Prisbilligt gaming headset gør det på mange måder bedre end væsentlig dyrere konkurrenter.

Gaming kræver et fedt headset for at få den fulde oplevelse af spillets lyddetaljer.

Et trådløst headset er en mulighed, men mange gamere sværger stadigvæk til et par gaming hovedtelefoner med ledning for at får den bedste lyd og slippe for at skulle afbryde spillet for at oplade hovedtelefonerne.

Der findes mange modeller og mærker af hovedtelefoner på markedet, hvorfor du med fordel kan bruge lidt hjælp før du investere i et fedt headset.

Vi anmelder Sandberg Dominator Headset med en vejledende udsalgspris på 199,00 kroner.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på samme måde, som de er beregnet til at blive brugt i hverdagen.

Vi har testet Sandberg Dominator Headset sammen med: Surface Go 2, HP Omen 15 Gamer Laptop, HP Aspire V15 Gamer Laptop og Nintendo Switch.

Til lyd- og mikrofontesten har vi brugt: Minecraft, Roblox og Star Wars Battlefront 2 til PC. Mortal Kombat 2 og Assasin´s Creed 3 til Nintendo Switch. Spotify til bastest med Aqua Drop Track. Discord til mikrofontest.

Den fulde testperiode er sammenlagt 7 timer.

Specifikationer og funktioner

Sandberg Dominator Headset har følgende specifikationer og funktioner.

 • Cable: 2.1 metres nylon braided
 • Connector 1: USB to power LED light
 • Connector 2: 3.5 mm MiniJack plug, 4 pole, for audio
 • Converter for PC: 3.5 mm female 4 pole MiniJack to 2 x 3.5 mm male 3 pole MiniJack
 • LED colored earcup
 • Earphone:
 • Driver unit: 50 mm
 • Frequency range: 20 Hz – 20 kHz
 • Impedance: 32 Ohm
 • Microphone:
 • Type: 6mm dia. electret condenser microphone
 • Direction: Omni-directional
 • Frequency Response: 30 Hz - 20 kHz
 • Impedance: 2.2 k Ohm
 • Sensitivity: -38 dB ± 3dB

Unboxing

Headset leveres i en flot sort kasse, som der udover selve enheden indeholder: 1 Headset converter 1 x MiniJack 4 pole  og 2 x MiniJack 3 pole.

Ibrugtagning og tilslutning

Opgaven med at tilslutte Sandberg Dominator Headset til en computer er hurtig overstået, da det er med ledning til Audio og Mikrofon eller via den medfølgende omformer. Plug and Play, så bliver det ganske enkelt ikke lettere. 

Betjening

På siden af hørebøfferne sidder en to fysiske knapper til regulering af lydstyrken i op eller nedadgående retning. Der findes ikke andre knapper, så det er ret basic, så skal du foretage justeringer udover lydstyrken, så skal du gøre det under lydfunktionerne i Windows på din PC eller spillekonsol. 

Design, materialer og pasform

Designet er typisk gamer inspireret med den sorte og et materialevalg i imiteret læder og plastik. På  uden på den ene af hørebøfferne, sidder der gamerlys omkring Sandbergs logo, som lyser i mange farver, som optimalt kan kombineres med en fed Gamer stol. Detaljen er fed for brugeren, men knap så fedt for den der sidder ved siden af. Med hensyn til pasformen så sidder disse Around-Ear hovedtelefoner omslutter ørerne på den mest perfekte måde, og vægten er hverken for meget eller for lidt men ganske tilpasse. Hovedtelefonerne sidder rigtig godt på hovedet og efterlader grundet udformningen ingen hattehår. Hovedtelefonerne har en ekstern mikrofon monterer på siden, som er fleksibel, og kan indstilles efter brugerens behov.

Test af støjreduktion

Dette headset kommer med passiv støjreduktion i form af hørebøfferne omslutter ørerene modsat aktiv støjreduktion, som automatisk arbejder med at holde baggrundsstøj ude. Den passive støjreduktion har ikke den store funktion, da vi kan høre al støjen fra omgivelserne klart og tydeligt, og det er en smule generende, hvis der er meget støj fra omgivelserne, når vi gamer. Vi skal skrue rigtig højt op for lyden for at undgå at høre baggrundstøj.

