Selvom din PC på papiret ikke opfylder Microsofts krav til at køre Windows 11, så kan du godt få Windows 11 på din gamle PC.

Der er mange gode grunde til at vælge Windows 11 til din PC herunder muligheden for at kunne køre Android apps. 

Desværre er der rigtig mange, som sidder tilbage med en træls smag i munden, efter at de har testet om deres PC kan køre Windows 11, og testprogrammet svarer negativt.

Der findes faktisk en løsning, som gør det muligt at installere den fulde version af Windows 11 på ikke-understøttede PC'er, selvom Microsoft ikke anbefaler det.

Vi viser dig her, hvordan du kan få en PC til at køre Windows 11, selvom den ikke opfylder alle minimumsystemkravene til en PC for at køre Windows 11. Ligesom du også med et nyt script til Windows 11 kan omgå kravet til TPM 2.0.

Microsofts officielle minimumsystemkrav til at køre Windows 11

Hvis du påtænker at opgradere til Windows 11, så skal din PC opfylde disse minimumsystemkrav, som Microsoft officielt har opsat.

  • Processor: 1 gigahertz (GHz) + med minimum 2 kerner og en kompatibel 64-bit CPU eller System on a Chip (SoC)
  • Hukommelse: 4 GB RAM
  • Lagerplads: 64+ GB lagerenhed
  • Grafikkort: DirectX 12-kompatibel grafik / WDDM 2.x
  • Skærm: > 9" med HD-opløsning (720p)

Derudover skal din PC have indbygget funktionen TPM 2.0 i computerens processor. TPM står for Trusted Platform Module-teknologi og er en hardware- og softwarebaseret Microsoft-løsning, der er en del af opstartsprocessen på en computer, og som beskytter data ved at forhindre nogen i at få adgang til lagrede de oplysninger. 

Officielt understøttede processorer til at køre Windows 11

Officielt har Microsoft meldt ud, at Windows 11 understøtter nogle Intel 7.-generationschips samt 8.-generation og nyere, AMD Ryzen 2000-serien og nyere og Qualcomm Snapdragon 845-processorer og opefter.

Dette betyder i praksis, at hvis du bruger en PC med en CPU, der ikke er med på listen, vil du ikke være berettiget til en officiel Windows 11-opgradering, når den begynder at rulle ud til efteråret.

Manuel installering af Windows 11 er løsningen

Hvis du ejer en PC, som ikke har en processor, som er på listen fra Microsoft over de officielt understøttede processorer, så betyder det heldigvis ikke, at du ikke kan få Windows 11, hvis du virkelig vil have det. 

Løsningen hedder en manuel installation af Windows 11 på din PC ved hjælp af Media Creation Tool og en officiel ISO-fil med Windows 11, så du kan installere Windows 11 med et USB-drev på din PC, og dermed undgå den automatiske opdateringsfunktion på din computer, hvorved du bypasser kravene til processorer, og dermed får Windows 11 til at køre alligevel.

Microsoft har selv bekræftet muligheden for, at brugere manuelt kan udføre en opgradering ved hjælp af offline medier med Media Creation og en ISO-fil på computere med CPU'er, der ikke er med på den officielle liste over understøttede processorer.

Krav der tjekkes ved manuel installation af Windows 11

De eneste krav, der kontrolleres under en manuel opgradering eller installation af Windows 11 er, om din PC har TPM 1.2 aktiveret, minimum 64 GB lagerplads, 4 GB RAM og en dual-core processor.

Der er tale om en tretrinsproces

I denne Windows 11-vejledning fører vi dig gennem de enkelte trin for at opgradere en PC, der ikke opfylder minimumsystemkravene til at køre Windows 11

Du skal gennem en tretrinsproces, hvor første trin er oprettese af et Windows 11 USB-installationsmedie. Andet trin er redigering i registreringsdatabasen, hvor du skal omgå kravet til TPM version 2.0. Tredie og sidste trin er hvor du skal foretage selve Windows 11-opgraderingen på din PC.

