Overvejer eller har du allerede et Mofibo-abonnement, så får du mere ud af læse- og lytteoplevelsen med denne e-bogslæser.

Er du en rigtig læsehest, som allerede er kommet i gang med e-bøger og lydbøger, eller er du først ved at komme i gang med e-bøgerne, så bør du supplere op med en vellykket e-bogslæser - og sådan en af slagsen er Mofibo Reader, der er fremstillet af Mofibo, som der den bedste E-bogstjeneste i Danmark.

Plusser

 • Fremragende E-ink skærm
 • Nem betjening
 • Lang batteritid
 • God lyd
 • Perfekt størrelse
 • Virker også uden WiFi
 • Let at downloade indhold
 • Dedikeret til Mofibos indhold

Minusser

 • Download af indhold kræver betalt Mofibo-konto
 • Sideskift aktiveres let ved en fejl

Samlet bedømmelse

Mofibo Reader gør det muligt at droppe biblioteket og lånerkortet, da du får adgang til et helt bibliotek i lommen, da enheden er særdeles kompakt. Er du ikke fan af at læse bøger på mobilskærmen, så er denne e-boglæser noget nær det perfekte valg med den virkelig gode E-ink skærm, som er behagelig for øjnene. En enkel betjening og muligheden for at benytte e-bogslæseren uden adgang til en internetforbindelse, også til at lytte til lydbøger, fuldender det samlede billede af et helstøbt produkt.

Windows365.dk anbefaler derfor købet af dette produkt.


Specifikationer for Mofibo Reader

 • Mærke: Mofibo Reader
 • Farve: Hvid
 • Skærm: Baggrundsbelyst 6” E-ink touchskærm
 • Betjening: Knapper på begge sider, orange home knap og tænd/sluk på toppen
 • Hukommelse: 8GB(svarer til mere end 4000 bøger)
 • Forbindelser: WiFi (2.4 GHz og 5 GHz), Bluetooth, 3.5 mm jackstik, USB-C
 • Batteri: 3000 mAh Li-polymer
 • Formater: ePub
 • Tilbehør: Oplader og cover
 • Mål og vægt: 170 x 117 x 8.7mm, 195 gram

Du kan læse vores samlede test og anmeldelse af Mofibo Reader med en vejledende udsalgspris på 799,00 kroner her.

Unboxing

Mofibo Reader - Unboxing

E-bogslæseren kommer i en fin indpakning med en rød kasse, som udover Mofibo Reader også indeholder et e-bogslæser-cover og en oplader. 

Opsætning

Vi starter med at tænde for enheden, som viser sig at være opladet cirka 70 procent. Vi bliver bedt om at koble til et WiFi-netværk, og det volder os en del problemer, da vi ikke kan få vores Mofibo Reader til at oprette forbindelse til vores router, så vi prøver med et par hotspots mere, dog uden held. Herefter laver vi et hotspot på vores mobil, og skifter frekvens på mobilen til 5 GHz, hvorefter e-bogslæseren opretter fint forbindelse til internettet. Herefter foretager enheden en opdatering på 200 MB, og det tager lidt tid.

Mofibo Reader - Opsætning

Nu er vi så klar til at tage e-bogslæseren i brug, og vi bliver bedt om at oprettet en konto på Mofibo.com, så det gør vi, hvorefter vi får adgang til Mofibo efter vi online har indløst det medfølgende gavekort til vores test.

Først skal vi lige igennem en 13 sider lang og udførlig brugervejledning til Mofibo Reader, og efter denne gennemgang, så har vi endelig adgang til enheden.

Kigger vi sådan generelt omkring opsætningen af e-bogslæseren, så er det nemt, og alle vi kunne finde ud af at gennemføre processen - ellers er det muligt at kontakte supporten telefonisk eller på mail, hvis noget skulle drille.

Med hensyn til vores vanskeligheder med at få vores testeksemplar på nettet, så kontakter vi selv supporten, som oplyser, at Mofibo Reader skulle understøtte både 2.4 GHz og 5 GHz, og vi bliver anbefalet at nulstille e-bogslæseren for at løse problemet, hvilket vi dog fravælger, da den kører fint på 5 GHz.

