Bekæmp kedsomheden og hyg dig på en regnvejrsdag i ferien med disse fantastiske gratis spil til Windows. 

Ferien står for døren, og ferietid er lig med underholdningstid. Så når du er færdig med dine favorit binge-serier på Netflix, og har prøvet alle brætspillene i sommerhuset, så er du klar til lidt mere seriøs underholdning med et rigtig godt spil på din PC.

Der findes nogle fantastiske gratis spil fra Microsoft Store, der byder på adskillige gratis spil i næsten alle slags genrer. 

For at du kan komme i gang er her nogle af de bedste gratis Microsoft Store-spil, du kan hente og spille på Windows.

1. Sniper Fury - Elite Gun Shooter

Hvis du leder efter et simpelt skydespil med flere missioner og stigende sværhedsgrad, så er Sniper Fury lige noget for dig.

Sniper Fury - Elite Gun Shooter

Spillet er enkelt og lige til, og kræver ikke de store muskler for at kunne spilles på en PC. Du spiller en sniper, der skal skal snipe så mange som muligt på hver mission og optjene XP for at kunne opgradere dit udstyr. Der er ikke kun tale om et almindeligt sniper spil, da du også skal på angrebsmissioner med mere almindelige infanterivåben. Der er action fra start til slut, hvor du skal snipe alt fra fjendesoldater, til helikoptere og tanks og alt hvad en rask lille krig har at byde på. Spillet består af mere end 500 missioner, og du bliver udsat for naturens elementer som sandstorme, snestorme, regnvejr og andre atmosfæriske forstyrrelser. En fed detalje i spillet er de indbyggede slow-motion “bullet time”-effekter, som fanger hvert eneste snigskytte-hovedskud. Når du har lavet et pletskud, er det superfedt at se det i slowmotion, der giver lige spillet det ekstra krydderi, så du får lyst til at blive med at spille og blive bedre til sniper-jobbet.


2. Homicide Squad: Hidden Crimes

Er du vild med at læse opklare forbrydelser og knække koder og hemmeligheder, så er Homicide Squad: Hidden Crimes lige noget for dig. 

Homicide Squad: Hidden Crimes

Du arbejder hos politiet i ren CSI-stil, hvor du skal finde skjulte objekter og ledetråde, og i sidste ende opklare mordmysteriet og pågribe skurkene. Der er tale om krimispænding for alle pengene, hvor du fra start til slut er underholdt. Spillet byder på over 30 forskellige gerningssteder med over tusind opgaver og forbrydelser, der skal løses og opklares, så forbryderen kan pågribes. Hele arbejdet med at opklare mordmysterierne og vejen derhen er ekstrem vanedannede, og du kan spille spillet i flere timer ad gange. Sørg for at hunden og børene er spist af og sæt dig foran din PC og spil Homicide Squad, da du ikke har tid til at blive forstyrret. Du er nemlig fuld optaget af at opklare forbrydelser til gavn for hele menneskeheden - eller øhh måske nok mest for dig selv.


3. Asphalt 9: Legends

Har du oktan i blodet og er tosset med at brænde gummi af på landevejene, så er Asphalt 9: Legends lige noget for dig.

Asphalt 9: Legends

Når det kommer til gratis racerspil, så bliver det ikke meget bedre end Asphalt-serien, der byder på et adrenalinpumpet setup med forskellige lokationer og et kæmpe udvalg af biler, som du kan optjene ved at vinde racerløb. I modsætning til de ældre Asfalt-spil er miljøet i Legends lidt mere livligt, da det simpelthen er mere gang i gaden, når der skal køres ræs. I karriere-tilstand er der over 800 løb og 70 baner at gennemspille. Det bedste af det hele er, at du kan oprette din egen lille racerklub sammen med dine andre oktan-venner, og køre ræs sammen med dem. Spillet kræver lidt mere af hardwaren for at kunne afvikles tilfredsstillende sammenlignet med de andre spil på vore liste. Du kan altid lege lidt med grafikindstillingerne for at finde den mest optimale køreoplevelse i spillet.


4. Can You Escape 2

Er du kæmpe fan af escape rooms og flugtspil, så er Can You Escape 2 lige noget for dig, da du kan få dine lyster til at ville undslippe og flygte styret.

Can You Escape 2

Nok det spil på vores liste med det mest simple gameplay. Du leder efter en ny lejlighed, og mægleren finder en lejlighed til dig, som du skal ud at se på. Du ender op med at være fanget i en aflukket og farlig lejlighed, hvor du skal undslippe fra, da dit liv er i fare. For at undslippe dit fængsel skal du finde spor, løse gåder og bryder koder. Det lyder enkelt, men det er det slet slet ikke, da det kan tage timer at slippe fri fra lejligheden. Du er garanteret hjernegymnastik på et meget højt plan i det her ultrapopulære flugtspil, som er blevet en fanfavorit på verdensplan indenfor genren. Hvis du er en hund efter at opsnuse detaljer, og de ting, som ingen andre kan se, så er det her spillet for dig. Du kommer med garanti ikke til at kende dig, så længe du spiller, da tiden bare flyver afsted.


5. Iron Blade: Medieval Legends RPG

Er du til rollespil og har mod på at redde menneskeheden fra dæmonherren Baal, så er Iron Blade: Medieval Legends RPG lige noget for dig.

Iron Blade: Medieval Legends RPG

Opgaven lyder måske tæt på uoverkommelig, men bare rolig. I spillet er du en af ​​de flere tusinde spillere, der forsøger at redde menneskeheden og udslette dæmonherren Baal. Du skal besejre utallige trusler. I forhold til mange andre RPG-spil, så er er Iron Blade centreret omkring action, hvorfor du har mulighed for at udvikle din egen kampstil. Ud over at bekæmpe dæmoner og andre store trusler kan du også angribe andre spillere og stjæle/vinde deres ressourcer, så du selv kan udnytte dem på din vej som en forbedret og mere kraftfuld spiller. Du kan låse ting op i spillet, og opgraderer våben og armor hen ad vejen i spillet. Som en lækker og virkelig ondskabsfuld detalje, kan du slippe ødelæggende besværgelser løs på dine fjender. Sammenlignet med LOL er dette spil mere actionpræget, hvilket gør det mere interessant og spændende at spille i længden og dermed mere langtidsholdbar.