Topmodellen fra Microsoft leverer varen på mange punkter, men den høje pris og svage processor trækker ned i det samlede billede.

Et PC-flagskib er på mange måder et statement og repræsentant for det ypperste som producenten kan præstere.

På mange måder forholder det sig også sådan for Surface Book 3 fra Microsoft, der er en lækker topmodel, som de fleste ret hurtigt vil komme til at sætte pris på, for dens anvendelighed og multi-funktionalitet.

Designet er lækkert, og efter vores mening er det flottere end MacBook Pro fra Apple, som jo på ingen måde er en grim maskine.

Den er samtidig et godt eksempel på multi-funktionalitet, når det er bedst, hvor enheden både kan benyttes som tablet og bærbar.

Skærmen på 13.5 tommer er krystalklar, og her mærker man at Microsoft virkelig har kræset for brugeren, da det er noget af den bedste skærmkvalitet, vi har set på markedet på tværs af enheder og styresystemer. Hvis du vil vide mere om den nye Surface Laptop Studio kan du læse mere her!

Tekniske specifikationer: Surface Book 3

Skærm: 13.5" LCD, 3.000 x 2000
Processor: Intel Quad-core i5 10. generation
Hukommelse: 8 GB, 256 GB
Grafik: Intel Iris Plus
Kameraer: 5,0 MP frontkamera m/1080p HD-video, 8,0 MP bagkamera m/autofokus 1080p HD-video
Batteri: 15.5 timer
Størrelse: 312 x 232 x 13 mm, 1.534 gram 
Styresystem: Windows 10 Pro
Forbindelser: WiFi ax, BT 5.0, 2 x USB-A, 1 x USB-C, 2 x Surface Connect, SDXC-kortlæser

Her kører det godt for Surface 

Designet er lækkert, og skærmkvaliteten er ganske enkelt fremragende. Tastaturet er særdeles velfungerende og behageligt at skrive på med en rigtig god vandring. Batteritiden er tæt på noget af det, bedste du på markedet med hele 15.5 timers brug på en enkelt opladning af batteriet. SSD-harddisken giver en hurtig opstart af maskinen med Windows 10 Pro. Den indbyggede trackpad fungerer fint efter lidt tilvænning.


Her kører det ikke godt for Surface Book 3

Vi kan ligeså godt adressere elefanten i rummet med det samme, og det er prisen. Den er ganske enkelt for høj med et prisskilt for mindste konfiguration på 13.000 kroner og den bedste konfiguration på den forkerte side af 30.000 kroner. Processoren i vores testmaskine er ganske enkelt for svag, når vi tager prisen i betragtning, hvor du finder stærkere maskiner fra både Apple og Lenovo i prisklassen. Vi er heller ikke alt for pjattede med de indbyggede højtalere, som leverer en acceptabel lyd, men hverken mere eller mindre.

Bedømmelse af Surface Book 3

Surface Book 3 er vel en af de bedste og flotteste bærbare flagskibsmodeller, som vi har testet til dato fra den fremragende skærm til det behagelige tastatur, som du ikke kan blive træt af at skrive på. Den høje pris og svage processor gør simpelthen, at topmodellen fra Microsoft ikke kommer hele vejen i mål. Læs vores Køberguide til Microsoft Surface.