Er du vild med at være landbyens helt og jage monstre, så vil du elske Minecraft Dungeons.

Vi anmelder her Minecraft Dungeons til Windows 10, der er et actionspil, hvor spilleren kan kæmpe og være en helt i villager landsbyen. Spilleren kan kæmpe mod alle monstre fra edderkopper til zombier.

Det er også muligt for spilleren at spille som singleplayer, og som multiplayer sammen med sine venner.

Minecraft Dungeons: Historie

Historien bag Minecraft Dungeons er på en og samme tid ganske enkel og samtidig uhyre fascinerende. Baggrundshistorien starter med, at en villager bliver smidt ud af landsbyen, fordi han ikke kan opføre sig ordentligt, så flygter villageren op i bjergene, hvor han efter noget tid finder en grotte, som indeholder en magisk stav. Da villageren tager fat i staven, bliver han underlagt en forbandelse, og bliver til en konge over de døde villager og kan kontrollere dem. Herefter vælger han at få hævn over byen med monstre, hvorefter alle landsbyboerne bliver taget til fange. Her er det der du kommer ind i billedet og skal redde landsbyens indbyggere fra monstre og angrebene fra villageren,


Minecraft Dungeons: To forskellige Game Modes 

Minecraft Dungeons byder på de to game modes: Singleplayer og Multiplayer, som vi tager et nærmere kig på her.

Singleplayer

Som Singleplayer skal spilleren redde landsbyen uden at få hjælp af andre. Spilleren skal sørge for at at besejre den onde kraft for at kunne vinde og få landsbyen fri igen. Det er meget svært for spilleren, da vedkommende ikke kan samarbejde med andre spillere for at kunne gennemføre spillet lettere. Spilleren har først afsluttet spillet, når alle missionerne er gennemført herunder at sætte alle borgerne fri og overvinde ondskaben..

Multiplayer

Som Multiplayer skal spilleren redde landsbyen sammen med en masse andre spillere, hvorfor det er nemmere for spilleren at gennemføre spillet. En stor del af, hvorfor det er lettere og sjovere at spille som Multiplayer er, at opgaverne og udfordringerne kan fordeles ud på flere spillere. Det er også en hel del sjovere sammenlignet med at spille Minecraft Dungeons sammen med vennerne. Spillet vindes og afsluttes som under Singleplayer.


Minecraft Dungeons: Udfordrende og spændende Gameplay

Minecraft Dungeons er let at styre og betjene på PC, og spilleren kan jagte monstre, og skal sørge for at overleve under hele forløbet for at kunne vinde og gennemføre spillet. Sværhedsgraden er tilpas, så den uøvede og den mere erfarne Minecraft-spiller kan få udbytte og mange sjove timer ud af spillet. Grundlæggende så handler det om, at spilleren skal sørge for at få landsbyboerne sluppet fri og samtidig besejre den onde magi, hvilket er en udbygning af det traditionelle Minecraft, hvor der er mere fokus på selve byggedelen og skabelsen af nye verdener. Her dropper du direkte ind i et eksisterende plot og en allerede veludbygget eventyrverden med riddere og drager, som i i sig selv er utroligt spændende og byder på mange spændende opgaver, der skal løses alene eller i fælleskab med andre.

Minecraft Dungeons: Samlet bedømmelse

Mojang har med Minecraft Dungeons udviklet et godt spil med masser af sjov og et spændende og udfordrende gameplay - og samtidig er det fedt, at spilleren ikke skal restarte hele missionen, da spilleren bare kan fortsætte fra, hvor vedkommende døde. Spillet henvender sig til alle strategispillere og eventyrsøgende mennesker, der sætter pris på et eventyrlig og udfordrende gameplay. Singleplayer er meget sværere at gennemføre sammenlignet med Multiplayer, hvor man dog grundlæggende kan sige, at den bedste måde at lære spillet at kende herunder sværhedsgraden er ved at spille alene som Singleplayer i Minecraft Dungeons.

Minecraft Dungeons: Tekniske krav

For at komme i gang med at spille Minecraft Dungeons til Windows 10, skal du have en PC med 8GB hukommelse, et nyere dedikeret grafikkort på min. 2GB, men et nyere og højtydende integreret grafikkort, burde også kunne klare opgaven tilfredsstillende. Spillet fylder ikke det store, og kræver kun 6GB fri plads på harddisken. Spilleren har mulighed for at tilpasse grafikken i spillet for den bedste oplevelse, hvis hardwaren er lidt underdimensioneret.

Sådan kommer du i gang med Minecraft Dungeons

Minecraft Dungeons koster 159 kroner, og du kan købe det i Microsoft Store her.