Den nye mobilkonge i mellemklassen er billig og sætter konkurrenterne til vægs ved at tilbyde absurd meget værdi for pengene.

Plusser

 • Prisen
 • Flot design
 • Klar skærm med høj opløsning
 • Gode kameraer
 • Hurtig opladning
 • Intuitiv brugerflade
 • God batteritid
 • Kraftvæk på ydelsen
 • 5G

Minusser

 • Ingen 4K-video

Samlet bedømmelse

Hvis du kan leve uden 4K-video, så er Redmi Note 10 5G (identisk med Poco M3 Pro 5G) ganske enkelt et af de bedste mobilkøb, du kan gøre lige nu med en lav pris på under 1.500,00 kroner. Mobilen fra Xiaomi leverer på alle områder en overbevisende oplevelse fra de fremragende kameraer, den glatte brugerflade, den hurtige ydelse til den utrolig flotte skærm. Hvis du gerne vil have nogle alternativer inden for den samme serie, kan du også overveje Xiaomi Redmi Note 8 Pro eller Xiaomi Redmi 9C NFC.

Windows365.dk anbefaler derfor købet af dette produkt.

Specifikationer for Redmi Note 10 5G

 • Skærm: 6.5", 1.080 x 2.400 pixels, 405 ppi, 20:9 ratio, Gorilla glas 3
 • Bagkamera: 48 MP, f/1.8, 2 MP, f/2.4, 2 MP, f/2.4
 • Frontkamera: 8 MP, f/2.0
 • Processor: MediaTek MT6833 Dimensity 700 5G
 • Hukommelse: 4GB
 • Intern lager: 128GB
 • SD-kort: op til 512GB
 • Batteri: 5.000 mAh, 18W hurtig opladning
 • Dimensioner: 161.8 x 75.3 x 8.9 mm, 190 gram
 • Øvrigt: Fingeraftrykslæser på siden, Ansigtsgenkendelse og NFC

Du kan læse vores samlede test og anmeldelse af Redmi Note 10 5G med en vejledende udsalgspris på 1.490,00 kroner her.

Unboxing

Redmi Note 10 5G - Unboxing

Mobilen kommer i en fin lille æske som udover Redmi Note 10 5G indeholder en lader med 230V stik, gennemsigtig plast cover og en lille brugervejledning. Her vil vi gerne rose Xiaomi for at lade et gratis cover medfølge, som ekstra beskyttelse til mobilen. Coveret sidder rigtig godt på mobilen, og har en lille slip ind til indgangen ved opladeren, så denne åbning kan lukkes, når mobilen ikke oplades. Coveret yder rigtig god beskyttelse til mobilen. Ros til Xiaomi for også at medsende en lader, hvor ledningen er lang nok. Korte ledninger er simpelthen en dræber, når mobilen skal oplades, og der ikke er indbygget trådløs opladning. 

Opsætning

Mobilen er opladet cirka 60 procent, da vi modtager den, så vi tilslutter enheden til den medfølgende hurtiglader, og lader den op til 100 procent på cirka 20 minutter. Opladningen er efter vores mening rigtig hurtig, hvilket er en fordel, hvis du skal bruge en hurtig opladning af mobilen, når du er på farten. Er du væk fra stikkontakten i længere tid, så kan du jo supplere op med en højtydende Powerbank til at oplade mobilen med. Selve opsætning af mobilen klarer vi på ganske kort tid, og det er let at isætte simkortet ved brug af den medfølgende pin. Efter vi har indtastet vores Gmail og sagt ja til hvilke apps, vi vil installere, og hvilke informationer vi vil dele med Google og Xiaomi, så er vi sådan set klar til at køre. En detalje som vi hæfter os ved, da vi skal indtaste vores Gmail-oplysninger på displayet, er for godt skærmtastaturet fungerer med en perfekt størrelse på tasterne for fingrene at trykke på. Sådan er det desværre ikke på alle mobiler. Det er lige så nemt opsætte mobilen, som det er at opsætte Smart Home Produkter fra Xiaomi.