Test af mikrofonen

Her er vi kommet til en af de helt store lyspunktet ved Sandberg Dominator Headset, og det er den eksterne mikrofon. Uden at blinke så der den ganske enkel fremragende og lyden for modparten er ganske enkel krystalklar. Teamkammeraterne kan Discord høre alt, hvad vi har at sige - højt og tydeligt. Der er bare ikke ret meget der slår en ekstern mikrofon efter vores mening, da du typisk her vil få en meget bedre samtale kvalitet sammenlignet med en integreret mikrofon.

Test af bassen

Vi udfører den obligatoriske bastest på Spotify med Aqua Drop Track, og vi gennemlytter tracket på computer via en 100 Mbit internetforbindelse. Det er ikke den bedste bas vi har hørt, men det er så langtfra den ringeste, og tager vi udsalgsprisen på under 200 kroner i betragtning, så er bassen faktisk over middel for prisklassen. 

Test af lyden

Nu er vi så kommet til resultaterne af selve lydtesten af Sandberg Dominator Headset, som jo er det vigtigste hovedelement. Vi tester lyden gennemgående i flere scenarier. Vi lytter til musik på Spotify. Gamer online. Ser TV2 Play på en computer og nogle klip på YouTube. Når man tager prisen i betragtning, så er lyden ganske enkelt overbevisende og overgår af mange af de væsentlig dyrere modeller på lydsiden. Hovedtelefonerne er ok til musik, men det er til gaming, at de er bedst velegnet og brillerer. Vi tester hovedtelefonerne på lav og maks. volume, og lydbilledet bliver på ingen måder skinger ved maksimal udblæsning. Den mest optimale indstilling af lydstyrken er omkring mellem, hvor det også er muligt at opnå en tilpas støjreduktion, så baggrundsstøjen ikke er så generende. 

Plusser

 • Gamer design
 • Pasformen
 • Indbygget lys
 • Rigtig god lyd
 • Sublim mikrofon
 • Perfekt vægt

Minusser

 • Passiv støjreduktion
 • Bassen 

Samlet bedømmelse

Sandberg Dominator leverer på lydsiden et langt stykke over middel for prisklassen. Pasformen er rigtig god. Det indbyggede lys er virkelig en flot detalje, som afslutter det samlede indtryk af et godt designet headset til gaming. Der hvor hovedtelefonerne virkelig brillerer er på mikrofonen, den er ganske enkelt sublim. Vi ville gerne betale lidt mere for headsettet, og det tror vi også andre gerne ville, hvis Sandberg ville oveveje Aktiv støjreduktion (ANC). Det er lidt en skam for det forhindrer et rigtig godt headset i at komme helt i mål.

Derfor skal du købe Sandberg Dominator Headset 

Prisen er helt klart den første grund til at investere i disse gaming hovedtelefoner, da det er bliver svært at finde noget der er bedre i denne prisklasse. Den anden grund er hvis du har behov for en rigtig god mikrofon til at kommunikere med teamkammeraterne. Spiller du i et ekstra støjende miljø, så skal du overveje købet en ekstra gang, da det ikke sikkert at den passive støjreduktion, vil være nok for dig.

Du kan læse mere om Sandberg Dominator Headset og blive henvist til en forhandler hos Sandberg her.

Sådan holder du dit gaming headset i topform

Når du først har smidt pengene for et nyt gaming headset, så kan du ligeså godt behandler dem ordentligt, så går der længere tid, før du skal købe nye. 

Det er altid en god ide, når du er farten, med dit gaming headset, at du opbevarer enheden i en solid opbevaringskasse, så dit headset ikke tager skade.

Når du har valgt et sæt gaming hovedtelefoner med ledning, så er det vigtigt, at du ikke hiver for hårdt i hovedtelefonerne, når du tager dem af og på, for at undgå at der opstår en løs forbindelse.


Tak til Sandberg

Vi vil gerne takke Sandberg for at stille et testeksemplar til rådighed for brug i vores anmeldelse. Sandberg er dansk producent af computertilbehør, lyd, mobiltilbehør, kabler, merchandise og EsportsEquipment. Sandbergs produkter er velkendte og kan købes i store dele af Europa, Mellemøsten og i enkelte andre områder. Sandberg er alene producent og leverer derfor kun til distributører og herunder webshops.