Vi sætter fokus på nogle elementære ting, som alle spillere kan benytte til at forbedre deres kampstil i det populære spil.

Kampspilfans elsker Mortal Kombat for spillets brutale og unikke æstetik og ikke mindst kampstilen. 

Men, hvad gør professionelle Mortal Kombat-spillere egentlig for at vinde, og som vi almindelige casual gamers kan tage ved lære af. Det kommer vi med nogle bud på her i form af en liste med ting, der kan benyttes af alle til at forbedre kampstilen i spillet og dermed tag sejren hjem oftere.

Forbered indstilling af controlleren

Kampspilsentusiaster ved, at de ikke kun vinder med deres karakterer, men også med deres teknikker og combos. At blive rigtig god kræver mere end blot at bruge standard indstillingerne på kontrolleren. Pro-gamere sørger for, at de hurtigt og flydende kan skifte mellem teknikker og combos på controlleren. Denne faktor forklarer, hvorfor mange professionelle har tendens til at tilpasse spillets kontrol til deres egen stil. Spillere, der ønsker at blive gode i Mortal Kombat, kan med fordel gøre dem kunsten efter. I menuen "Indstillinger" er der nemlig flere forskellige muligheder for indstille og tilpasse controlleren til spillet. 

Der er nogle combos som eksempelvis Krushing Blows Held Check, Alternate Controls og Release Checks, der kan gøre hele forskellen på succes og fiasko, når du spiller Mortal Kombat. Det kan dog være svært at ramme de rigtige knapper på kontrolleren, når dine combos skal udføres. Derfor kan spilleren med fordel vælge en anden indstilling på kontrolleren, så du i stedet kan trykke på nogle lettere tilgængelige knapper. Det bliver hurtigere og nemmere at lave comboen, så du har mulighed for at bruge det mere aktivt i spillet.

Mortal Kombats enkle layout

Mens andre kampspil som Street Fighter og Tekken har mange flere forskellige typer af slag og spark med divergerende skade til følge, bygger Mortal Kombat på et mere simpelt mønster. For at kunne kæmpe i Mortal Kombat har spilleren ikke behov for at bruge så mange kombinationer af knapperne som i andre kampspil. Det gør det meget nemmere at spille dette spil. Til gengæld betyder det, at brugen af combos er blevet meget mere vigtig, hvis man skal blive en mester til Mortal Kombat.

Spilleren kan indstille dedikerede knapper til forskellige front og back stands kicks samt separate knapper til kast, blokering mv. Dette medfører, at der er skal bruges færre knapper, og at disse sidder meget bedre, når spilleren vil udføre sine combos. Det betyder, at det bliver både lettere og hurtigere at bruge combos i spillet. 

Gem dine angreb til senere

Mortal Kombat 11 byder på den specielle funktion Krushing Blows. Det er en række bevægelser, der vises i slow-motion. Her "knuser" spillerens karakter dele af fjendens krop. Det vises på skærmen i fede sekvenser komplet med matchende røntgenbilleder af skaderne. Disse Krushing Blows kan dog kun bruges én gang pr. kamp. Krushing Blows kan bruges i Mortal Kombat 11, når spillerens karakter er på et liv er under 30 procent. Krushing Blows udføres ved, at spilleren trykker på L + R på controlleren. Det kan dog være en kæmpe fordel at gemme Krushing Blows til senere i kampen. Dette gøres ved at bruge Krushing Blows Held Check. Et Krushing Blows Held Checks fungerer ved, at spilleren skal holde den sidste knap i et Krushing Blow. Det vil sige, at spilleren skal trykke på R på controlleren, for at gemme slaget til senere. For eksempel kan karakteren Sub-Zero lave Krushing Blows, der hedder "Rising Doom". Spilleren skal her trykke på L + R på controlleren, når spilkarakteren har under 30% liv. 

Tilpasning af spilkaraktererne

I modsætning til andre kampspil tilbyder Mortal Kombat 11 på tilpasning af spillets karakterer. Mens andre spil simpelthen lader karaktererne skifte kostume, byder Mortal Kombat 11 på muligheden for, at spilleren kan skifte alt fra sko og masker til våben. Ved at skifte våben på en karakter, ændres karakterens mulighed for at lave skade på modstanderen. Kustom Variation giver spilleren mulighed for at tilpasse sin egen unikke stil til spillet. Spilleren kan nemlig ændre de bevægelser, som karakteren har mulighed for at bruge. Dette giver spilleren mulighed for at lave combos, der er specielt tilpasset til spillerens præferencer. Spilleren kan endda indstille sin karakter til at bruge det perfekte våben alt efter hvilken modstander, der skal kæmpes mod. Desuden giver det spilleren mulighed for at lave hundredvis af kombinationer pr. karakter. Dette er med til at gøre Mortal Kobat 11 både unikt og udfordrende. 

Øvelse gør mester

Mortal kombat 11 byder på forskellige gamemodes, som spilleren kan vælge imellem. Spilleren kan med fordel øve sine slag og spark inden, der skal kæmpes mod andre spillere online. Hvis du er ny spiller i Mortal Kombat 11 universet, eller ønsker du at øve dig, kan det anbefales at du spiller i Story Mode. Spilleren kommer her igennem en episk saga. I Story Mode er der tale om to tidslinier, som krydser hinanden. Spilleren kæmper mode den onde Kronika og alle hendes håndlangere, og der spilles offline og kræver derfor igen internetforbindelse. Hvis du derimod vil starte lige på og hårdt i en offline udgave af spillet, anbefaler vi at du spiller Arcade. Spilleren kan vælge mellem en lang række karakterer med unikke evner. Da der spilles offline, kæmper spilleren ikke mod andre spillere, men mod CPU.

Læs også: Bliv bedre til Assassin's Creed 3 med disse tips