Smart erstatning for det analoge ur i soveværelse, køkken og stue med et strømlinet design, der vil passe ind i de fleste hjem.

Xiaomi Smart Home-serien består af en lang række interessante produkter, hvor vi tidligere har anmeldt intelligent belysning i form af Mi Smart LED Bulb Essential og Mi 360° Home Security Camera 2K.

Nu er turen så kommet til, at vi skal teste Mi Smart Clock med Google Assistant, der er en smart clock ud som byde på et spændende kig ind i fremtiden med hensyn til Smart Homes. Udover Lenovo er Xiaomi den eneste producent, som har valgt at tage vækkeuret med ind i det 21. århundrede med med Smart Clock.

Vi anmelder her Mi Smart Clock med en vejledende udsalgspris på 499,00 kroner, der er en del af Smart Home-serien fra Xiaomi.

Specifikationer for Mi Smart Clock

 • Skærm: 4" LCD 
 • Opløsning: 800x480
 • Forbindelser: Micro-USB, Wi-Fi 802.11b/g/n 2.4GHz, Bluetooth 5.0, A2DP
 • Højtaler:2W 1.5" full-range højtaler
 • Mikrofon: 2-mic array
 • Størrelse: 113 x 68 x 81.5mm
 • Vægt: 272 gram
 • Farve: Hvid
 • Software: Google Assistant
 • Kompatibel med: Android 4.4, iOS 9.0 eller nyere

Unboxing

Mi Smart Clock - Unboxing

Kassen indeholder Mi Smart Clock, strømledning og brugervejledning.

Opsætning

Først sætter vi strøm til uret, hvorefter skærmen beder os om at installere Google Home-appen på vores smartphone, hvilket vi gør ved at hente applikationen  i Google Play. 

Mi Smart Clock - Opret hjem

Herefter bliver vi bedt om at oprette et hjem i Google Home, hvorfor vi klikker på "Start Nu" i appen på vores Smartphone.

Mi Smart Clock - Navngiv dit hjem

Nu bliver vi bedt om at navngive vores hjem, så vi skriver "Hjem". Hvorefter Mi Smart Clock skriver en kode på skærmen, som vi tjekker stemmer overens med koden i appen, hvorefter vi kobler enhederne sammen.

Mi Smart Clock - Indstillinger for hjem

Vi har i forvejen fra Xiaomi Smart Home-serien Mi 360° Home Security Camera 2K og Mi Smart LED Bulb Essential, som vi gerne vil koble sammen med Mi Smart Clock via Google Home-appen, så vi kan styre enhederne fra Mi Smart Clock. Vi trykker i højre hjørne øverst på de tre prikker, og vælger "Indstillinger for hjem", hvorefter vi vælger punktet "Fungerer sammen med Google" og trykker på dette punkt, som vist i ovennævnte billede ved den røde pil.

Mi Smart Clock - Styring af smartenheder

Herefter kommer vi videre til "Styring af smartenheder", hvor vi skriver "Mi Home" i søgefeltet, hvorefter vi bliver bedt om, at logge ind på vores Mi Home-konto for at koble den sammen med Google Home. 

Mi Smart Clock - Tilføj smartenheder til hjemmet

Vi får nu vist vores to Smart enheder under "Tilføj smartenheder til hjemmet", hvor vi trykker på lyset og kameraet, for at tilføje disse enheder til Google Home, så de kan betjenes af Mi Smart Clock.

Mi Smart Clock - Oversigt over enheder

Nu er vores enheder koblet sammen med Google Home, som kan ses på ovennævnte billede, så vi kan betjene dem. Hvis du ikke har andre Smart enheder, så skal du kun gennemføre opsætningen af Mi Smart Clock i Google Home-appen.

Billedgalleri

Mi Smart Clock - Front


Mi Smart Clock - Bagside

Mi Smart Clock - Bund

Mi Smart Clock - Kontrol

Mi Smart Clock - Vejret

Mi Smart Clock - Musik

Mi Smart Clock - Alarm

Mi Smart Clock - Betjening

De grundlæggende funktioner

Mi Smart Clock tilbyder grundlæggende to typer funktioner, hvor det ene er selve Clock-delen, og de muligheder, som det indeholder. Det andet er muligheden for at benytte uret, som betjeningsenhed for andre Smart Home-produkter fra eksempelvis Xiaomi.

Det kan Mi Smart Clock-delen

Mi Smart Clock kan udføre følgende opgaver

 • Vise tiden, sætte en alarm
 • Vise vejrudsigten
 • Afspille musik fra Spotify og YouTube Musik
 • Streame film fra NetFlix, YouTube, ViaPlay, Disney Plus og lign.
 • Foretage søgninger på nettet via Google Assistant
 • Bruges billedramme med billede fra Google Fotos 
 • Styre kalenderen
 • Få trafikinformationer
 • Få nyheder
 • Finde opskrifter
 • Lytte til lydbøger

Betjening

I praksis får du Mi Smart Clock til at udføre opgaver via stemmekommandoer ved at sige "Hej Google", og den kommando du vil have udført. Eksempelvis "Hej Google find en opskrift på boller", eller hvis du har koblet andre Smart Enheder sammen med Google Home så eksempelvis "Hej Google dæmp lyset" eller "Hej Google vis overvågningskamera". Derudover kommer Mi Smart Clock med tre fysiske knapper, hvor det er mulig at justere lydstyrken og aktivere Google Assistant.