Brugerflade

Nu er vi klar til at komme i gang med at bruge vores tilsendte Mofibo Reader, hvilket vi har glædet os rigtig meget til, da vi tidligere har haft gode erfaringer med andre e-bogslæsere som eksempelvis Amazon Kindle.

Vi starter ud med at lave en gennemgang af selve brugerfladen på Mofibo Reader, som er både enkel og intuitiv, og som for de fleste ikke vil volde de store problemer at navigere rundt i.

Mofibo Reader - Mine bøger

Det første menu vi bliver præsenteret for er "Mine bøger", hvor vi kan se de e-bøger og lydbøger, som vi har hentet til e-bogslæseren fra Mofibo. Listen er af gode grunde tom, da vi endnu ikke på dette tidspunkt har downloadet indhold til enheden. Bøgerne, som du kan se på billedet, er hentet efterfølgende.

Mofibo Reader - Mine dokumenter

Den anden menu, som vi finder i oversigten er "Mine dokumenter", hvor vi kan se de e-bøger, som vi har downloadet fra andre udbydere, og her skal du bemærke, at Mofibo Reader kun understøtter ePub-formatet. For at hente eksternt indhold skal vi tilgå vores Mofibo-konto online på en computer, hvorefter vi kan downloade e-bogen til vores konto fra computeren. Når vi næste gang tænder for e-bogslæseren og er online, så downloades e-bogen automatisk til vores enhed, så vi kan læse e-bogen uden internetforbindelse. Vi tester funktionen ved at downloade en gratis udgave af e-bogen "Da giraffen slog knuder" i ePub-formatet.

Det er ikke nogen speciel spændende oplevelse, at læse en e-bog, som ikke kommer fra Mofibos katalog, da indholdet ikke tilpasser sig automatisk til skærmen, som e-bøger fra Mofibo gør. Men altså, smag og behag.

Mofibo Reader - Nuværende læsning

Den tredie menu, som vi finder i oversigten er "Nuværende læsning", hvor vi kan se den e-bog eller lydbog, som vi sidst har været i gang med at læse og høre på e-bogslæseren. For at få adgang til indholdet skal vi blot trykke på "Læs" eller "Lyt".

Mofibo Reader - Find bøger

Den fjerde menu, som vi har adgang til er "Find bøger", hvor der kan søges efter e-bøger og lydbøger individuelt. Det er også muligt at lave kategorisøgning indenfor "Topliste", "Nye udgivelser" og Kategorier.

Den femte menu med "Indstillinger" gennemgår vi indgående nedenfor.

Indstillinger

Der er muligt under menupunktet "Indstillinger" at regulere en lang række indstillinger på e-bogslæseren fra Mofibo.

Mofibo Reader - Indstillinger

Der er muligt at regulere lysstyrken, og farvetemperaturen samt tænde og slukke for baggrundsbelysningen under indstillinger. Derudover er det muligt at logge ind og ud af Mofibo konti, hvis der skal en ny bruger til. En valgmulighed med "Netværksindstillinger" og "Bluetooth" finders også under indstillinger, hvor det er muligt at forbinde enheden til internettet eller tilslutte et par bluetooth hovedtelefoner, da der ikke er indbygget højtalere i Mofibo Reader.

Under "Enhedsindstillinger" finder vi punkter som "Software opdatering", mulighed for at vælge pauseskærm, mulighed for at tilpasse batteriindstillinger, mulighed for at vælge sprogpræferencer med hensyn til bogvalg og endelig kan brugeren se oplysninger om enheden.

Det sidste punkt vi som bruger har adgang til under "Indstillinger" er en vejleding i form af "En introduktion til at bruge Readeren", som er identisk med den, som vi møder første gang vi tager e-bogslæseren i brug.

Betjening

Når det kommer til betjening af vores e-bogslæser, som vi har fået tilsendt fra Mofibo, så findes der en række forskellige betjeningsmuligheder, som vi vil beskrive nærmer her.

Mofibo Reader - Sideskiftsknap

Udover tænd og sluk-knappen, der også kan vække e-bogslæseren fra dvale, så findes der to fysiske knapper på højre og vestre side til at foretage sideskift med på enheden. Det fungerer rigtig fint, dog er  det lidt for nemt at komme til at skifte side i en e-bog ved et uheld, da knapperne sidder, hvor du automatisk holder ved e-bogslæseren.

