Microsoft Designer Compact Keyboard er det bedste bud på et Apple Magic Keyboard til din Windows-enhed.

Microsoft Designer Compact Keyboard er et kompakt tastatur, der er det oplagte stykke tilbehør til din Surface Tablet eller stationære computer, hvis bruger meget tid på skriveopgaver, og du samtidig sætter pris på funktionalitet, kvalitet og elegance.

En af de oplagte fordel ved tastaturet er det tynde og kompakte design med en længde på kun 28 cm og en vægt på 288 gram, så fylder det ikke ret meget på skrivebordet eller i tasken sammen med din Windows tablet.

Vi anmelder her Microsoft Designer Compact Keyboard. 

Slankt og elegant design

Det kompakte tastatur fra Microsoft er udført i lækre materiale og oser langt væk af kvalitet, hvilket du også fornemmer, når du sidder med det mellem hænderne. Designet er slankt og elegant, og designmæssigt og funktionelt på samme høje niveau som Apple Magic Keybord til Mac.

Copyright Microsoft.com

Designlinierne er skarpe og klassiske med fokus på de klassiske og funktionelle elementer fra det klassiske computer tastatur. Og når det kommer til de fysiske dimensioner, så har tastatuet følgende mål: 284,07 × 110,77 × 9,05 mm og vejer lige under 300 gram, hvor Apple Magic Keyboard til sammenligning vejer hele 600 gram og nogenlunde samme mål. Du slipper altså for 300 gram ekstra vægt i tasken, når du render rundt med Microsoft Designer Compact Keyboard, hvilket også har betydning, da en Surface Go 2 Tablet vejer lige under 550 gram for WiFi-modellen.


Slim-Fit taster og smarte genveje

Microsoft Designer Compact Keyboard er Slim-fit og består af 79 taster sammenlignet med et standard desktopkeyboard, der består af 87 taster til sammenligning. Microsoft sælger et numerisk tastatur som ekstra tilbehør, hvis du har behov for en særskilt sektion med tal. Som en sjov detalje, nok mere sjov end funktionel, så er tastaturet udstyret med en særskilt tast til Emojis. Mere praktisk er det, at tastaturet også har en dedikeret tast til skærmklip, som gør det så meget hurtigere at dele, kopiere og indsætte indhold. Betydning af en dedikeret genvejstast til skærmklip, kan den praktiske værdi af faktisk ikke overvurderes. 

Tastatur til korte og mellemlange tekstopgaver

Det kompakte tastatur byder på grund af den kompakte design på nogle små taster, som har en god vandring og dejligt feedback, når du trykker på dem. Tasturet er efter vores mening ikke så velegnet til lange skriveopgaver dag ud og dag ind, da det ligger fladt på bordet og tasterne har en tæt placering på grund af den kompakte størrelse, som tastaturet har. Hvis du skal skrive længere tid på tastturet, så er arbejdsstillingen ikke optimal på grund af disse forhold. Skal du derimod skrive nogle tekster korte som mellemlange med mellerum, så får du her et rigtig godt tastatur, hvor fordelene ved det kompakte design, vægten og de ydre dimensioner opvejer de andre forhold. 

Bluetooth-tilslutning og batteriydelse

Tastaturet byder på enkel tilslutning via Bluetooth, og kræver installation af Mouse and Keyboard Center-software på computeren eller tablet, før det fungerer. Microsoft Designer Compact Keyboard understøtter Windows 8.1 og Windows 10. Når der kommer til batterilevetiden, så er den rigtig lang, og nærmere kan vi ikke komme det. Den efter vores opfattelse lange batteriydelse skyldes helt sikkert at tastaturet benytter hele 4 styks battier, som kommer forudinstalleret.


Samlet bedømmelse

Prisen på Microsoft Designer Compact Keyboard ligger på 600 kroner incl. moms plus evt. fragt på Microsoft.com, og vil kunne findes billigere i flere andre netbutikker. Til sammenligning koster Apple Magic Keyboard 850 kroner incl. plus evt. fragt på Apple.com. Der er en fin sammenhæng mellem pris, funktionalitet og kvalitet, som gør Microsoft Designer Compact Keyboard til et rigtig fornuftigt køb især på grund af de beskedne dimensioner. I kategorien med high-end kompakte tasturer til tablets og computer tilhører Microsoft Designer Compact Keyboard den bedste ende af skalaen sammen med Apple Magic Keyboard.

Derfor skal du købe Microsoft Designer Compact Keyboard

Er du på udkig efter et kompakt tastatur til din Windows Tablet eller stationære, så er Microsoft Designer Compact Keyboard et rigtig godt køb til prisen. Det fylder ikke meget hverken på bordet eller i tasken, og du kommer med det samme til at sætte stor pris på skærmklipstasten, og sekundært emoji-tasten, hvis du ofte bruger mange emojier. Er du derimod på udkig efter et tastatur til at skrive lange og gentagne tekster på, så skal du gå efter et standardstørrelse tastatur og slet ikke shoppe i kompaktklassen, hvor Microsoft Designer Compact Keyboard befinder sig.