Trin 1: Oprettelse af et Windows 11 USB-installationsmedie

For at hente og oprette et Windows 11 USB-installationsmedie, skal du følge denne vejledning.
  1. Åbn webstedet Microsoft download
  2. Under afsnittet "Opret Windows 11 Installationsmedier" klik på knappen Hent nu
  3. Klik to gange på filen MediaCreationToolW11.exe for at starte værktøjet
  4. Klik på Accepter for acceptere vilkårene
  5. Klik herefter på Næste
  6. Vælg nu indstillingen USB-flashdrev
  7. Klik derefter på Næste
  8. Vælg USB-flashdrevet for at oprette installationsmediet
  9. Klik så på Næste
  10. Klik derefter på Udfør
Når du har udført dette trin, som er trin 1, så skal du forsætte vejledningen ved at gå videre til trin 2, hvorfor du skal redigere i registreringsdatabasen for at opgradere en ikke-understøttet PC til Windows 11.

Trin 2: Redigering i registreringsdatabasen

For at løse problemet med registreringsdatabasen, der ikke understøttes, skal du følge denne vejleding.
  1. Åbn Start
  2. Skriv "regedit" i søgefeltet og klik på det øverste resultat for at åbne Registreringseditor
  3. Gå til denne sti: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup
  4. Højreklik på nøglen MoSetup (mappe), vælg undermenuen Ny, og vælg indstillingen DWORD-værdi (32-bit)
  5. Navngiv nu nøglen AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU, og tryk på Enter
  6. Klik to gange på den nyoprettede nøgle og angiv dens værdi fra 0 til 1
  7. Klik herefter på OK
Når du har udført dette trin, som er trin 2, er du nu klar til at installere Windows 11 på din PC, der mangler en understøttet processor, også kendt som TPM 2.0. 

Husk at det stadigvæk kræver understøttelse af TPM 1.2, da du ikke helt kan omgå dette krav.

Trin 3: Opgradering til Windows 11

For at opgradere en Windows 10-PC, som ikke understøttes, til Windows 11, skal du følge denne vejledning.
  1. Åbn Stifinder
  2. I venstre side klik på Denne PC
  3. Åbn USB-installationsmediet under Enheder og drev
  4. Klik to gange på setup.exe filen for at starte processen
  5. Herefter klik på Næste
  6. Klik nu på Accepter for at bekræfte, at denne Windows 11-installation ikke understøttes
  7. Klik på Installer
Når du har udført dette sidste trin, som er trin 3, har du udført trinnene, der skal til for at opgradere  computeren til Windows 11 uden om TPM 2.0- og processorkravene. 


Viser det sig at, din PC ikke kan køre Windows 11, så prøv det her alternativ til Windows 11, eller vores Windows 11 Hack til at få 11 på en ikke-understøttet PC.

Anbefaling fra Microsoft

Microsoft anbefaler, at du opgraderer til en kompatibel Windows 11-PC, der opfylder alle 
minimumsystemkrav, for at opnå den allerbedste oplevelse med styresystemet.

Alternativet kan være Windows 11 Light (09-02-2023)

Vil du have Windows 11 på en PC, der ikke opfylder minimumsystemkravene fra Microsoft til at køre Windows 11? Så kan svaret en Windows 11 Lite udgave i form af Tiny11.

Minimumsystemkrav til Tiny11

Hardwarekravene til at køre Tiny11, der er en Windows 11 Lite-udgave, er ikke store og ligger på 2GB hukommelse og 8GB ledig diskplads på harddisken (20GB er kravet til den fulde version af Windows 11).

Sådan får du adgang til Tiny11

Du får adgang til Tiny11 via dette direkte link, hvor du finder et ISO-image af Tiny11, som du kan hente og installere gratis på din PC.