Mofibo Reader - Navigationsknap

Derudover er der placeret et Mofibo-logo i orange forneden i midten på e-bogslæseren, som også er en knap, som har den funktion, at du kan navigere frem og tilbage på enheden.

Ud over de allerede beskrevne betjeningsmulighede i form at fysiske knapper, så er det også muligt at betjene enheden via touchskærmen, og det gennemgår vi lidt senere.

Tilslutningsmuligheder

Der nu ikke fordi det vrimler med tilslutningsmuligheder på Mofibo Reader udover den obligatoriske mulighed for tilslutning af tilbehør via Bluetooth.

Mofibo Reader - Tilslutningsmuligheder

Der findes en USC-C indgang til opladningen af e-bogslæseren og et 3.5 mm jackstik, som der kan tilsluttes hovedtelefoner via, da der ikke er højtalere i enheden.

Batteriydelse

Et af de helt store lyspunkter ved Mofibo Reader er batteritiden, som ganske simpelthen er fænomenal god, da vi indtil videre kun har opladet batteriet en enkelt gang, selvom vi har benyttet e-bogslæseren i timevis til både at læse e-bøger og lytte til lydbøger. Det 3000 mAh store batteri er godt hjulpet på vej af den ekstremt strømbesparende 6” E-ink skærm, som ikke kræver ret meget strøm at holde kørende, især hvis du skruer ned for lysstyrken og fravælger baggrundsbelysning, når det ikke er nødvendigt og lader skærmen gå på pauseskærm, når du lytter til en lydbog.

Efter vores vurdering, så er det som tager mest strøm, når der skal downloades indhold til enheden eller foretages en software opdatering, og det er alligevel ikke så tit, det skal til.

Tastatur

Mofibo Reader kommer udstyret med en 6 tommer touchskærm og dermed også et skærmtastatur.

Mofibo Reader - Tastatur

Skærmtastaturet fylder cirka en 1/3 af det samlede skærmareal, så det har en fornuftig størrelse for både små og store fingre. Det er let at skrive på tastaturet og vi mærker en forsinkelse fra vi trykker på en tast indtil bogstavet står på skærmen, men det er indenfor ramme af det acceptable og på ingen måder generende for skriveoplevelsen, når vi skal søge efter en e-bog i kartoteket. Bare du ikke går med forventninger om et touch-tastatur som på en moderne smartphone eller tablet, for det får du langt fra her. Til opgave så er tastaturet godkendt, men til lange skriveopgaver vil det aldrig fungere, men det kommer du heldigvis heller aldrig ud for på en e-bogslæser.

Download af e-bøger og lydbøger

Ud af boksen så kommer e-bogslæseren uden indhold, og bliver først vækket til live, når der downloades indhold på enheden i ePub-formatetfra Mofibo eller en anden ekstern indholdsleverandør via internettet. 

Vi prøver at downloade nogle forskellige e-bøger fra Mofibo til e-bogslæseren, nogle er korte, andre er lange, og nogle har mange mange billeder, nogle har få og andre slet ingen billeder. Generelt er vores oplevelse, at det kan tage op til 5 minutter at hente en hel e-bog på en standard internetforbindelse på 100 Mbit. Men sådan rent gennemsnitligt, så tager det mellem 1 til 3 minutter, som nok er det du skal forvente. Men, det er altsammen ventetiden værd, da det efterfølgende er muligt at læse e-bøgerne offline uden brug af internet.

I praksis oplever vi, at det godt kan tage lidt længere tid at downloade en lydbog sammenlignet med tiden der tager at downloade en e-bog.

Omkring selve hastighederne, så er det vores oplevelse, at det tager længere tid, at downloade indhold til enheden om aftenen, hvilket kan skyldes, at serverne hos Mofibo arbejder på højtryk, da der sikkert er flere på. Morgenen er det bedste tidspunkt at downloade materiale på, er vores erfaring.

Vi har ikke de store kommentarer til selve funktionsdelen omkring download af e-bøger, da det er lige ud ad landevejen. Vælg din e-bog under "Find bøger" og tryk på "Hent", så går resten faktisk helt af sig selv.

