En af de bedste smarte pærer i 2021 med mange tilpasningsmuligheder skaber stemning i alle rum til en billig penge.

Xiaomi Smart Home-serien består af en lang række interessante produkter, hvor vi også har anmeldt intelligent overvågningskamera i form af Mi 360° Home Security Camera 2K og et intelligent vækkeur til at styre hjemmet i form af Mi Smart Clock.

De bedste smarte lamper sikrer, at du kan skabe den perfekte stemning i rummet, uden at skulle rejse dig fra sofaen, ved hjælp af en app på din Smartphone. 

De bedste smarte pærer er LED-pærer, som bruger mindre energi og har en længere levetid sammenlignet med en traditionel glødepære, hvorfor de udover at være smarte også vil kunne spare dig for penge på strømregningen.

Vi anmelder her Mi Smart LED Bulb Essential, med en vejledende udsalgspris på 149,00 kroner, der er en del af Smart Home-serien fra Xiaomi.

Specifikationer for Mi Smart LED Bulb Essential

 • Model: MJDPL01YL
 • Lysstrøm: Op til 950 lm
 • Farvetemperatur: 1700-6500 k
 • Lampemontering: E27
 • Nominelt input: 220 -240 V ~ 50/60 Hz, 0,07A
 • Nominel effekt: 9w
 • Mål: 50 x 50 x 120 mm
 • Livslængde: cirka 25000 timer
 • Tænd / sluk: 12500 cyklusser
 • Trådløs forbindelse: Wi-Fi IEEE 802.11b / g / n 2,4 GHz
 • Kompatibel med: Android 4.4, iOS 9.0 eller nyere

Unboxing

Mi Smart LED Bulb Essential - Unboxing

Den smarte pære fra Xiaomi kommer indpakket i en fin lille orange og stort boks indeholdende selve pæren, en brugsanvisning og et garantibevis.

Opsætning

Opsætningen er lidt kringlet, men dog alligevel for de fleste til at finde ud af, vil vi vurdere. Først sætter vi testpæren i en lampe med stor fatning. 

Mi Smart LED Bulb Essential - Opsætning

Herefter installerer vi Mi Home på vores smartphone via download på Google Play. Efter vi har hentet appen starter vi med at oprette en konto gennem  Xiaomi Smart Home via appen. Vi vælger oprettelse via vores mail, og vælger Danmark som land. Du kan også bruge dit mobilnummer til selve oprettelsen.

Mi Smart LED Bulb Essential - Kontooprettelse

Et lille tip. Hvis du eksempelvis vælger Kina eller USA som land, så kan du køre flere af produkterne fra Xiaomi Smart Home-serien, som ikke som standard er godkendt til at kunne køre i Europa og herunder Danmark. Dog skal du være opmærksom på, at brugerfladen også ændrer sprog så.

Nu er vi så kommet dertil, hvor vi skal tilføje testpæren som en enhed i Mi Home appen, hvilket vi gør ved at trykke på plus i højre hjørne.

Mi Smart LED Bulb Essential - Tilføj enhed

Nu kommer vi så ind interfacet, hvor vil kan vælge at etablere forbindelse til testpæren, hvilket vi gør vi at vælge Mi Smart LED Bulb Essential fra oversigten.

Mi Smart LED Bulb Essential - Opret forbindelse

Det som vi er i gang med er at etablere forbindelse mellem vores smartphone, som er tilsluttet WiFi, GPS og Bluetooth og testpæren, og her begynder problemerne at opstå. Vi erfarer ret hurtigt, at WiFi-forbindelsen i Mi Smart LED Bulb Essential enten er fejlfunktionerer eller er for dårlig fra fabrikken. Vi forsøger at få forbindelse med en afstand til WiFi-routeren med en afstand på under 5 meter, og det er ganske enkelt ikke muligt. Vi nulstiller testpæren ved at tænde og slukke pæren 5 gange med 2 sekunders mellemrum. Vi sætter testpæren i en bordlampe, som vi fysisk stiller oven på routeren, og lige meget hjælper det, da vores smartphone og Mi Home appen ikke kan få forbindelse til testpæren. Vi skifter lampe et par gange og nulstiller testpæren flere gange, og endelig lykkes det os, at få forbindelse, og vi flytter testpæren over i en loftlampe, som står længere væk fra routeren, og nu begynder det så endelig at spille.

