Den lille ultrabook fra ASUS imponerer med kræfterne, og prisen er tilmed fornuftig - desværre skuffer tastaturet.

ASUS Zenbook 13 tilhører kategorien med Laptops som eksempelvis Samsung Galaxy Book Pro, hvor målgruppen er business-segmentet og virksomheder, som har behov for en kraftfuld bærbar.

Plusser

 • Flot OLED-skærm
 • Kraftfuld ydelse
 • Gode højtalere
 • Stor og præcis Touchpad
 • Fornuftig batteriydelse
 • Prisen

Minusser

 • Ingen 4K og touch
 • Tastaturet er småt og tasterne hårde

Samlet bedømmelse

ASUS Zenbook 13 er på mange måder et rigtig godt køb, der er velegnet til og har rigelig med kræfter til at udføre tunge opgaver, og med sin flotte OLED-skærm er maskinen skabt til underholdning og mediearbejde. Lyden fra Harman/Kardon er den bedste lydoplevelse, vi har oplevet i så kompakt en bærbar. Desværre imponerer tastaturet ikke på samme måde, hvilket er en skam, da vi ellers var ret tæt på den perfekt ultrabook.

Specifikationer for ASUS Zenbook 13

 • Mærke og model: ASUS Zenbook 13 UX325EA-PURE7
 • Skærm: 13.3" OLED Display (1920 x 1080)
 • Processor: Intel Core i7- 1165G7 Processor + Intel Iris Xe Graphics
 • Hukommelse: 16 GB RAM DDR4x
 • Harddisk: 512 GB SSD
 • Forbindelser: 2 Tunderbolt, 1 USB, MicroSD, Bluetooth 5.0, WiFi 6
 • Mål og vægt: 304.0 x 203.0 x 14.0 mm, 1.2 kg

Du kan læse vores samlede test og anmeldelse af ASUS Zenbook 13 med en vejledende udsalgspris på 8.999,00 kroner her.

Unboxing

ASUS Zenbook 13 - Unboxing

Computeren leveres i en kasse som udover selve ASUS Zenbook 12 kommer med en oplader med stik, en lille brugervejledning og en omformer til jackstik.

Opsætning

Det er ret enkelt med hensyn til selve opsætningen af vores testeksemplar, da den allerede er køreklar med en lokal konto og Windows 10. Computeren starter op på ganske få øjeblikke takket være den hurtige SSD-harddisk.

Diskret design i aluminium

Enheden kommer i diskret mørk aluminium, der en lille smule anonymt og ret modtageligt overfor fingeraftryk. Formfaktoren er som vi kender det fra de fleste andre ultrabooks. Enheden vejer med sine 1.2 kilo ikke ret meget, så der er tale om en ren letvægter, hvor MacBook Pro 13 vejer 1.37 kilo, og endelig vejer Samsung Gaalxy Book Pro kun 880 gram. Så den lille ASUS placerer lige midt imellem rent vægtmæssigt.

ASUS Zenbook 13 - Lukket tilstand

Enheden har en tykkelse på 14.0 mm, hvilket er ret gennemsnitligt for en bærbar i ultrabook-klassen. MacBook Pro 13 har til sammenligning en tykkelse på 15.0 mm, så vi har altså at gøre med en både let, kompakt og mobil bærbar det let kan være på skrivebordet og i tasken.

ASUS Zenbook 13 - Åben tilstand

ASUS Zenbook 13 er udført i sort aluminium, og med en meget lille ramme rundt om skærmen, som giver indtryk af en både let, smart og kompakt enhed. Tastaturet er også holdt i den sorte farve, og det samme er den store touch, som er placeret i midten.

Skuffende tastaturoplevelse - men fremragende Touchpad

Tastaturindtrykket lever desværre ikke op til det samlede førstehåndsindtryk af en noget nær perfekt bærbar i ultrabook-klassen. Tasterne er små og hårde at skrive på med et meget lille feedback, når der trykkes på tasterne.

