Fantastisk bærbar velegnet til stort set alle formål, der skiller sig ud med ekstra flot design og en fremragende skærm.

MacBook, Lenovo ThinkPad og Dell XPS-serien har gennem en årrække kæmpet en hård kamp om tronen indenfor Business-Laptops i Danmark og resten af verden.

XPS 13-serien fra Dell er konsekvent kendt for at være særdeles velbygget, kompakt og den kraftfulde ydelse.

Vi skal denne gang anmelde Dell XPS 13, der for vores testmodel kan erhverves på Dells hjemmeside til en pris på 12.490 danske kroner incl. moms.

Tekniske specifikationer: Dell XPS 13

Skærm: 13,3" InfinityEdge m/touch 4K, 3.840 x 2.160
Processor: Intel Core i7-1165G7
Hukommelse: 16GB, 512GB SSD
Grafik: Intel Iris Xe-grafikkort
Batteri: 4 Cell, 52 Wh
Styresystem: Windows 10 Home 64
Forbindelser: Wi-Fi 6 - Bluetooth 5.1 - 2 x Thunderbolt - 2 x USB - 1 x Display

Rasende lækkert design

Designmæssigt i Business-klassen er Apple kendt for at være førende og har bevist det igen med den nye MacBook Pro. Vi må lade Dell, at den amerikanske PC-producent denne gang giver Apple kamp til stregen med Dell XPS 13, som er velbygget og byder på et rasende lækkert og stilfuldt design. Dell har sat den lige i skabet med denne bærbar på designfronten med et kabinet i CNC-poleret aluminium, der bare sætter konkurrenterne til vægs. Der er tale om en sjældent set underspillet luksus fra designerne hos Dell med XPS 13, der er lækker at røre ved og arbejde på og det hele leveres i en pakke med vægt på kun 1,23 kg. 

Skærm udviklet til grafik og videoredigering

En af de helt store lyspunkter ved denne bærbar er skærmen, der ganske enkelt er uovertruffen med 4K-opløsning og indbygget touch. Dell har leveret en 13-tommer skærm af særdeles høj kaliber, som efter vores mening trumfer skærmen på den nye MacBook Pro fra Apple, når det både kommer til detaljeringsgrad, lysstyrke og kontrast. Vi redigerer en video på testmaskinen i det gratis program til videoredigering Lightworks, hvor det ret hurtigt står os klart, at selv de mørke partier i videoen er esktra synlige. Vi arbejde også en smile med billedbehandling i PhotoShop, hvor skærmen ganske enkelt brillerer med klare og tydelige farver i billederne og en uhørt detaljeringsgrad, som vi ikke har set før i denne klasse. Vi photoshopper et billede, hvor vi bruger en styluspen, og det fungerer rigtig godt, hvor skærmen reagerer responsiv.

Man kan godt argumentere for, at at man burde smide de ekstra penge efter 15-tommr modellen for at få en større skærm, når der skal arbejdes med video og billeder på XPS 13, da skærmen kan virke lige lille nok til den slags arbejde. Her mister man efter vores mening en hel del af fleksibiliteten ved at eje en mobil bærbar, hvorfor vi vil foretrække at tilslutte XPS 13 til en ekstern skærm, når vi sidder ved skrivebordet. Husk skærmen skal være med touch, så du bevarer denne funktion op den store skærm.

Skrivemaskine med kraftoverskud

Dell XPS 13 er en vaskeægte skrivemaskine med baggrundsbelyst tastatur i fuld størrelse, hvor du uden problemer kan skrive længere tekster i dårlig belysning. Tasterne har en fin vandring og og feedback, og især er vi glade for overfladebehandlingen, som gør tasterne ekstra behagelige at skrive på. Kraftoverskuddet finder vi med et hurtigt kig under motorhjelmen på Ultrabooken fra Dell, som er udstyret med en 11. generations processor fra Intel, 16GB ram og en lynhutig SSD-harddisk på 512GB ram. Maskinen håndterer alt som vi smider for den uden at beklage sig, om det er tunge regnearksberegninger eller en sen Nelflix film i 4K, så er ydelsen konsekvent stabil. Vi har ikke testet spil på maskinen men Intel Iris Xe-grafikkort og de generelle specifikationer indikerer, at det er muligt at spille selv større spil på Dell XPS 13 uden de store problemer.

Middel batterilevetid

Referencestandarden når det kommer til batteriydelse er den nye MacBook Pro, hvor du kan presse helt op til 18 timer ud af en enkelt opladning. Her er vi slet ikke med Dell XPS 13, der dog alligevel klarer sig hæderligt med små 8 timer på en enkelt opladning af batteriet, når vi udfører en blanding af skriveopgaver, YouTube og lidt billed- og videoredigering. Udgangspunktet for en bærbar i denne prisklasse er, at du kan komme igennem en arbejdsdag uden at skulle oplade batteriet, og det vil du altså sagtens kunne med Dell XPS 12, hvis du ikke presser den alt for hårdt.

Samlet bedømmelse

Dell XPS 13 udmærker sig med sin fremragende 4K-skærm, stærke ydelse, velfungerende tastatur og det rasende lækre design. Derfor er der faktisk ikke ret meget, som vi ikke kan lide ved denne bærbar, det skulle da lige være, batteritiden som godt måtte være bedre, hvilket nok er svært i praksis med en batterislugende skærm og den tunge og højtydende hardware. Det er altid en stor beslutning at skulle købe en bærbar, og kryber prisskiltet over 10.000 kroner, så er den en ekstra svær beslutning. Alligevel kan du med ro i sindet købe Dell XPS 13, der efter vores mening er alle pengene værd, da den ikke burde kunne skuffe set ud fra den samlede pakke.

Derfor skal du købe Dell XPS 13

Det er faktisk umuligt ikke at komme til at holde af Dell XPS 13, da der virkelig er tale om en trofast og flot bærbar, der dag ud og dag ind ikke kommer til at skuffe, som dit primære arbejdsredskab om du skal bruge den til business eller videoredigering. Er du på markedet for en bærbar både til business, billedbehandling, videoredigering og lidt spil i ny og næ, så er denne bærbar fra Dell det rigtige køb.

Alternativer til Dell XPS 13

Der findes en række alternativer til Dell XPS 13, udover Lenovo ThinkPad X1 Carbon og MacBook Pro, så er Samsung Galaxy Book Pro et oplagt alternativ, og du kan her læse vores sammenligningstest: Galaxy Book Pro 13 (2021) vs Dell XPS 13 9310.