Betjening og funktioner

Mi Home appen byder på en enkel opbygning med forskellige funktioner fra smartprodukt til smartprodukt. Testpæren byder på en enkel brugerflade, der byder på Tænd og sluk, Hvid, Farve, Flow og mulighed for at gemme favoritindstillinger.

Mi Smart LED Bulb Essential - Brugerflade

Vi eksperimenterer lidt med de forskellige indstillinger, hvor vi først prøver at tænde og slukke, hvorefter vi tester nogle forskellige farvekombinationer på testpæren.

Farvevalg - Blå

Farvevalg - Grøn

Farvevalg - Hvid

Farvevalg - Pink

Der kan vælges mellem et hav af farver, og det ser rigtig flot ud, når testpæren lyser vores loftlampe op. Vi tester også Flow, hvor det er muligt via appen at få testpæren til automatisk at vælge farvekombinationer og skifte mellem disse. Mi Home er en rigtig driftssikker app, som er lige til at gå til, og som alle vil kunne finde ud af at bruge in no time. Der er ikke så mange indstillingsmuligheder for Mi Smart LED Bulb Essential i appen, men de muligheder der er, fungerer til gengæld rigtig godt. Det er muligt at betjene den smarte pære via en smartphone i selve rummet men også, hvis brugeren befinder sig fysisk på en anden lokation, så længe pæren er tilsluttet WiFi-routeren i hjemmet.

Plusser

 • Prisen
 • Fin Mi Home app
 • Let at bruge
 • Stort udvalg af farver
 • Virker med Amazon Alexa og Google Assistant

Minusser

 • Opsætning opleves besværlig
 • Dårlig WiFi-forbindelse

Samlet bedømmelse

Mi Smart LED Bulb Essential fra Xiaomi er det oplagte valg, hvis du på et lille budget vil udstyre hele hytten med smarte pærer, der samtidig virker sammen med en hel stribe andre Smart produkter, og som samtidig byder på en velfungerende app til både Android og iOS. Kan du leve med den lidt besværlige opsætning, så kan du gøre et rigtig godt køb her med en af de bedste smarte pærer i 2021.

Du kan købe Mi Smart LED Bulb Essential hos Mistore.dk her!

Tak til Mistore.dk

Vi vil gerne takke Mistore.dk for at stille et testeksemplar til rådighed for brug i vores anmeldelse. Mistore er officiel forhandler af produkter fra Xiaomi med følgende produkter: Mobiltelefoner, Mobiltilbehør, Elektriske Løbehjul, Smart Home, Livsstil og Sundhed og Lyd og Billede. Mistore har en fysisk butik på Sjælland og en online webshop, hvor du som kunde kan købe alle produkterne fra Xiaomi begge steder. Ud over nogle af verdens mest solgte smartphones, verdens mest solgte elektriske løbehjul, verdens mest solgte robotstøvsugere Roborock og verdens mest solgte aktivitetsarmbånd MiBand, har Xiaomi en imponerende bred produktportefølje, der strækker sig fra produktgrupper som køkkenredskaber, møbler og beklædning til tv-apparater, elektriske cykler og vandkedler. Kundetilfredsheden er samtidig i top med en tilfredshedsscore på Trustpilot med 4.5 stjerner ud af 5 mulige stjerner. Bestillinger inden kl 13.00 sendes samme dag med Bring. Mistore er E-mærket, og det giver dig som kunde en køberbeskyttelse på ordrer op til 10.000 kroner. Som kunde har du 14. dages fortrydelsesret og 2 års reklamation på alle produkter.