Vellykket Bluetooth-mus med lang batteritid og et fornuftigt prisskilt gør Microsoft Surface Mobile Mouse til et godt køb.

Microsoft Surface Mobile Mouse er en velkørende mus, som sammen med Surface Pen, er det ultimative tilbehør, du kan tilkøbe til din Surface-enhed.

Bluetooth-musen fra Microsoft er i alt sin enkelthed en brugsmus med et flot design, som er velegnet til dagligdagens opgaver, når du er træt af af benytte Touchpladen med den indbyggede mus på din bærbar.

Vi anmelder her Microsoft Surface Mobile Mouse.

Stramt og kulørtfuldt design

Microsoft Surface Mobile Mouse er udført i et stramt design i forhold til hvad vi tidligere har set med eksempelvis Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse, der på sin vis er en mere traditionel mus, når det kommer til selve designet.

Copyright Microsoft.com

Microsoft følger designlinierne, som vi kender fra Surface-serien med tablets og bærbare, med stramme kanter og et lidt futuristisk udseende. Microsoft Surface Mobile Mouse kommer i tre forskellige farver, så der er lidt til enhver smag. Musen har endvidere et Windows logo på forsiden og Microsoft navnet under bunden. Enheden er skåret ud i et stykke plastik, så der ikke er noget der ødelægger den glatte overflade. Den forreste del er klikbar med rullehjulet i sølv i midten af enheden. Byggekvaliteten er solid, og et godt stykke over middel for prisklassen med mus under 300 kroner.


Hurtig tilslutning

Det er nemt at tilslutte Microsoft Surface Mobile Mouse til en enhed som Windows-tablet eller bærbar, da det hele foregår via Bluetooth. Når først Bluetooth er aktiveret på enheden, så knappen under bunden på musen trykkes ned, så sker parringen automatisk. 

En fornøjelse at arbejde med 

Microsoft Surface Mobile Mouse er en fornøjelse at bruge, og det bliver ikke ringere af, at enheden byder på ekstrem lang batteritid. Musen ligger godt i hånden, dog savner vi til tider bedre støtte til håndfladen, når vi arbejder længere tid med musen. Samtidig bemærker vi, at musen først er aktiv 15 til 20 sekunder efter, vi har startet computeren. Om det er et generelt problem, eller om det kun gør sig gældende med vores testeksemplar, det ved vi af gode grunde. Vi har dog ikke tidligere oplevet dette problem med trådløse mus tilsluttet vores enhed. I praksis er der tale om en lille forsinkelse, som bedst kan beskrives som periodisk lag, hvilket dog ikke skræmmer den samlede oplevelse, Musen er præcis, når vi arbejder med den, og den udfører præcisionsarbejde, da vi tester den sammen med forskellige arbejdsopgaver i PhotoShop. Musen funger upåklageligt ved surf på internettet, ved tekstopgaver og arbejde med regneark. Musen er dog ikke velegnet som gamermus, og kan højst bruges til en lejlighedsvis omgang kabale på computeren. Især må vi knytte en kommentar til rullehjulet i sølv, som sidder i midten. Det fungerer rigtig godt og præcist, og er særdeles behageligt at benytte til at scrolle med selv efter længere tid.

Samlet bedømmelse

Prisskiltet på Microsoft Surface Mobile Mouse er særdeles attraktivt omkring 250 danske kroner incl. moms plus evt. fragt. Det er faktisk svært at pege på en mus i klassen, hvorfor du får mere valuta for pengene end med denne trådløse mus. Designet er flot. Batteritiden er rigtig lang. I brug er musen præcis, og rullehjulet er noget af de bedste vi har prøvet på en mus. Og selve opsætningen af musen er enkel og tager kun ganske få øjeblikke. Alt det opvejer efter vores mening den til tider manglende støtte af håndfladen og lejlighedsvis lag.

Derfor skal du købe Microsoft Surface Mobile Mouse

Er du på markedet for en fornuftig og velfungerende trådløs mus til en fornuftig pris, er det svært at gøre et bedre køb. Er du derimod på udkig efter en mus til gaming, så er dette ikke der rette køb. Arbejder du derimod meget med billedbehandling og videoredigering, så billedet lidt mere blandet, da det både kan være det rigtige køb men lige så nemt et fejlkøb, hvorfor vi anbefaler, at du prøver musen inden køb i din lokale computerbutik, inden du køber den, for at kunne danne dit eget indtryk.