Udforsk frodige koralrev, vulkaner og hulesystemer mens du prøver at overleve på planet 4546B.

Vi anmelder her Subnautica til Windows, der er er et open-world survival action-adventure spil, hvor spilleren er fri til at udforske havet på en fremmed planet, kendt som planet 4546B, efter at rumskibet, Aurora, styrter ned på planetens overflade.

Hvad handler Subnautica om?

Spilleren styrter ned på en planet, der kun består af vand. Spilleren skal sørge for at samle ressourcer sammen for at kunne overleve. Spilleren skal også sørge for at skaffe en atom undervandsdragt for at kunne overleve, når båden sprænger i luften. Spilleren svømmer hen til et rumvæsenskib efter et par dage, da der er masser af værdifulde genstande, som hjælper med at gennemføre spillet. Senere finder spilleren en ø, som er helt ubeboet med masser af træ, som spilleren skal bruge til brænde. Spilleren skal også have fat i en radio på øen for at kunne komme i kontakt med jorden og kan komme hjem igen.

De forskellige Game Modes

Spilleren kan vælge imellem 3 foreskellige Game Modes, som vi gennemgår her.

1. Survival

Spilleren skal overleve indtil, der kommer et rumskib forbi og redder spilleren. Spilleren skal hele tiden sørge for at have noget at drikke og spise. Spilleren skal også sørge for at der hele tiden er ilt i iltflasken, så der kan svømmes under vandet. Spilleren skal sørge for at svømme de steder hen, der bliver sagt gennem radioen for at kunne finde ting og ressourcer, som skal bruges til overlevelse. Spilleren kan også bygge sin eget undervandshus og køretøj. Når spilleren har gjort alt, hvad der er sagt gennem radioen, kan spilleren vende hjem, da der kommer en rumskib til af foretage hjemrejsen med.

2. Hardcore

Spilleren skal gøre det samme som i survival. Men spilleren har svære ved at overleve,  da der ikke er så meget health, og det er vanskeligere at skaffe materialer. Spilleren bliver sulten hurtigere, og har ikke så meget ilt i iltflasken. Det tager også flere dage for spilleren at gennemføre spillet.

3. Creative

Her skal spilleren ikke bekymre sig om at skulle gennemføre spillet. Spilleren kan bygge lige, hvad vedkommende vil. Spilleren skal heller ikke sørge for at dræbe uhyrer eller skaffe mad og drikke. Spilleren kan heller ikke blive angrebet af uhyrer under vandet, og spilleren har uendelige byggematerialer og ilt under vandet.

Spændende og udfordrende Gameplay

Subnautica er let at styre og betjene på PC, og spilleren kan lave sin egen verden, og skal overleve i den så længe som muligt. Spilleren skal hele tiden sørge for, at vedkommende ikke bliver angrebet eller bliver sulten, hvilket tilføjer et ekstra stressende og fedt element. Spilleren kan også selv bestemme, hvad vedkommende vil bygge under vandet, da det kun er fantasien der sætter grænser for kreativiteten.

Samlet bedømmelse

Unknown Worlds Entertainment har med Subnautica udviklet et spændende spil med udfordrende og sjovt gameplay. En fin detalje er, at spilleren ikke starte helt forfra, hvis vedkommende dør i spillet. Spillet er fyldt med timevis af god underholdning for alle med interesse for overlevelse og strategi, eller som blot vil fornøje sig med et casual spil i ny og næ, som man kan gå til og fra efter behov.

Tekniske krav

For at komme i gang med at spille Subnautica til Windows, kræver det en PC med 4GB RAM, et nyere grafikkort, som godt må være integreret og 20 GB plads på harddisken. Spilleren har mulighed for at tilpasse grafikken i spillet for den bedste oplevelse, hvis hardwaren er lidt underdimensioneret.

Sådan kommer du i gang med Subnautica

Subnautica koster 225 kroner, og det kan købes på Steam via dette link.

Læs også: Bedste gratis spil i Microsoft Store