Apple gør det. Microsoft gør det. Hvem gør det bedst! Læs vores test af Microsoft Surface Earbuds her.

Surface Earbuds er Microsofts bud på en værdig konkurrent til Apple EarPods indenfor trådløse In-Ear høretelefoner.

Det vigtigste ved et sæt høretelefoner er efter vores opfattelse lyden, hvilket ikke ændrer ved, at mange køber med øjnene. Og i dette tilfælde deler Surface Earbuds vandene, de er nemlig rigtig stor for et par In-Ear høretelefoner.

Vi anmelder Microsoft Surface Earbuds,

Detaljeret lydoplevelse med plads til forbedring

Med et prisskilt omkring en tusse, er Microsoft Surface Earbuds i kategorien med premium trådløse høretelefoner, hvorfor du må forvente premiumlyd for alle pengene. Høretelefonerne sidder rigtig godt i ørene med en perfekt In-Ear pasform til trods for det ellers voldsomt udseende design. Det vil sige, at der ikke er noget negativt, at sige på lydsiden som følge af selve pasformen. Det er også let at tilslutte hovedtelefonerne til computer og smartphone. 

Lydoplevelsen er detaljeret og bassen spiller godt, dog mangler vi aktiv støjreduktion, hvilket betyder, at vi under brug altså ret tydeligt kan høre lyde fra omgivelserne. Det er lidt synd og især til den pris, bør hovedtelefonerne have aktiv støjreduktion. Efter vi har testet høretelefonerne fra Microsoft i 48 timer sidder vi tilbage med en lidt lunken fornemmelse, da vi mere synes, at der er tale om et rigtig godt sæt høretelefoner til primært kontorbrug. Det samme kan vi desværre ikke helt sige, hvis vi skal betragte Microsoft Surface Earbuds som et alternativ til Apple EarPods med hensyn til den bedste lydoplevelse, når der streames musik. Her har Microsoft virkelig noget at arbejde med før, lydoplevelsen er på niveau med Apples trådløse høretelefoner. Lydkvaliteten er god, men der er plads til forbedring, og vi synes altså, at musiklyden er en anelse metallisk. 

Vi har testet de trådløse høretelefoner fra Microsoft med Spotify, YouTube Musik, Netflix og samtaler via Teams og et par enkelte telefonsamtaler. Generelt må vi sige, at lydoplevelsen set som et gennemsnit af de forskellige medier er fornuftig, og mikrofonen er der ikke en finger at sætte på.

Gennemsnitlig batteriydelse 

Under vores test presser vi lige under 8 timer ud af Microsoft Surface Earbuds på en enkelt opladning, hvilket på igen måder er førende i klassen med trådløse høretelefoner men dog alligevel godkendt. Apple EarPods leverer langt ringere resultat med omkring 4 timer på en enkelt opladning. Det er muligt at oplade høretelefonerne i den medfølgende opbevaringskasse, som har en powerbank indbygget, så den samlede brugstid kommer i nærheden af 20 til 24 timer, før det er nødvendigt at besøge en stikkontakt.

Samlet bedømmelse

Microsoft Surface Earbuds er et godt første forsøg på at gennemtrænge lydmuren i klassen med premium trådløse høretelefoner. Desværre kommer Microsoft ikke helt i mål, da vi mere synes, at der er tale om et par gode høretelefoner til brug på kontoret fremfor til at lytte til musik eller streame lyden fra en film. Designet vil åbenlyst dele vandene, hvor vi dog synes, at det er godkendt, da den store formfaktor ikke har nogen negativ indvirkning på pasformen. Prisen er godkendt, men der kan sagtens findes billigere og bedre alternativer fra Jabra, JBL og Sony.

Derfor skal du købe Microsoft Surface Earbuds

Er du på markedet for et par trådløse In-Ear høretelefoner til casual brug og på kontoret, så gør du her et fornuftigt køb til prisen, hvor du hverken vil blive skuffet af kvaliteten eller batteriydelsen. Er du derimod på udkig efter en sublim lydoplevelse, når du lytter til musik i et par høretelefoner, så findes der bedre alternativer.