Kraftfuldt indspark fra Samsung i ultrabook-klassen med ny letvægter, der er et godt køb for alle med behov for rå computerkraft på farten.  

I den nye trio-serie med bærbare fra Samsung har vi tidligere anmeldt Samsung Galaxy Book i flot aluminiumsdesign og anmeldt Samsung Galaxy Book Pro 360 en perfekt bærbar til Windows 11. Se vores sammenligningstest, hvor vi kårer en samlet vinder af de tre bærbare fra Samsung.

Nu er turen så kommet til Samsung Galaxy Book Pro, hvor målgruppen er business-segmentet og virksomheder, der har behov for en kraftfuld bærbar.

Plusser

 • Fremragende skærm
 • Tynd og let
 • Overbevisende batteriydelse
 • Velspillende højtalere
 • Godt kamera
 • Stor og præcis touchpad
 • Kraftfuld ydelse

Minusser

 • Tasterne er glatte
 • Kedeligt design
 • For meget bloatware

Samlet bedømmelse

Galaxy Book Pro fra Samsung er på mange måder et lille pletskud med den kompakte størrelse, lille vægt og den kraftfulde ydelse, som gør enheden til den perfekte rejsemakker for alle forretningsfolk, der er meget på farten, og som ikke ønsker at gå på kompromis på trods af de beskedne dimensioner. Der et tale om et særdeles interessant bud på et alternativ til den velkendte ThinkPad-serie fra Lenovo, hvor du får rigtig meget for pengene.

Specifikationer for Samsung Galaxy Book Pro

 • Mærke og model: Samsung Galaxy Book Pro
 • Skærm: 13.3" FHD AMOLED Display (1920 x 1080)
 • Processor: Intel® Core i7-1160G7 Processor + Intel Iris Xe Graphics
 • Hukommelse: 16 GB DDR4 RAM
 • Harddisk: 512 GB NVMe SSD
 • Forbindelser: 1 Thunderbolt 4, 1 HDMI, 1 USB Type-C, MicroSD, 1 jack, Bluetooth 5.1, WiFi 6E, 4G/LTE
 • Mål og vægt: 304.4 x 199.8 x 11.2 mm, 880 gram

Du kan læse vores samlede test og anmeldelse af Samsung Galaxy Book Pro med en vejledende udsalgspris på 11.499,00 kroner her.

Unboxing

Samsung Galaxy Book Pro - Unboxing

Den bærbar computer kommer i en kasse som udover selve Samsung Galaxy Book Pro indeholder en USB-C lader med stik, en lille brugervejledning og en pin til at åbne SIM-porten, så der kan isættes et datakort i enheden, hvor der også er gjort plads til et SD-kort. 

Opsætning

Galaxy Book Pro er ikke ladet op, da vi modtager enheden, så vi starter med at sætte opladeren i computeren og sætte den til en stikontakt. Herefter opretter vi en lokal konto i Windows 10 Home, som computeren kommer installeret med, og det tager kun ganske få øjeblikke før vi er færdige med at sætte det hele op.

Kedeligt design i blå aluminium

Det er lidt synd, at Samsung har gjort sig så stor umage med at lave en virkelig kraftfuld ultrabook, og så desværre ikke kommer i mål med designet, som vi ganske enkelt finder kedeligt og en smule trist med farven Mystic Blue.

Samsung Galaxy Book Pro - Lukket tilstand

For en bærbar med en 13 tommer skærm, er der tale om en særdeles let og kompakt enhed, hvor kampvægten er holdt nede på lige under 900 gram, hvilket nogenlunde svarer til vægten på en gennemsnitlig tablet. Der er altså tale om en bærbar der selv i ultrabook-klassen har nogle rigtig små dimensioner, hvilket gør at den ikke fylder meget i tasken eller på skrivebordet.

Samsung Galaxy Book Pro - Åben tilstand

Kassen og tastaturet er ret modtageligt overfor skidt og fedtede fingre, som du faktisk kan skimte efter at have brugt computeren en enkelt gang. Ellers er er displayet næsten ramme- og kantløst, hvilket er med til at forklare de små dimensioner.

