 • Forbindelser: 2 USB-C 3.2, 1 headphone/mic jack (3.5mm). MicroSD, Bluetooth 5.0, WiFi 5
 • Mål og vægt: 253.0 x 166.0 x 15.9 mm, 0.866 kg

Unboxing

Lenovo IdeaPad Duet 3i - Unboxing

Lenovo IdeaPad Duet 3i leveres i en kasse som udover selve enheden og tastatur også kommer med en oplader med stik og en lille manual. Vi synedes der mangler en adapter til almindelig USB. så den skal du selv huske at købe ved siden af, hvis du har udstyr, der bruger almindelig USB-størrelse.

Design og byggekvalitet

Vi har at gøre med kompakt og forholdsvis lille enhed, som snildt vil passe ned i selv en mindre taske, og som heller ikke optager ret meget plads på skrivebordet. Lenovo har valgt at køre alle herlighederne i ren sort plastik, og det kan man jo mene om, hvad man vil, men der er tale om et konservativt valg, som ikke vil fornærme nogen, men heller ikke vinde nogen designerpriser.

Lenovo IdeaPad Duet 3i - Frakoblet

En smart detalje som er med til at gøre det lidt nemmere at skrive på Duetten er, at det medfølgende keyboard cover har indbygget batteri og Bluetooth, så det er muligt at frakoble coveret fra selve enheden, så det er muligt at skrive i flere tilstande.

Lenovo IdeaPad Duet 3i - Klappet sammen

Tastaturet er papirtyndt og selve tablet-delen er faktisk relativ buttet med en tykkelse på samlet over 1.5 cm. Designet set fra siden tenderer til at være en lille smule buttet. Selve byggekvaliteten er der ikke en finger at sætte på, da det hele er solidt og virker velbygget i hele konstruktionen. Vi savner dog, at den indbyggede støttefod kan justeres i trin som på Microsoft Surface Go 2. Men, et stykke hen ad vejen er der nok tale om tilvænning, men vi foretrækker dog den trinvise regulering af enheden.

Keyboard Cover

Der er rigtig mange gode og positive ting at sige om det medfølgende keyboard cover. Tasterne har den rigtige størrelse og en tilpas vandring, når der skrives på tastaturet.

Lenovo IdeaPad Duet 3i - Keyboard Cover

Man kan rimeligvis spørge sig selv, hvorfor tastaturet ikke kommer helt i mål til trods for at det er behageligt at skrive med tasterne og selve keyboard coveret virker via Bluetooth i frakoblet tilstand, der giver mange muligheder for forskellige skrivestillinger.

Der er to grunde til, at tastaturet ikke kommer helt i mål. Den første grund er, at plastikpladen ganske enkelt er for hård og tynd. Den anden grund er, at det er svært at finde en behagelig skriveposition, når tastaturet er tilkoblet selve enheden. Vi mangler den indbyggede magnet i tabletten, som er så kendt fra Surface, hvor det er muligt at komme op i skrå arbejdsposition med tastaturet. Det er ganske enkelt for ubehageligt at skrive lange tekster på et tastatur, der ligger 100 procent fladt på bordet støbt i en alt for tynd plastik plade.

Hastighed og ydelse

Lenovo IdeaPad Duet 3i er udstyret med en hurtig SSD-harddisk på 128 GB bakket op af en halvsløv Intel Celereon processor og tilsat 4GB RAM. I praksis bliver enheden ikke vanvittig sløv, når benytter den til forskellige opgaver. Opstarten er hurtig, og vi kan sagtens have flere faner åbnet i browseren og høre musik på Spotify på samme tid, uden at ydelsen bliver sløv. Dog skal du ikke forvente at komme til at sidde med en hurtigløber mellem hænderne, men de daglige og mere alsidige opgaver herunder lidt billedbehandling i ny og næ klarer den lille 2-i-1-enhed ganske flot.

Det lykkes for os at få 6 timer presset ud af en enkelt opladning af batteriet, og det er ganske fornuftigt, da vi benytter den lille Lenovo bærbar til en række forskellige og alsidige opgaver.

Windows 10 S er et ABSOLUT no-go

Lenovo IdeaPad Duet 3i kommer fra fabrikken med Windows 10 S, som nok er det ringeste styresystem siden Windows Vista. Windows 10 S gør det kun muligt at installere apps fra Microsoft Store og blokerer for alle tredieparts apps, som du måtte forsøge at installere fra nettet selv applikationer fra Microsofts egen hjemmeside udviklet af firmaet selv. Intentionerne bag S-mode har sikkert været gode nok, da det er skabt som et alternativ til Chrome-systemet fra Google, der får meget ud af lidt hardware. Desværre er Windows 10 S ikke blot en halvsløj oplevelse, det er et absolut no-go, da det er vanvittig frustrerende og irriterende at arbejde.

Lenovo IdeaPad Duet 3i - Windows 10 S

Vi anbefaler, at du opgraderer Lenovo IdeaPad Duet 3i gratis til Windows 11, da den opfylder alle minimumsytemkravene til at køre den fulde version af Windows 11 og under selve opgraderingen vælger du at slå S-mode fra. Du skal blot være opmærksom på, at du aldrig kan vende tilbage til S-tilstanden igen heller ikke til Windows 11 S.

Godt nok vil du opleve en lille nedgang i ydelsen, men den pris er givet godt ud for muligheden for at installere tredieparts apps og hele adgangen til den fulde version af Windows 11.

10 tommer skærmen rækker til det meste

Lenovo IdeaPad Duet 3i har en 10,3"-skærm med et billedformat på 16:10 og en Full HD-opløsning på 1920 x 1200 pixels. De 10 tommer som touch-skærmen er på vi for de fleste række til de meste, da både tekst og detaljerne er skarpen uden behov for forstørrelse. Hvis ikoner og apps er for små for dig på skrivebordet, kan du altid benytte den indbyggede mulighed i Windows at forstørre det op-


Lenovo IdeaPad Duet 3i - Skærmen

Farverne ser godt ud på skærmen og lysstyrken er tilstrækkelig til, at du ikke kommer til at mangle noget på den konto. Du kan sikkert smide en gammel udgave af Photoshop på maskinen og får det til at køre i det store hele, ellers vi vi dog anbefale dig at foretage online billedbehandling med programmer som Photopea eller en lang række af de andre gratis og velfungerende programmer til billedbehandling.

Lenovo anbefaler selv på din hjemmeside, at du kan benytte en aktiv pen til at skrive på skærmen med, den mulighed har vi dog ikke afprøvet.

Du kan lige nu købe Lenovo IdeaPad Duet 3 10IGL5 10,3" 2-i-1 i flere onlinebutikker til en pris et godt stykke under 3.000 kroner for vores testudgave.

Alternativer til Lenovo IdeaPad Duet 3i

Umiddelbart er der ikke rigtig nogen alternativer i samme prisklasse, hvor hardwaren opfylder systemkravene til at køre Windows 11 og du får et "gratis" tastatur med oven i hatten i form at et keyboard cover. Det nærmeste vi kommer er Microsoft Surface Go 2, som også kan køre Windows 11, men som koster mere og har en mindre SSD til en dyrere penge. og du skal også tilkøbe et tastatur. Hvis pengene ikke er en hindring, så bør du kaste kærligheden på Samsung Galaxy Book Pro 360, der er noget nær den perfekte 2-i-1-maskine eller måske den helt nye og billigere Microsoft Surface Go 3.