Lækkert og praktisk design 

Note 10 5G er en mobil, hvor der er brugt mange tanker på udførslen af selve designet og formfaktoren. Mobilen oser af kvalitet, når det kommer til materialevalg og udformningen, som udmønter sig i et superlækkert og praktisk design. Vi starter med at kigge nærmere på bagsiden med hensyn til design, materialevalg og udformning.

Redmi Note 10 5G - Design på bagsiden

Designmæssigt når vi kigger på mobilens bagside, så virker det som om, at mobilen bøjer ind af, men det er rent optisk bedrag. Da kamaraernes linser og fotolys som stikker ud på bagsiden som et modul kombineret med den afrundede formfaktor gør, at ens øjne simpelthen bliver snydt til at tro, at mobilen bøjer ind ad. Materialevalget til bagsiden er hård plast i farven grå på vores testeksemplar, og det er relativt let at se fingre på bagsiden. Hjørnerne er svagt afrundede, som plasten er ikke glat, så mobilen ligger sikkert og godt i hånden, når vi bruger den, Grundet størrelsen på mobilen og den valgte formfaktor, kan den sagtens betjenes med en hånd.

Vi vil vi prøve at tage et kig på forsiden af selve mobilen med hensyn til design, materialevalg og udformning.

Redmi Note 10 5G - Design på forsiden

Displayet på mobilen er produceret i Gorilla Glas 3, som gør det ekstra modstandsdygtig overfor ridser og skrammer. Selfiekameraet er indbygget i selve skærmen, uden at det generer på nogen måde. På højre siden af fronten finder vi fysiske knapper til at justere lydstyrken og en power-knap. Fingeraftrykslæseren er indbygget i den samme knap. Displayet på 6.5" går næsten helt ud til kanterne med kun et lille mikroskopisk mellemrum mellem kant og skærm. Skærmen har en svag bøjning eller vinkel om du vil, hvor den er samt sammen med bagsiden på mobilen. Eller finder vi i bunden på kanten tre huller til mikrofonen og udgang til oplader. Foroven er til venstre på kanten finder vi 3.5 mm jackstik og til højre på samme finder vi tre huller, hvor højtaleren er placeret. 

Hurtig og intuitiv brugerflade

Vores testeksemplar fra Xiaomi kommer med Android 11, men vil kunne opdateres til Android 12, tilsat Xiaomis egen brugerflade MIUI 12. Noten kører og opfører sig som en velsmurt maskine med overskud til at udføre de opgaver som vi kaster for den. Den starter lynhurtigt fra dvale, når vi aktiverer mobilen. Vi oplever ikke, at mobilen hænger eller mangler kræfter til at udføre opgaver som surfing på nettet, åbne apps, sende mails eller foretage tale og videoopkald. 

Redmi Note 10 5G - Brugerflade

Apps åbner hurtigt og til trods for en hukommelse på 4GB RAM, forløber vores brug af mobilen glidende, og vi oplever ikke ventetid eller forsinkelser, når vi aktivere en tungere app som kameraet, hvor det ellers godt kan hænge nogen gange. Mobilen kan sagtens udføre flere opgaver på samme tid, som brugeren lytter til en sang på Spotify og samtidig surfer på internettet eller sender en mail eller laver en tekstbesked.

Redmi Note 10 5G - Online

Redmi Note 10 5G er en kvik mobil, når vi er online og besøger forskellige hjemmesider på internettet, og vi oplever ikke en eneste gang, at mobilen bliver sløv under surfing. Det kører fint, når vi henter og installerer selv større apps fra Google Play på mobilen. Enheden kommer med en fornuftigt udvalg af praktiske apps og nogle apps, som vi godt kan betegne som bloatware, og som brugeren let selv kan slette efter behov og lyst.

Antenne, højtaler, mikrofon og samtalekvalitet

Vi foretager taleopkald og videosamtaler på mobilen. Mikrofonen virker rigtig godt og det samme kan man sige om højtaleren, som leverer en god lyd uden at det bliver metallisk eller skinger. Vi foretager et videoopkald, hvor videokvaliteten af frontkameraet er rigtig god, hvor modparten kan ses og klar og tydeligt på skærmen. Vi benytter den gratis app fra Mega til at foretage videosamtaler, og det fungerer bare rigtig godt uden at vi oplever nævneværdig støj på skærmen eller i baggrunden under processen. Mobilen er oplagt til at føre samtaler på Teams og Zoom både som privat og som virksomhed, da kvaliteten er rigtig god på alle måder. Til trods for at der er tale om en monohøjtaleren er lidt sløj, så er lydkvaliteten rigtig god, når der streames en film eller lyttes til musik på Spotify. Antennen finder let den nærmeste mobilmast, og vi oplever ikke støj under samtaler eller udfald, når vi tilgår internettet fra mobilen.