ASUS Zenbook 13 - Tastatur og Touchpad

Det er en anstrengende oplevelse at skulle skrive længere tekstprojekter på ASUS Zenbook 13, hvor du hurtigt bliver træt i fingrene af at skrive på tastaturet. Derfor vil vi anbefaler, at hvis du påtænker at bruge den lille bærbar til skriveopgaver, så bør du investere i et lille eksternt tastatur, som også kan bruges, hvis du vil spille lidt på computeren.

Til gengæld så der den indbyggede Touchpad udover at være stor for så lille en PC - også både hurtig og præcis, og er en af de bedste vi har prøvet på en ultrabook. Hvis tastaturet skuffer, så imponerer den indbyggede Touchpad på overbevisende vis.

Imponerende ydelse - også til gaming

ASUS Zenbook 13 er en rigtig hurtig bærbar, der har rigelig med kræfter til at løfte de fleste tunge opgaver på overbevisende vis fra billedbehandling, regneopgaver og gaming.

ASUS Zenbook 13 - Geekbench CPU-score 

ASUS Zenbook 13 - Geekbench Compute-score

ASUS Zenbook 13 kommer ud med en Single-Core Score på 1.524 og en Multi-Core Score på 5.430 i Geekbench CPU-testen. I Geekbench Compute-testen kommer ASUS Zenbook 13 ud med en OpenCL Score på 16.046. 

ASUS Zenbook 13 er altså en rigtig hurtig ultrabook med de hurtige Geekbench 5-målinger, som du selv kan sammenligne med Samsung Galaxy Book Pro.

ASUS Zenbook 13 - Modern Combat Versus

I praksis rækker kræfterne også til gaming, og vi har testet ASUS Zenbook 13 ved at spille Modern Combat Versus og Minecraft, hvor vi kommer op på 90 til 120 FPS, hvilket er ganske imponerende for en lille ultrabook. Skal der spilles i længere tid, så skal der suppleres op med et eksternt tastatur og en gamer mus og evt. et gamer headset, som kan tilsluttes via den medfølgende adapter.

OLED-skærmen er skabt til billedbehandling

En af de helt klare styrker ved ASUS Zenbook 13, udover den formidable lydoplevelse leveret af Harman/Kardon, er OLED-skærmen. 

ASUS Zenbook 13 - Billedbehandling

I stedet for at lave en lokal installation af Photoshop på enheden, så vælger vi at arbejde lidt med billedbehandling i det webbaserede program til billedredigering Photopea. Vi kører lidt forskellige billedbehandlingsopgaver i programmet, og vi må konstaere at når det kommer til betragtningsvinkel, farvenøjagtighed og lysstyrke, så sidder resultaterne på OLED-skærmen lige i skabet. ASUS har gjort et rigtigt godt stykke arbejde med hensyn til skærmen. Farverne er naturtro, hvilket et et stort plus.

Er du rigtig glad for at arbejde med redigering af billeder og lidt videoredigering i ny og næ, så har ASUS Zenbook 13 både styrken og ydelsen til at komme helt i mål.

Du kan købe ASUS Zenbook 13 UX325EA hos ASUS her!

Alternativer til ASUS Zenbook 13

Der findes en række alternativer til ASUS Zenbook 13, udover Dell XPS 13 og Samsung Galaxy Book Pro 360, så er Samsung Galaxy Book Pro et oplagt alternativ, og du kan her læse vores sammenligningstest: Galaxy Book Pro 13 (2021) vs ASUS Zenbook 13.

Tak til ASUS

Vi vil gerne takke ASUS for at stille et testeksemplar til rådighed for brug i vores anmeldelse. ASUS er producent og forhandler af Mobiler, Skærme, Desktops, Bundkort, Komponenter, Netværk og tilbehør. Du kan bestille dit produkt online på ASUS hjemmeside eller hos en af de tilknyttede forhandlere online og i fysiske butikker.