Fugl eller fisk? Surface Go 2 fra Microsoft er en 2-i-1-maskine, som en kombination mellem en Windows tablet og en bærbar PC.

Microsoft fortjener æren for at være den første til at introducere denne type hybrid-maskine, som Surface Go 2 er. Og alt er grundlæggende det samme med den nye Surface Go 2, som på mange måder har de samme ydre karakteristika som den første Surface-enhed, der ramte butikshylderne for snart 8 år siden.

De ydre ændringer er ganske subtile, hvilket dog ikke kan siges om om de tekniske specifikationer, som har fået et nøk op ad. Hvis du vil vide mere om den nye Surface Go 3, så kan du læse mere her!

Tekniske specifikationer: Surface Go 2

Skærm: 10,5" Pixelsense, 1.920 x 1.280
Processor: Intel Pentium Gold 4425Y
Hukommelse: 4 GB, 64 GB
Batteri: 10 timer
Størrelse: 245 x 175 x 8,mm, 544 gram
Styresystem: Windows 10 S
Forbindelser: WiFi ax, BT 5.0, USB-C, Jack, Surface Connect, MicroSDXC

Stylus og keyboard tilkøbes som ekstraudstyr.

Her kører det godt for Surface Go 2

Maskinen fra Microsoft har en virkelig flot skærm, som står knivskarpt, om du læser en artikel på nettet, så er sværten super tydelig. Om du arbejder med billedbehandling eller tekstbehandling i Word, som er det en overlegen oplevelser, som overgår mange andre bærbare, da der går lang tid, inden du bliver træt i øjnene under skærmarbejdet på Surface Go 2.

Batteritiden imponerer med omkring 10 timer på en enkelt opladning ved koncentreret arbejde på maskinen.

Prisen er godkendt, designet er flot og Surface Go 2 kan køre den fulde version af Windows 10, da du kan deaktivere S-mode.

Stylus er veldesignet og fungerer rigtig godt på touchskærmen især under arbejdet med PhotoShop. Tastaturet er af høj kvalitet, og du kan bare skrive løs, og i modsætning til iPads, får du her en rigtig touchpad.

Den indbyggede fod på Surface Go 2 har to niveauer, og vil for mange være særdeles velfungerende og en praktisk smart detalje. 

Her kører det ikke godt for Surface Go 2

Det er lidt skuffende, at Touch Cover og Stylus ikke er inkluderet i pakken, da det giver mere fornuft, selvom Microsoft så valgte at hæve prisen.

Den indbyggede fod på Surface Go 2 har også sine begrænsninger, og den virker altså ikke lige optimalt i alle skrivestillinger, og nogle vil nok foretrække tastaturet på en ordinær bærbar.

Windows Store er kommet en rigtig lang vej de seneste år, og sammenligner vi udvalget i forhold til den første Surface så dagens lys for 8 år siden, så er der sket ting og sager. Antallet af apps er dog stadigvæk langt fra både Android og iOS, hvilket er en skam.

Bedømmelse af Surface Go 2

Vi er overbeviste om, at Microsoft har haft en specifik målgruppe i kikkerten, da de designede og udviklede Surface Go 2. Målgruppen er: studerende og forretningsfolk, som ikke gider både at slæbe rundt på en tablet og en bærbar. Her rammer Surface Go 2 plet, da der nok ikke findes en mere alsidig og praktisk maskine, at have med på farten, kontoret og undervisningsmiljøet. Hvorfor bliver det så "kun" til 4 stjerner? Det er der en ganske simpel forklaring på, og det ligger simpelthen i den indbyggede fod, som både kan være et plus men også et minus. Læs vores Køberguide til Microsoft Surface.