Batteri med imponerende ydelse

Det indbyggede batteri i Noten er på 5.000 mAh, hvilket er samme batteristørrelse, som vi finder i Samsung Galaxy A42 5G. Batteritiden i vores testeksemplar imponerer, hvor vi let kommer igennem 1 1/2 dag på en enkelt opladning af enheden. Vores brug kan beskrives som moderat til kraftig med hensyn til udnyttelsen af mobilens ressourcer. Resultatet af vores batteritest er ganske imponerende, men dog ikke helt på niveau med vores test af Samsung Galaxy A42 5G, som vi kunne presse 2 dages brug ud af på en enkelt opladning af batteriet. Til forskel fra Samsung mobilen, så er Redmi Note 10 hurtig til at oplade, så det opvejer lidt på forskellen.

Test af mobilens kraftoverskud

Vi tester Redmi Note 10 5G med Geekbench for at måle mobilen ressourcer og dermed kraftoverskuddet i enheden til at udføre operationer. 

Redmi Note 10 5G - OpenCL Score

Redmi Note 10 5G - Core Score

Den første test giver en Geekbench OpenCL Score på 1.403, hvor den dyrere Samsung Galaxy A42 5G i andre medier scorer fra 1.200 og opefter. I vores test har vi dog kun kunnet måle Samsung Galaxy A42 5G til en OpenCL Score på 777.

I den anden Geekbench test kommer Redmi Note 10 5G ud med en Single-Core Score på 555 og en Multi-Core Score på 1.672. Til sammenligning så scorer Samsung Galaxy A42 5G i vores test en en Single-Core Score på 555 og en Multi-Core Score på 1.834.  

Kigger vi generelt på Geekbench tests af mobiler i mellemklassen, så ligger Noten rigtig lunt i svinget. Det er dog vigtigt, altid at huske på, at en Geekbench måling ikke kan stå alene, og aldrig overtrumfer brugerens oplevelse af kraftoverskuddet i sin mobil. En mobil med en langsom Geekbench score kan opleves i praksis som hurtigere end en mobil med en hurtigere Geekbench score, da producentens softwaretilpasninger også har noget at skulle have sagt med hensyn til hastigheden på mobilerne. Noget der virkelig kan sløve en mobil, når en mobilproducent smider sin egen brugerflade-software ovenpå Android. Den faldgrubbe rammer Xiaomi ikke med MIUI 12, som vi oplever kører perfekt uden at sløve mobilen under brug.

Test af mobilen til Gaming

Vi installerer og spiller Minecraft og Call of Duty mobile på mobilen, og kommer frem til nogle konklusioner, som viser, at mobilen er perfekt også til Gaming. Call of Duty mobile spilles på ydeevnen "High". Minecraft Pocket Edition spilles med 20 segmenter, hvilket er en af de vigtige max indstillinger i spillet.

Redmi Note 10 5G - COD Mobile

Redmi Note 10 5G - Minecraft Pocket Edition

Vi spiller Call of Duty Mobile i 1 time, og savner ikke kraftoverskud., når der spilles på High Settings. Detaljerne på skærmen er rigtig flotte og tydelige, og skærmen er god at spille på. Vi oplever, at vi nemt kan komme til at dække for højtaleren med vores hånd, når vi spiller. Mobilen bliver slet ikke varm at holde ved, når vi spiller. Batteriet aflades med 5 procent, efter vi har spillet i en time.

Vi spiller Minecraft Pocket Edition i 2 timer og savner heller ikke her kraftoverskud. Betjeningen er rigtig let og god på skærmen, og detaljerne er flotte. Mobilen bliver en lille smule varm efter noget tid inde i spillet, hvilket er naturligt. da det er et krævende spil. Det er dog ikke noget der generer os. Mobilen har brugt 21 procent af batteriets kapacitet, da vi er færdige med at spille Minecraft.

