Man kan roligt sige, at der er tale om back to basic med den ergonomiske mus fra Microsoft, der er målrettet os med kontorfingre.


Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse er et rigtig godt eksempel på en mus, der er skabt til arbejde, hvor det handler om at få tingene gjort foran computeren på den mest behagelige og ergonomiske rigtige måde.

Den trådløse mus er på ingen måder skabt til PC-spil men derimod til kontorer og private hjem, hvor der arbejdes med tekstbehandling, regneark og lidt billedredigering i ny og næ.

Vi anmelder her Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse.

Minimalistisk og tidsløst design

Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse følger det tidsløse og minimalistiske design, som vi kender det fra Microsofts serie af mus for at nævne nogle Microsoft Arc Mouse, Surface Mobile Mouse og Microsoft Classic IntelliMouse.

Copyright Microsoft.com

Linierne i designet er enkle dog klassiske, og det der efterhånden ud til, at Microsoft har fundet sin egen designstreg, der trækker tråde til Surface-serien. Musen kan vælges i farverne: Matsort, Pastelblå, Gletsjerblå og endelig fersken. Sjovt nok så er det tale om en tilsvarende farvepalette som i Apples nye iMac-computere.

Når det kommer til de fysiske dimensioner, så har musen følgende mål: 118,2 x 76,3 x 42,4 mm og vejer lige omkring 90 gram,

Klassisk opbygning

Musen er opbygget på den helt klassiske måde med to knapper på oversiden, to sideknapper og det obligatoriske rullehjul i miden til at scrolle frem og tilbage med. Under musen finder vi en tænd og sluk knap og en tilslutningsknap til Bluetooth. Enheden bruger 2 AAA-Alkaline batterier, der medfølger i salgspakken.


Let og velkørende mus

Nu er vi så kommet til de primære egenskaber, som afgør om en mus er god eller dårlig. Det er selve oplevelsen og fornemmelsen, når den bliver brugt i praksis. 

Vi tilslutter musen til vores Surface bærbar ved at trykke på Bluetooth-knappen under bunden på musen og ved at aktivere Bluetooth på computeren. Det fungerer gnidningsløst og tage kun ganske få sekunder før. at musen er tilsluttet og oppe at køre.

Vi har testet Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse i Word, hvor vi har skrevet dokumenter og benyttet venstre musetast til at åbne menuer, markere afsnit og højre musetast til at udføre funktioner. Rullehjulet har vi benyttet til at scrolle op og ned i dokumentet med. Oplevelsen med at bruge musen til tekstbehandling er rigtig god, knapperne er lette at trykke på uden, at vi oplever slør eller sejhed under brug. Selve rullehjulet er det en fornøjelse at bruge, når der skal scrolles op og ned i dokumentet. Vi oplever præcis trinvis scrolling og nyder den indbyggede bløde støtte til tommelfingeren, som er bygget og placeret ergonomisk perfekt efter vores mening.


Det er let at programmere de to knapper på siden af musen, og de er lette at betjene i praksis, men knapperne sidder lige vel langt tilbage på musen efter vores mening, For at vende tilbage til rullehjulet, der er produceret i aluminium, så fungerer det rigtigt godt når der skal scrolles på skærmen, at Microsoft har belagt hjulet med en teflonbase, hvilet giver præcise resultater. Sporingssensorerne placeret under bunden af musen gør et godt stykke arbejde, og navigationen er let og præcis på forskellige underlag. For det bedste resultat så anbefaler vi dog, at du bruger en musemåtte.


Samlet bedømmelse

Prisen på Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse ligger i de danske netbutikker fra 315 kroner til 450 kroner incl. moms plus evt. fragt. Prisen er efter vores mening godkendt, da du faktisk får rigtig meget mus for pengene. Fra det flotte design til den ergonomiske korrekte håndstilling under brug og det virkelig præcise arbejde, som sensorerne udfører, og det særdeles fremragende rullehjul, som gør en rigtig god indsats. Det som kendetegner en kvalitetsmus er, at du kan bruge den i timevis uden at blive træt i hånden eller få ondt i nakken, og her leverer Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse varen. Du kan arbejde rigtige længe foran computeren med enheden uden at det trætter uden forudsætning af, at du har den rette arbejdsstilling ved skrivebordet.

Derfor skal du købe Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse

Er du på udkig efter en solid allround mus, der glimrer ved sine fornuftige ergonomiske indstillinger, og som er særdeles velkørende og byder på et fornuftigt prisskilt, så kan du næsten ikke gå forkert i byen med denne mus fra Microsoft. Er du derimod på udkig efter en mus til gaming og præcisionsarbejde indenfor billedbehandling og videoredigering, så er Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse ikke det bedste køb.