Brugervenlighed

Når vi skal ind til selve kernen af en e-bogslæser som Mofibo Reader, så handler det i bund og grund om selve brugervenligheden som leder hen til brugeroplevelsen. Vi har valt at opdele brugervenligheden op i: læsevenlighed og lyttevenlighed, så du har mulighed for at forholde dig særskilt til vores brugeroplevelse med e-bøger og lydbøger.

Læsevenlighed

Vi kommer i starten lidt skævt ind på selve delen med at læse e-bøger på Mofibo Reader, da vi synes e-bogslæseren ligger forkert i hænderne og skærmen er for kompakt, da vi er vant til at læse fysiske bøger. Vi går derfor benhårdt efter afdelingen med lydbøger. Efter vi har vænnet os til at lytte til lydbøger på enheden, så er vi parate til at give selve delen med e-bøger et skud, da vi har vænnet os til det kompakte format.

Selve oplevelsen med at læse e-bøger på Mofibo Reader kræver lidt tilvænning og tilpasning af selve displayet og overgår efter kort tid langt vores hidtidige oplevelser med at læse e-bøger på mobil og tablet. 

Det er let at skifte sider med de to fysiske knapper på siderne af e-bogslæseren, det er dog også muligt at skifte sider med touchskærmen. Det er også let at vende tilbage til punktet vi er kommet til i bogen, hvis vi går til og fra e-bogen, da e-bogslæseren selv opretter et digitalt bogmærke, og det er faktisk ret fedt fremfor at skulle side og fedte med par bogmærke, som ungerne alligevel går og stjæler.

Når vi skal skal vurdere den kortsigtede og den langsigtede læsevenlighed, så er de efter vores mening identiske, da det fungerer lige så godt med sværten på skærmen og lysforholdene sammenlignet med en fysisk bog. Vi kan læse i timevis på e-bogslæseren uden at få ondt i hovedet, og det mange muligheder for at justere lysstyrken og farvetemperatur fungerer godt i praksis. I lyse lokaler foretrækker vi at slå baggrundsbelysningen fra, når vi skal læse en e-bog og i mere mørke rum foretrækker vi at læse e-bøger med fuld baggrundsbelysning og med en evt. tilpasning af lysstyrken og sekundært farvetemperaturen.

Kan i nemt vende tilbage til at læse en god gammeldags bog i fysisk format? Ja, det kan vi da sagtens, men det er så meget bedre og mere behageligt at læse en e-bog på Mofibo Reader.

Lyttevenlighed

Som sagt, så starter vi ud med at give den maks. gas med lydbøgerne. Lydkvaliteten er god og det er let at forstå de forskellig oplæsere, hvor nogle dog er bedre end andre. Nogle af oplæserne har lidt talebesvær uden det dog er generende. En smart funktioner, at vi kan indstille e-bogslæseren til at falde i søvn efter x-antal minutter, hvilket er praktisk, da det er let at falde i søvn til en lydbog. På den måde er det lettere at finde ud af, hvor man er kommet til i lydbogen.

Når vu stopper med at læse en lydbog, så opretter e-bogslæseren automatisk et bogmærke, som når vi læser e-bøger på enheden. Som en lille kommentar til lyden, så synes vi at der er for lille forskel på lydniveauet under volumeindstillingerne, der skal stilles rigtig meget for at skrue op og ned, der burdre være lidt nemmere.

Ellers må vi afslutningsvis sige, at det har været en fornøjelse at lytte til lydbøger på Mofibo Reader, da den fungerer rigtigt godt som lydbogsafspiller. Og det bliver heller ikke ringere af, at Mofibo har et stort indhold af rigtig gode og spændende lydbøger. Du kan se hvilke alternativer, vi anbefaler til Mofibo Reader her.

Tak til Mofibo

Vi vil gerne takke Mofibo, en del af Storytel, for at stille et testeksemplar til rådighed for brug i vores anmeldelse. Mofibo tilbyder e-bøger og lydbøger på abonnement, som kan benyttes via en app til mobil og tablet eller Mofibo Reader. Du får alt fra bestsellers, prisbelønnede krimier og romaner - til børnebøger, biografier og Mofibo Originals, der ligger eksklusivt i appen. Der findes forskellige abonnementer herunder til familier og til studerende, som kan få 50 procent rabat. Det er muligt at prøve tjenesten i 14 dage gratis, og det er muligt at opsige når som helst.