Kan jeg spille spille Fortnite på Redmi Note 10 5G?

Vi har ikke testet Fortnite på Noten, da der er tale om et særdeles krævende spil, når det kommer til processor, grafik og batteriet. Om du vil kunne spille Fortnite på Redmi Note 10 5G? Til det kan vi svare, ja du kan helt sikkert spille Fortnite på mobilen, men du skal nok ikke forvente den bedste spiloplevelse, og du vil helt sikkert skulle foretage tilpasninger under grafikindstillinger i spillet for at få spillet til at flyde, og samtidig vil det nok være rigtig hårdt for batteriet at spille det intensivt på Noten.

Kameraerne leverer varen 

Mobilen fra Xiaomi er udstyret med hele 3 kameraer på bagsiden. Et hovedkamera på 48 megapixel. Et makrokamera på 2 megapixel til at tage nærbilleder med. Et dybdekamera på 2 megapixel til at tage billeder med sløret baggrund. Optisk zoom er ikke en del af pakken, men du kan i stedet for benytte den rigtig gode indbyggede digitale zoom i kamera-appen. Vi synes, at billedresultaterne i kvalitet er på niveau med de bedste mobiler i samme prisklasse.

Billede 1: På afstand

Billede 2: Tæt på

Billede 3: Sløret baggrund

Billede 4: Selfie-kamera

Billede 5: Mørke u/fotolys

Billede 6: Mørke m/fotolys

Billederne taget med hovedkameraet synes vi rent kvalitetsmæssigt er noget af det bedre vi har set på tværs af de forskellige mobile prisklasser. Detaljerne er rige og motiverne ser knivskarpe ud. Kontrasten er høj, støjen er ret lav, og det dynamiske område er rigtig godt. Selfie-kameraet leverer et imponerende vellykket resultat i forhold til, hvad vi tidligere har set på den front. Fotolyset lyser billederne godt op, når det er aktiveret, uden at blænde objektet. Det er sjældent, at vi har set, at et fotolys på et kamera decideret har gjort noget godt for motivet og billedets generelle kvalitet men i det her tilfælde bliver billedet med fotolys faktisk forbedret i forhold til billede taget uden fotolys. En del af årsagen findes i, at der er dobbelt op på fotolys på mobilen. Farverne er ikke varme på billederne, hvilket vi synes rigtig godt om, da det billederne og motiverne på denne måde fremtår lidt mere naturlige og rigtige. Som et lille tip vil vi anbefale dig at nedskalere antallet af megapixel fra 48 megapixel på hovedkameraet til 12 megapixel, da det efter vores mening giver bedre resultater med flere og mere tydelige detaljer på billederne. Du kan nedskalere antallet af megapixel i kamera-appen, efter du har taget billedet.

Generelt er er vi godt tilfredse med kameraet i Redmi Note 10 5G, som rent ud sagt leverer fremragende resultater, når vi tænker på, at prisen på mobilen er under 1.500 kroner. Vi savner dog muligheden for at kunne optage video i 4K. Du kan købe Redmi Note 10 5G hos Mistore her! 


Husk at Poco M3 Pro 5G fra Xiaomi er identisk med Redmi Note 10 5G.

Alternativer til Redmi Note 10 5G

Der findes en række alternativer til Redmi Note 10 5G, som dog alle koster mere i indkøb. Et alternativ som er værd at tage et kig på, er Samsung Galaxy A42 5G, som udover 5G byder på en krystalklar Super AMOLED skærm, lang batteritid og et fornuftigt kamera. OnePlus Nord N10 5G er også en mulighed. Batteriet er samme størrelse, kameraet tager fine billeder, mobilen er fornuftig til gaming og som endelig også kommer med den lynhurtige 5G-standard. Der findes mange konkurrenter i den propfyldte mellemklasse, og efter vores mening, så er det generelt svært, at finde en mobil der som Redmi Note 10 5G, på samme måde giver så meget valuta for pengene. Noten er en attraktiv mobilpakke, der vil dække langt de fleste menneskers behov for en god og velfungerende smartphone i dagligdagen. Hvis det kniber lidt med pengene, så er det lille batterimonster Samsung Galaxy A12 et kig værd, da mobilen også har et godt kamera. Som en dark horse vil vi lige nævne Xiaomi Redmi Note 8 Pro, som er en superhurtig mobil med et sublimt kamera, som du vil kunne købe til en rigtig god pris brugt eller på tilbud.