Design, materialer og kvalitet

Designet er flot, praktisk og tidsløst, så uret fra Xiaomi passe fint ind i alle hjem som et lille møbel, som kun vil gøre rummet endnu pænere. Farven er hvid og materialerne er primært hård plastik. Man forledes til at tro første gang man kigger på enheden, at den er i blød gummi, men der er faktisk tale om hård plastik. Det tre fysiske knapper er fint integreret i enheden og højtaleren sidder diskret med en mængde riller i bunden, og det er en god placering. Touch-skærmen er med sine 4 tommer flot med et ganske skarpt billede og den reagerer hurtigt og præcist, når vi trykker og swiper på den. Mikrofonen reagerer kvikt og præcist, og vi oplever sjældent, at en kommando ikke udføres korrekt af Google Assistant. Med hensyn til højtaler kvaliteten, når vi spiller musik, så er lyden behagelig uden at blive skinger, selvom vi skruer op for volumen.

Brug af Mi Smart Clock

Det er let at få Google Assitant til at udføre en kommando, som at finde en opskrift eller noget musik på YouTube eller en film på YouTube Kids. Det er også simpelt at indstille en alarm på uret. Funktionen med at benytte uret som billedramme med billeder fra Google Fotos er fin nok, men ikke specielt relevant i praksis. Vejerudsigten på skærmen er klar og tydelig og vil for ældre og svagtseende fungere fint. Det er muligt at indstille de forskellige baggrunde på skærmen og supplere op med billeder fra Google Fotos. 

Der hvor vi virkelig synes, at Mi Smart Clock glimrer er med sin sekundære funktion som betjeningsenhed for vores andre Xiaomi Smart-produkter. Det er lidt blæret at ligge i sengen og snakke til vækkeuret og bede om at slukke vores lys eller bede enheden om at tjekke overvågningskameraet på børneværelset. I praksis er der ingen grænser for hvor mange enheder Xiaomi Smart Clock kan styre og betjene ved hjælp af Google Assistant. Dog havde der væres federe, hvis vi kunne kunne have bypassed Google Home og alene bruge Mi Home-appen, som vi synes er noget bedre og mindre kompleks.

Generelt fungerer det hele rigtig godt, og produkter er til at betjene for alle både yngre og ældre.

Plusser

 • Flot design
 • Let opsætning
 • Enkel betjening
 • God lyd
 • Flot og præcis skærm
 • Præcis mikrofon
 • Fremragende som fjernbetjeningsenhed
 • Google Assistant udfører kommandoer præcist
 • Prisen

Minusser

 • Google Home-appen
 • Intet backup batteri

Samlet bedømmelse

Mest af alt kommer Mi Smart Clock bedst i mål, hvis du betragter enheden som et alternativ til Google Nest eller Alexa Echo fra Amazon, da du ellers vi stå tilbage med et overpriced vækkeur. For at være helt ærlige, så synes vi, at ur-funktionerne er sekundære og mest af alt et fint lille plus i den samlede pakke. Vi er ikke fan af Google Home-appen, og synes det kunne være rart med et backup batteri, hvis strømmen skulle gå. Men, alt i alt, så er Mi Smart Clock et rigtig godt køb til prisen, hvis du har eller planlægger at få et Smart Home med en række Smarte produkter fra Xiaomi eller en anden producent, så er Mi Smart Clock oplagt, som betjeningscentral til det hele, så du ikke behøver at tage mobilen op af lommen.

Du kan købe Mi Smart Clock hos Mi Store her!

Tak til Mistore.dk

Vi vil gerne takke Mistore.dk for at stille et testeksemplar til rådighed for brug i vores anmeldelse. Mistore er officiel forhandler af produkter fra Xiaomi med følgende produkter: Mobiltelefoner, Mobiltilbehør, Elektriske Løbehjul, Smart Home, Livsstil og Sundhed og Lyd og Billede. Mistore har en fysisk butik på Sjælland og en online webshop, hvor du som kunde kan købe alle produkterne fra Xiaomi begge steder. Ud over nogle af verdens mest solgte smartphones, verdens mest solgte elektriske løbehjul, verdens mest solgte robotstøvsugere Roborock og verdens mest solgte aktivitetsarmbånd MiBand, har Xiaomi en imponerende bred produktportefølje, der strækker sig fra produktgrupper som køkkenredskaber, møbler og beklædning til tv-apparater, elektriske cykler og vandkedler. Kundetilfredsheden er samtidig i top med en tilfredshedsscore på Trustpilot med 4.5 stjerner ud af 5 mulige stjerner. Bestillinger inden kl 13.00 sendes samme dag med Bring. Mistore er E-mærket, og det giver dig som kunde en køberbeskyttelse på ordrer op til 10.000 kroner. Som kunde har du 14. dages fortrydelsesret og 2 års reklamation på alle produkter.