Godt tastatur - men glatte taster

Tastaturet er faktisk rigtig godt at skrive på, hvor det også vil være velegnet til større skrive opgaver, hvor det dog er synd at tasterne er glatte og piletasterne er så små, hvilket vi også har påpeget i flere anmeldelser af bærbar i Galaxy Book-serien fra Samsung.  Tasterne har den rigtige størrelse og den korrekte vandring. Det er en fin detalje, at tasterne har baggrundsbelysning, hvilket er handy, hvis du skal bruge computeren i omgivelser med svag belysning. 

Hvis du vil bruge enheden til gaming, så bør du supplere op med et eksternt tastatur og en gamer mus til trods for, at den indbyggede touchpad er både stor og præcis.

Lille bærbar med kraftfuld ydelse

Ydelsen imponerer ganske enkelt med den lille Samsung Galaxy Book Pro, hvor vores brugeroplevelser også bliver bakket op af vores målinger.

Galaxy Book Pro - Geekbench CPU-score

Galaxy Book Pro - Geekbench Compute-score

Samsung Galaxy Book Pro kommer ud med en Single-Core Score på 1.180 og en Multi-Core Score på 4.431 i Geekbench CPU-testen. I Geekbench Compute-testen kommer Samsung Galaxy Book ud med en OpenCL Score på 16.112. 

Galaxy Book Pro er altså en hurtig ultrabook med den hurtigste Compute-score, som vi endnu har målt i en test af bærbare fra den Sydkoreanske computerproducent.

Enheden er kraftig nok til gaming, hvor vi har testet Galaxy Book Pro til gaming ved at spille Minecraft i 5 timer og CS:GO i 4 timer, og det klarer den på bedste vis med tæt på max settings uden. at vi oplever lag og forsinkelser.

Perfekt AMOLED-skærm

Samsung Galaxy Book Pro udstyret med en af de bedste 13 tommer skærme, som vi har testet til dato. Displayet uden touch består af en øjenvenlig AMOLED-skærm med superskarp og optimal farvegengivelse, hvor detaljerne under billedredigering og gaming står krystalklart.

Skærmen er velegnet til gaming, billede- og videoredigering samt at se en film på Netflix i høj opløsning.

Hvis du har en nyere Samsung-tablet kan du desuden bruge Second Screen-funktionen til at udvide skærmområdet, så det spreder sig til hele to skærm, hvilket er en særdeles smart detalje.

Velegnet til videoopkald 

Vi tester kamera, mikrofon og højtalere på Samsung Galaxy Book Pro ved at lave nogle videoopkald i MEGA, hvor de tre enheder kommer i mål. Kameraet viser flotte billeder for modtageren, mikrofonen videreformidler klar og tydelig lyd, og højtalerene er leverer et godt lydresultat, hvilker også gør sig gældend under streaming gaming.

En smart funktion, som Samsung har udstyret computeren med, er studio-tilstand, der gør det er muligt at forskønne dit ansigt, lave effekter og meget mere, når når du foretager videoopkald og -møder.

Er du storforbruger af de to kommunikationsplatforme Zoom og Teams, så giver Samsung dig et solidt og velfungerende stykke værktøj til at udføre jobbet med Galaxy Book Pro.

Du kan købe Samsung Galaxy Book Pro hos Samsung her!

Alternativer til Samsung Galaxy Book Pro

Der findes en række alternativer til Samsung Galaxy Book Pro, udover ASUS Zenbook 13 og MacBook Pro, så er Dell XPS 13 et oplagt alternativ, og du kan her læse vores sammenligningstest: Galaxy Book Pro 13 (2021) vs Dell XPS 13 9310.

Tak til Samsung

Vi vil gerne takke Samsung for at stille et testeksemplar til rådighed for brug i vores anmeldelse. Samsung er producent og forhandler af Mobiler, TV & AV, Produktet til Hjemmet, Hvidevarer, Computere, Displays og Smart Home. Du kan bestille dit produkt online på Samsungs hjemmeside eller hos en af de tilknyttede forhandlere online og i fysiske butikker.