Hvis du mangler inspiration, så kan du vælge at læse vores Test af 5G-mobiler i mellemklassen her!

Sådan får du din mobil til at holde længere

Når du først har købt og betalt for en ny mobil, så kan du ligeså godt sørge for at passe godt på den., så den holder længere. Hvis du behandler din mobil ordentlig, så kan den holde i rigtig mange år, og du kan spare penge ved ikke at skulle ud at købe en ny lige med det samme.

Det første du kan gøre er at investere i et godt beskyttelsescover til din nye mobil. Et godt mobilcover kan hjælpe din mobil med at holde længere, da den bliver beskyttet mod ridser, skrammer og lign.

En anden ting som du kan gøre, er at købe et beskyttelsesglas i form af et panserglas til din nye mobil, der kan være med til at beskytte skærmen mod ridser og skrammer, som let kan forekomme, hvis du har mobilen til at ligge i lommen eller i en taske sammen med nøgler, pung og lign.

Et rigtig godt tip til at holde din nye mobil i god form er, at du sørger for at softwaren altid er opdateret på mobilen, og at du med jævne mellemrum rydder op på den ved at køre eksempelvis en app, der kan rydde op i gamle filer, cache og apps, der ikke bliver brugt længere.

Hvis du aldrig slukker eller genstarter din mobiltelefon, kan den begynde at tage skade, hvorfor du bør genstarte den mindst én gang ugentligt. På den måde sikrer du, at systemet bliver tømt og renset, samt at alle dine apps på mobilen bliver lukket ned og genstartet ordentligt. 

Når det kommer til at få mest muligt ud af batteriet i dine nye mobiltelefon, så er det et godt råd, at oplade mobilen, før batteriet er løber helt tør for strøm, så holder batteriet længere og kan yde mere på den lange bane.

Du bør også undgå at opbevare din mobil i kolde eller for varme omgivelser, da det både kan skade og nedsætte batterikapaciteten på mobilen med ekstreme temperaturskift. Du bør derfor aldrig lade din mobil ligge i bilen natten over om vinteren, når det er rigtig koldt. Du bør også undgå at efterlade mobilen ude i solen i mange timer. Ligger du og slapper af på stranden, så bør du altså lægge din mobiltelefon i skyggen et sted.

Skulle uheldet være ude, at du kommer til at ødelægge din mobil eller den bliver stjålet, så kan du sikre dig ved at tegne en mobilforsikring i dit forsikringsselskab eller hos forhandleren, hvor du køber mobilen. 

Tak til Mistore.dk

Vi vil gerne takke Mistore.dk for at stille et testeksemplar til rådighed for brug i vores anmeldelse. Mistore er officiel forhandler af produkter fra Xiaomi med følgende produkter: Mobiltelefoner, Mobiltilbehør, Elektriske Løbehjul, Smart Home, Livsstil og Sundhed og Lyd og Billede. Mistore har en fysisk butik på Sjælland og en online webshop, hvor du som kunde kan købe alle produkterne fra Xiaomi begge steder. Ud over nogle af verdens mest solgte smartphones, verdens mest solgte elektriske løbehjul, verdens mest solgte robotstøvsugere Roborock og verdens mest solgte aktivitetsarmbånd MiBand, har Xiaomi en imponerende bred produktportefølje, der strækker sig fra produktgrupper som køkkenredskaber, møbler og beklædning til tv-apparater, elektriske cykler og vandkedler. Kundetilfredsheden er samtidig i top med en tilfredshedsscore på Trustpilot med 4.5 stjerner ud af 5 mulige stjerner. Bestillinger inden kl 13.00 sendes samme dag med Bring. Mistore er E-mærket, og det giver dig som kunde en køberbeskyttelse på ordrer op til 10.000 kroner. Som kunde har du 14. dages fortrydelsesret og 2 års reklamation på alle produkter.